ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τότε που τα κανάλια έκλειναν το βράδυ

4

Πάνω θα δείτε ένα συλλεκτικό καληνύχτα. Το τέλος του ημερήσιου προγράμματος της ΕΤ1, στις αρχές των '90ς.

Υπήρχαν εποχές που τα κανάλια έκλειναν το βράδυ. Εντελώς. Έβαζαν τον εθνικό ύμνο στις 12 και οι μεγάλοι που δεν είχαν κοιμηθεί έπρεπε να βρουν κάτι να κάνουν -δεν υπήρχε και ίντερνετ- ή απλώς να κοιμηθούν.

Τις προάλλες βρήκα ένα πρόγραμμα τηλεόρασης απ' τη δεκαετία του '80: Υπήρχαν μόνο οι δύο ΕΡΤ φυσικά, και γύρω στα μεσάνυχτα έκλειναν εντελώς, αλλά αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν πως ξεκινούσαν να παίζουν η μία αργά το μεσημέρι κι η άλλη το απόγευμα - μέχρι τότε είχαν το ρολόι.

Θυμάμαι που ήμασταν σε κανα σπίτι συμμαθητή για μεσημεριανό, και παίζαμε και κοιτούσαμε συνέχεια το ρολόι της τηλεόρασης περιμένοντας με ανυπομονησία να πάει πέντε για να ανοίξει η ΕΡΤ2 και να δείξει τα αγαπημένα μας παιδικά. 

Κι όσο για τα Σάββατα, το πρόγραμμα άρχιζε στη μία!

«Απίστευτο», σκέφτηκα τώρα, όχι δίχως κάποιο αυτοσαρκασμό. «Και δηλαδή τι υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνουμε μέχρι τότε;»

Mικροπράγματα
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Έβλεπα τηλεόραση γύρω στις οκτώ το βράδυ, φως του αυγερινού, κραυγή των λύκων και πάνω απ όλα Ντάλας, που ήταν κάθε Πέμπτη στις δέκα, νομίζω. Όταν έγινε και πρωϊνή η τηλεόραση, είχα αναρωτηθεί αν θα μείνει κανένας να διαβάζει βιβλία αλλά όλοι γύρω μου από μηδέν χρονών ως εκατό μου είχαν πει ότι τα παραλέω κλπ κλπ. Τα παράλεγα, τελικά; :)
Εγω επαιζα με τα κουκλακια μου , εστηνα πολιτειες και σπιτια, εγραφα στο ημερολόγιό μου τα νεα της ημερας, και καπου στις 5 παρα ανοιγα την τηλεοραση μεχρι να ακουστεί η κουδουνα της αγελαδας (μπηκαν τα ζωα στο μαντρι) και να αρχισει το προγραμμα. Νομιζω ομως, οτι τις μερες που ημουν αρρρωστη κ δεν πηγαινα σχολειο, εβλεπα το πρωί Εκπαιδευτικη Τηλεόραση, οποτε μηπως ειχε προγραμμα κ το πρωι κ απλα εκαναν διάλειμμα το μεσημέρι οπως τα καταστήματα;