5 ωραία πράγματα για τα οποία είναι γνωστή η Alicia Silverstone

5 ωραία πράγματα για τα οποία είναι γνωστή η Alicia Silverstone Facebook Twitter
2
5 ωραία πράγματα για τα οποία είναι γνωστή η Alicia Silverstone Facebook Twitter
Γεννημένη στις 4 Οκτωβρίου του 1976 στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, η Σίλβερστοουν έγινε διάσημη από μικρή

Το Indiewire σημειώνει πως αυτή τη συνεργασία δεν την ανέμενε: H Αλίσια Σίλβερστοουν εντάχθηκε στο ήδη εντυπωσιακό καστ της νέας ταινίας και Γιώργου Λάνθιμου. Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστεί μαζί με την Νικόλ Κίντμαν και τον Κόλιν Φάρελ στο νέο φιλμ που όπως μεταδίδεται μόλις άρχισε να γυρίζεται στο Σινσινάτι των ΗΠΑ. To «The Killing Of A Sacred Deer» περιγράφεται ως ένα ψυχολογικό θρίλερ του οποίου το στόρι είναι εμπνευσμένο από μια τραγωδία του Ευριπίδη. To σενάριο είναι σε συνεργασία του σκηνοθέτη με τον πιστό συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου.

 

Να 5 άλλα πράγματα για τα οποία είναι γνωστή η Alicia Silverstone: 

1. Η 14χρονη Λολίτα

 Με την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο, έκανε τεράστιο ντόρο. Στο θρίλερ Crush, έπαιζε μια 14χρονη λολίτα που αποπλανούσε ένα δημοσιογράφο , κάνοντάς του τη ζωή δύσκολη. Στην πραγματική ζωή ήταν 16, όμως τα σχεδόν παιδικά χαρακτηριστικά της την έκαναν ένα μάλλον άβολο (και παράνομο) sex symbol. 

 


 

Για την ερμηνεία της κέρδισε απ' το MTV το βραβεία Best Breakthrough Performance και Best Villain ενώ ήταν και υποψήφια ως Πιο Ποθητή Γυναίκα της Χρονιάς. 

 

2. Τα βίντεοκλίπ των Aerosmith

 Γύρω στο 1993, οι Aerosmith έβγαλαν μερικά απ' τα πιο πετυχημένα τους τραγούδια που είχαν κάτι κοινό: Βίντεοκλίπ με ιστορία, στα οποία πρωταγωνιστούσε η Silverstone, και τα τρία σκηνοθετημένα απ' τον Marty Callner. 

 


 

Στο Cryin' (πάνω) παίζει ένα κορίτσι που πιάνει τον σύντροφό της (Stephen Dorff) να την απατά και αρχίζει να κάνει διάφορες επαναστατικές τρέλες, μεταξύ των οποίων κάνει piercing στον αφαλό, κάτι που ήταν ασυνήθιστο, αλλά χάρη στο βίντεοκλίπ έγινε της μόδας. Στο τέλος ετοιμάζεται να πηδήξει από έναν γκρεμό μέχρι να έρθει η ανατροπή. (Εμφανίζεται επίσης ο άγνωστος τότε Josh Holloway, που αργότερα πρωταγωνίστησε στο Lost ως Σόγιερ).

 

Στο Amazing (κάτω) πρωταγωνιστεί μαζί με τον Jason London σε ένα αρκετά προχωρημένο βίντεοκλίπ με virtual reality.

 


 

Tέλος, στο γνωστότερο ίσως της τριάδας, το Crazy, συμπρωταγωνιστεί με την πρωτοεμφανιζόμενη τότε κόρη του τραγουδιστή Στιβεν Τάιλερ, Liv Tyler, σε μια σχεδόν κινηματογραφική περιπέτεια. Οι δυο μαθήτριες κάνουν κοπάνα, παίρνουν μέρος σε διαγωνισμό pole dancing, ξεγυμνώνουν έναν νεαρό αγρότη (το μοντέλο Dean Kelly) και ζουν σα τη Θέλμα και τη Λουίζ:

 

3. Η ταινία Clueless

 Απ' τις καλύτερες εφηβικές-νεανικές κωμωδίες των '90ς, το Clueless θεωρείται πλέον καλτ. Στην ουσία ήταν μια διασκευή του βιβλίου Emma της Jane Austen, μεταφερμένη στο Μπέβερλι Χιλς του 1995, με μαθητές λυκείου. Πρωταγωνιστούσαν επίσης ο Paul Rudd και η Brittany Murphy (που πέθανε το 2010, στα 32 της). Το φιλμ έγινε αργότερα και τηλεοπτική σειρά, ενώ κυκλοφόρησαν και βιβλία βασισμένα σε αυτό.

 

5 ωραία πράγματα για τα οποία είναι γνωστή η Alicia Silverstone Facebook Twitter
 


 

4. Batgirl

To Batman and Robin του 1997 δεν θεωρείται και πολύ πετυχημένο, όμως το φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστούσαν οι George Clooney, Chris O'Donnell, Uma Thurman, και ο Arnold Schwarzenegger, είχε ένα πολύ κουλ Batgirl

 


 

5. Love's Labour's Lost

 H κινηματογραφική μεταφορά της ομότιτλης κωμωδίας του Σέξπιρ έγινε το 2000, απ' τον Κένεθ Μπράνα. Πολλοί θυμούνται ακόμα και σήμερα την ερμηνεία της Silverstone ως Βασίλισσα της Γαλλίας. 

 



 

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια