«Ο πρώτος νεκρός διαδηλωτής της ημέρας. Τώρα ο δεύτερος..»

«Ο πρώτος νεκρός διαδηλωτής της ημέρας. Τώρα ο δεύτερος..» Facebook Twitter
«Ο κεντρικός όγκος της συγκέντρωσης πριν λίγη ώρα.Μπορείτε να δείτε που και πως σταματά η πορεία στο νέφος με τα δακρυγόνα... Όλα είναι ακόμα ανοιχτά...»
5

Το κλισέ λέει πως συνήθως ακόμα και οι πιο σφοδροι πολέμιοι του καπιταλισμού, όταν πρόκειται να μεταναστεύσουν επιλέγουν γι' αυτούς και τις οικογένειές τους χώρες όπως είναι η Γερμανία, η ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία. Κάποιος που επέλεξε την Βενεζουέλα, βρίσκεται σήμερα σε δύσκολη θέση και οι φίλοι του απ' την Ελλάδα έκανε μια crowdfunding καμπάνια για να μπορέσει να φύγει από εκεί.

  

Ήδη απ' τον Νοέμβριο είχαμε γράψει γι' αυτό. Τα χρήματα μαζεύτηκαν όμως τα πράγματα στο Καράκας έχουν χειροτερέψει εξαιρετικά από τότε (κλειστές τράπεζες, έλλειψη τροφίμων, πρόβλημα με πτήσεις, νεκροί, βία) και η οικογένεια του Γιάννη ακόμα προσπαθεί να διαφύγει. 

  

Σήμερα, καθώς γίνεται η «μητέρα όλων των συγκεντρώσεων» εναντίον του Μαδούρο, ο Κουζηνός μεταδίδει όσα ζει και βλέπει μέσω του Facebook του. Βάζω μερικά απ' τα σημερινά του status σε χρονολογική σειρά. 

Η δημοσιογραφία των πολιτών στην πιο ουσιαστική της μορφή.  

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

Mικροπράγματα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζαν ψόφους, ξυδάκι και περαστικά για την εκλογή Μαδούρο τώρα σωπαίνουν. Αηδία. Ο Άδωνις που δεν μασάει τα λόγια του είπε την αλήθεια γιατί συμβαίνει αυτό. I quote:"διότι έχουν πάρει λεφτά και τον φοβούνται" Αν τον αποκηρύξουν φοβούνται ότι θα τους δώσει. Αν πέσει, φοβούνται ότι τα αρχεία των συναλλαγών μαζί του θα δημοσιευτούν. Οπότε το βουλώνουν. Αυτοί είναι. Καμαρώστε τους. ======
Να τα βλέπουν αυτά οι οπαδοί απολυταρχικών σοσιαλιστικών "δημοκρατιών". Αλλά τι να λέμε τώρα οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στο φιλελευθερο Λονδίνο και στις άλλες χώρες της δυνάστρειας δυτικής Ευρώπης...
Αρχίζουν να σβήνουν τις φωτογραφίες τους με τον σφαγέα της μπολιβαριανής δημοκρατίας. Τώρα θα αρχίσουν να μιλάνε για οπορτουνιστές( εφόσον ξεπεράσουν κάποιους εκατοντάδες οι νεκροί) ακραίες αντιλήψεις και ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα πρέπει να ταυτίζονται με την αριστερά.Ας το παραδεχτούν πια ότι το σύστημα τους παράγει περισσότερους νεκρούς από όσους θα συνέβαιναν κανονικά. Ειδικά αυτα που λατρεύει ο Τσίπρας " μεγάλη αναταραχή υπέροχη κατάσταση" , μια υπέροχη κατάσταση όταν οπλίζεις πολιτοφυλακές και κάνεις κουρέλι το συνταγμα της χώρας σου.
Ο προκάτοχος του στυγνού δικτάτορα Μαδούρο, ο Ούγο Τσάβες ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο λαό και συνέβαλε στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου των βενεζολάνων (βοηθούσε και η τιμή του πετρελαίου). Τα πράγματα παντού αλλάζουν πολύ γρήγορα και ο διάδοχός του, που εμφανώς δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνος ούτε τον ενδιαφέρει η δημοκρατία, θα καταφεύγει με ευκολία στη βία, για να κρατήσει την εξουσία. Η μεταφορά, ωστόσο, εικόνων από άλλες χώρες δεν είναι απλή στην εγχώρια πραγματικότητα: Ουδείς πλέον βλέπει τον Τσίπρα να θεωρεί τη μεγάλη αναταραχή υπέροχη κατάσταση, διότι πλέον είναι στην κυβέρνηση! Η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, διέλυσε κάθε αυταπάτη για αριστερή διακυβέρνηση (με τους ΑΝΕΛ!!). Θα παρατηρήσω, ταυτόχρονα, ότι είναι άτοπη γενίκευση η θέση ότι η αριστερά παράγει περισσότερους νεκρούς από όσους θα συνέβαιναν κανονικά - η λατινική Αμερική έχει ιστορία σκληρών αυταρχικών καθεστώτων ακροδεξιάς κατεύθυνσης με χιλιάδες εξαφανισμένους και νεκρούς (Βιντέλα στην Αργεντινή, Πινοσέτ στη Χιλή) που ευχόμαστε όλοι να μην τους φτάσει ο Μαδούρο.
Θα διευκρίνιζα σε σχέση με τον καπιταλισμό και όχι με μία χούντα, ναι μεν αλλά, ο Τσάβες στα πλαίσια της εν μέρει δίκαιης αναδιανομής του πλούτου κατέστρεψε την εγχώρια παραγωγή, μόνο πετρέλαιο εξήγαγε όλα τα υπόλοιπα εισαγώμενα, και επανέρχομαι στην ελληνική πραγματικότητα, οπότε φτάνουμε στο άγιο δισκοπότηρο του Σαμαρά, τα δύο άκρα υφίστανται?