«Εμείς στη Λέσβο τα τελευταία χρόνια ζούμε στιγμές που θα διδάσκονται κάποτε στα παιδιά όλου το κόσμου στο μάθημα της Ιστορίας τους»

«Εμείς στη Λέσβο τα τελευταία χρόνια ζούμε στιγμές που θα διδάσκονται κάποτε στα παιδιά όλου το κόσμου στο μάθημα της Ιστορίας τους» Facebook Twitter
0

«Το να ζεις μόνιμα σε νησί δημιουργεί μία ανάγκη παραπάνω στο να αναζητάς το νέο, το διαφορετικό, αυτό που θα σε κάνει να ανοίξεις τους ορίζοντές σου» λένε στο LIFO.gr οι διοργανωτές του δεύτερου TEDxLesvos. «Αυτό ακριβώς κάνει το TEDx.»

Γιατί αξίζει να το παρακολουθήσουμε; «Γιατί η Λέσβος είναι εδώ, είναι όρθια, είναι το νησί της αλληλεγγύης και παράλληλα είναι ένα νησί που κατοικείται από ανθρώπους με ανησυχίες που "διψάνε" να βρουν μία νέα προοπτική σε κάθε Οδύσσεια.»

 

«Η Λέσβος μαζί με την αλληλεγγύη, έχει να επιδείξει το ανήσυχο πνεύμα της. Βγαίνουμε από τον μικρόκοσμό μας και αγκαλιάζουμε φρέσκες ιδέες και άλλες νοοτροπίες»

 

Τι κοινό έχουν λοιπόν μια πολιτικός επιστήμονας, μία αρχαιολόγος, ένας CEO, ένας οικονομολόγος, μια ακτιβίστρια, ένας οικολόγος, ένας φωτογράφος, ένας γιατρός, ένας ποδηλάτης, ένας στατιστικός κι ένας εργοθεραπευτής; Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα μιλήσουν όλοι στην εκδήλωση που έχει γενικό θέμα "Οδύσσειες και Ιθάκες". 

Πώς αποφάσισαν ποιους να καλέσουν; «Οι ομιλητές επιλέχθηκαν με βάση τη διαφορετικότητα, την αγάπη τους για την επιστήμη τους, τους καλέσαμε γιατί πιστεύουμε πως ο καθένας τους μπορεί να μας κάνει να δούμε τα πράγματα αλλιώς» εξηγούν τα μέλη της ομάδας. 

Η Ιωάννα Γκέρτσου είναι ακτιβίστρια, συνιδρύτρια σχολής σκύλων-οδηγών και ψυχολόγος εξειδικευμένη στη γνωσιακή επιστήμη. Το 2008 οραματίστηκε την ανάγκη δημιουργίας μιας ΜΚΟ, που ανήγαγε το θεσμό των σκύλων - οδηγών σε δωρεάν κοινωνική μέριμνα και υψηλού επιπέδου υπηρεσία προς τους ΑμεΑ. Στις 4 Δεκεμβρίου θα μιλήσει στο #TEDxLesvos2016! Περισσότερα: http://www.tedxlesvos.com/speaker/ioanna-gkertsou #TEDx #Lesvos #Greece #Speaker

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης TEDxLesvos (@tedxlesvos) στις

«Εμείς στη Λέσβο τα τελευταία χρόνια ζούμε κυριολεκτικά στιγμές που θα διδάσκονται κάποτε τα παιδιά όλου το κόσμου στο μάθημα της ιστορίας τους» μας λένε ο διοργανωτής κ. Μαρσέλος Ραλλίδης και τα μέλη της ομάδας του TEDxLesvos.

Τι τους κάνει να μην το βάζουν κάτω; «Έχουμε ανάγκη όμως να καταλάβει όλος ο κόσμος πως η Λέσβος είναι εδώ, δίνει το παρόν της με αισιοδοξία και μαζί με την αλληλεγγύη έχει να επιδείξει ένα ανήσυχο πνεύμα και μία διάθεση ως προς την θετική πλευρά της ζωής. Βγαίνουμε από τον μικρόκοσμό μας και αγκαλιάζουμε φρέσκες ιδέες και άλλες νοοτροπίες.»

Η ομάδα τονίζει την εθελοντική πλευρά των TEDx και μας δηλώνει πως μέσω μιας τέτοιας διοργάνωσης θέλει να προάγει και να αναδείξει τον πατροπαράδοτα πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του νησιού που υπήρχε ήδη από την αρχαιότητα. 

Κι η ανταπόκριση; «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εξαιρετικά θετική. Θέλουν να μάθουν τι είναι, θέλουν να έρθουν να δουν νέα πράγματα και διψάνε για το διαφορετικό. Φυσικά έχουμε δρόμο μπροστά μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν τα TEDx ευρέως γνωστά και να μπορέσει ο κόσμος να καταλάβει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία τέτοια μέρα για το υπόλοιπο της ζωής τους.»

*Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα εδώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ