"Πανικός στη Ζάμπια – «Ανθρώπινη» φιγούρα εμφανίστηκε στον ουρανό (Photos)"
"Πανικός στη Ζάμπια – «Ανθρώπινη» φιγούρα εμφανίστηκε στον ουρανό (Photos)"

 

Εδώ και κάποιες μέρες έχει κάνει την εμφάνιση του ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι στη Ζάμπια εμφανίστηκε μία απόκοσμη φιγούρα.

 

"Πανικός στη Ζάμπια – «Ανθρώπινη» φιγούρα εμφανίστηκε στον ουρανό (Photos)" έγραψε το Ποντίκι πριν λίγο καιρό και το ίδιο έκαναν και πολλά άλλα ελληνικά σάιτ:

 

«Πανικό στους κατοίκους της Ζάμπια προκάλεσε ένα περίεργο «φαινόμενο» που εμφανίστηκε στον ουράνο.

Αυτό γιατί μια... ανθρώπινη φιγούρα σχηματίστηκε ανάμεσα στα σύννεφα...

Οι κάτοικοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ εκκενώθηκε και ένα εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με τους φωτογράφους, η «ανθρώπινη φιγούρα» ξεπερνούσε σε μήκος τα 100 μέτρα και ήταν ορατή για περίπου μισή ώρα.»

 

 

 

 

 

Στρεφόμαστε, για άλλη μια φορά, στο εξαιρετικό Ellinika Hoaxes για την αλήθεια: «Για μισή ώρα εμφάνισης αυτής της απόκοσμης φιγούρας, οι δύο φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν είναι εξαιρετικά λίγες. Λογικά θα έπρεπε να είχαμε πολύ περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο, από πολλούς ανθρώπους», σχολιάζει ο ερευνητής Γιώργος Ζαβοδημητράκης και αποκαλύπτει την απλούστατη εξήγηση:

 

«Οι δύο φωτογραφίες είναι επεξεργασμένες και έχουν πάρει την "ανθρώπινη φιγούρα" από την παρακάτω εικόνα ενός χαρταετού. Την φωτογραφία του χαρταετού μπορείτε να την δείτε στο pinterest και όχι μόνο, παράδειγμα μπορείτε να δείτε και ΕΔΩ από τις 8 Φεβρουαρίου 2017.»

 

Ο χαρταετός που έφτιαξε ο Martin Lester
Ο χαρταετός που έφτιαξε ο Martin Lester

 

Ο χαρταετός αυτός είναι δημιουργία του Martin Lester, και περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του.

 

Για το τέλος, μερικά βίντεο του χαρταετού -προφανώς όχι από την Ζάμπια- που κυκλοφορούν στο youtube:

 

 

 

Update: Ο Κώστας Σ. μας έγραψε:

 

Καλησπέρα σας.
Σχετικά με το άρθρο του Άρη Δημοκίδη στις 19/3/2017 για την ανθρώπινη φιγούρα που ίπταται πάνω από super market στην Ζάμπια, σας στέλνω φωτογραφίες που τράβηξα τον Σεπτέμβριο του 2014 στην παραλία της Μεσσακτής στην Ικαρία. Οι φωτογραφίες δείχνουν έναν χαρταετό που μοιάζει πολύ, για να μην πω ότι είναι ίδιος με την φιγούρα στην φωτογραφία του άρθρου.
Στις κοντινές (όταν ο χαρταετός βρισκόταν σε χαμηλό ύψος) διακρίνεται καθαρά η καλούμπα, ενώ σε όλες απεικονίζεται και η ουρά του.