Το πανηγυρικό αυτό πρωτοσέλιδο της Αυγής κρύβει μια μεγάλη ανατροπή

Το πανηγυρικό αυτό πρωτοσέλιδο της Αυγής κρύβει μια μεγάλη ανατροπή Facebook Twitter
2
Το πανηγυρικό αυτό πρωτοσέλιδο της Αυγής κρύβει μια μεγάλη ανατροπή Facebook Twitter

Ναι, όλα τα παπαγαλάκια υποστηρίζουν ότι η (μη) συμφωνία στο Eurogroup τελείωσε τη λιτότητα, και κανείς δεν θα περίμενε κάτι καλύτερο απ' την Αυγή. Το σύνθημα είναι ότι σύντομα θα βγούμε στις αγορές, τέρμα τα μνημόνια κλπ. 

Είδα το παρακάτω πρωτοσέλιδο της 21ης Φεβρουαρίου, στο Twitter του Στάθη Καλύβα.

Δεν μου έκανε εντύπωση. 

Αλλά μετά την πρώτη ματιά άρχισα να βλέπω πράγματα που δεν μου ταίριαζαν.

Δεν είναι Κυριακή αύριο, την Public Issue και τις δημοσκοπήσεις της η Αυγή τις έκοψε εδώ και καιρό επειδή δε τη συνέφεραν, και τελικά γιατί έχει φωτογραφία του Βαρουφάκη;

21 Φεβρουαρίου του 2015 λοιπόν! Θυμάστε εκείνη τη συμφωνία που Βαρουφάκης και Τσίπρας παρουσίασαν ως το Τέλος της Τρόικας και των Μνημονίων;

Το πανηγυρικό αυτό πρωτοσέλιδο της Αυγής κρύβει μια μεγάλη ανατροπή Facebook Twitter

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά η συνθηματολογία διατηρείται. Ακόμα και τα «Αφωνία Κυριάκου Μητσοτάκη - Τον πρόδωσε ο Σόιμπλε» που ακούγονται τώρα έχουν τη βάση τους στα

Έχοντας μια απόσταση δύο ετών από εκείνη τη Συμφωνία, δυστυχώς βλέπουμε πως μας δούλευαν κανονικά. 

Ας τολμούσες όμως να το πεις τότε. Τότε που το 82% των Ελλήνων δήλωναν ενθουσιασμένοι απ' την κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση, κατέβαιναν σε συγκεντρώσεις υποστήριξης και μετά πανηγύριζαν με τη Συμφωνία αυτή, επειδή τους τη σέρβιραν σαν σούπερ νίκη. Θυμάμαι πως ο Γλέζος που στήριζε τρελά το ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφοροποιηθεί τότε για πρώτη φορά, λέγοντας πως η Συμφωνία όχι μόνο δε σημαίνει τέλος της λιτότητας αλλά νέο Μνημόνιο, κι οι Συριζαίοι έξαλλοι τον έβγαλαν «γεροξεκούτη» που έχει άνοια και δεν ξέρει τι λέει. 

Η κυβέρνηση συνεχίζει και σήμερα το ίδιο μεγάλο λάθος που έκανε τότε: Νοιάζεται πιο πολύ για την επικοινωνία, για το πώς θα πουλήσει κάτι, παρά για τα αποτελέσματα. Υπογράφει για μεταρρυθμίσεις (ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα), μετά παραδέχεται πως έχει κάνει μόνο το 33% αυτών που υπέγραψε, και τελικά εκπλήσσεται που "δεν βγαίνει το πρόγραμμα". 

Αυξάνουν τις προσδοκίες του λαού (όλη την ώρα μας φουσκώνουν τα μυαλά με τα «σκοτώσαμε την Τρόικα», «τέλος τα Μνημόνια», «τέρμα η λιτότητα») ενώ ξέρουν πως δεν ισχύει τίποτα απ' αυτά, και μετά, όταν αποκαλύπτονται οι υπερβολές τους, ο λαός νιώθει διπλά δυσαρεστημένος και προδομένος. 

«Ούτε ένα ευρώ λιτότητα» πανηγυρίζουν τώρα. Προσωπικά θα προτιμούσα τη σκληρή αλήθεια, παρά κι άλλες ωραιοποιήσεις που θα οδηγήσουν, για άλλη μια φορά, στην απόλυτη ξεφτίλα. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ