Όλοι μιλάνε για τον Ντόναλντ Τραμπ της Ελλάδας, τον Λευτέρη Κρέτσο

Όλοι μιλάνε για τον Ντόναλντ Τραμπ της Ελλάδας, τον Λευτέρη Κρέτσο Facebook Twitter
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC
3

Ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί πως είναι το πιθανότερο να χάσει τις εκλογές και προσπαθεί να πείσει ότι είναι στημένες (χωρίς καμία ένδειξη ή απόδειξη φυσικά). Μάλιστα αρνείται να πει αν θα σεβαστεί την απόφαση του λαού όπως αυτή θα βγει απ' τις κάλπες. Δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς -δεν είναι στο χέρι του το αν θα γίνει πρόεδρος η αντίπαλός του- έτσι απλώς θα κρατάει μούτρα, θα γκρινιάζει και θα υποστηρίζει μέχρι τέλους ότι είχε δίκιο. 

Μπορεί να μην έχει άλλα κοινά με τον Τραμπ ο Λευτέρης Κρέτσος (το εύχομαι δηλαδή), όμως εδώ ταιριάζουν. Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί πως είναι πιθανό το ΣτΕ να βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο για τις άδειες των καναλιών. Και αφού η κυβέρνηση προσπάθησε να επηρεάσει τη δικαιοσύνη ώστε αυτή να βγάλει την «σωστή» απόφαση, κι αφού φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ προσπάθησαν να πιέσουν με διάφορες «αποκαλύψεις», τώρα λέει πως αν η απόφαση δεν θα την συμφέρει δεν θα γίνει σεβαστή. Δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς -δεν είναι στο χέρι τους το αν θα τηρηθεί ο νόμος- έτσι απλώς θα κρατάνε μούτρα, θα γκρινιάζουν και θα υποστηρίζουν μέχρι τέλους ότι είχαν δίκιο κι ότι ξέρουν καλύτερα νομικά απ' τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Και, σαν τον Ντόναλντ Τραμπ (που είπε πως εννοείται ότι θα δεχτεί κατευθείαν το αποτέλεσμα των εκλογών αν τύχει και νικήσει ο ίδιος) είναι βέβαιο πως η απόφαση του ΣτΕ θα είναι μια χαρά σεβαστή απ' τον κ. Κρέτσο και την υπόλοιπη κυβέρνηση αν δικαιώνει τους ίδιους...

Το ότι πρόκειται περί απλού λεονταρισμού φαίνεται απ' την διατύπωση. Ο διορισμένος κος Κρέτσος ίσως δεν ξέρει τι σημαίνει το «σεβαστό» στη συγκεκριμένη περίπτωση (εννοούσε πως θα εφαρμόσει το νόμο αλλά δε θα του αρέσει) και όπως ήταν φυσικά τα social media δεν ενθουσιάστηκαν... 

Όλοι μιλάνε για τον Ντόναλντ Τραμπ της Ελλάδας, τον Λευτέρη Κρέτσο Facebook Twitter

Να και μερικές αντιδράσεις απ' το Twitter

.

.

.

.

.

.

.


3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

3 σχόλια
''Όταν δε έστω και άνευ προθέσεως διαπράξη η κυβέρνησις καμμίαν παρανομίαν και έλθη το συμβούλιον της επικρατείας να της πη ότι της ακυρώνει την πράξιν της ταύτην, σας βεβαιώ ότι θα έλθω προσωπικώς να συγχαρώ και να σφίξω το χέρι του προέδρου και των μελών του συμβουλίου της επικρατείας, διότι υπενθύμισαν εις την κυβέρνησιν ότι δεν έχει το δικαίωμα να παρανομή''.Ελευθέριος Βενιζέλος, εν έτει 1929 κατά την ίδρυση του Συμβουλίου της Επικρατείας προς τα μέλη του. Άλλες εποχές και άλλα ήθη.
Εδώ ο πρωθυπουργός της χώρας είχε προκαταβάλλει την απόφαση του ΣτΕ με το -άπειρης ασχετοσύνης- επιχείρημα ότι "δεν μπορεί, αφού είναι προς το δημόσιο συμφέρον θα αποφασίσουν υπερ της συνταγματικότητας του νόμου" -εννοώντας ως "δημόσιο συμφέρον" το ότι το κράτος υποτίθεται θα βγάλει περισσότερα λεφτά !Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας λοιπόν λέει ότι η δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει το κατά πόσο ένας νόμος εναρμονίζεται με το Σύνταγμα με μοναδικό κριτήριο το πόσα λεφτά βγάζει το κράτος από τον νόμο αυτόν, μην περιμένουμε και πολλά από έναν Γ.Γ.