ΓΚΑΛΟΠ: Νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς λόγους: Ναι ή Όχι;

ΓΚΑΛΟΠ: Νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς λόγους: Ναι ή Όχι; Facebook Twitter
5

Η φαρμακευτική κάνναβη είναι και πάλι στις ειδήσεις, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Υγείας στη Βουλή πως η νομιμοποίησή της θα προχωρήσει. 

Η φαρμακευτική κάνναβη -διαφέρει απ' την κανονική κάνναβη στο ότι δεν περιέχει τα ψυχοτρόπα στοιχεία που επηρεάζουν τον εγκέφαλο και δίνουν την αίσθηση μαστουρώματος- θεωρείται πως έχει θετικά αποτελέσματα σε συγκεκριμένες θεραπείες. [Περισσότερα στοιχεία για τις ιατρικές έρευνες της χρήσης της > εδώ.]

   

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός σημείωσε: «Υπήρξε ένα πόρισμα επιστημονικό, από μία ομάδα με επικεφαλής την πρόεδρο του ΕΟΦ. Αυτό το πόρισμα κατατέθηκε στο υπουργείο, αυτό το πόρισμα επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής κάνναβης, σε συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες και με συγκεκριμένες ενδείξεις. Αυτό είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να το υλοποιήσουμε».

Με αυτή την αφορμή, θέτουμε δύο ερωτήματα:

Το ένα αφορά στην νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης και το άλλο στην νομιμοποίηση της κάνναβης γενικά, για τους λόγους που αποκαλούνται 'αναψυχής'. 

Μπορείτε να πείτε την άποψή σας στα σχόλια, και να ψηφίσετε παρακάτω:

.

.

Mικροπράγματα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ