Όλοι μιλάνε για το Ιερό Προσκύνημα των γυαλιών του Αγίου Παϊσίου

Όλοι μιλάνε για το Ιερό Προσκύνημα των γυαλιών του Αγίου Παϊσίου Facebook Twitter
24
Όλοι μιλάνε για το Ιερό Προσκύνημα των γυαλιών του Αγίου Παϊσίου Facebook Twitter

Από τη στιγμή που πέρσι βγήκαν σε ιερό προσκύνημα οι ιερές παντόφλες του Παϊσίου (φωτ. πάνω), τίποτα δεν μπορεί πια να μας εκπλήξει. 

Φέτος έχουμε αυτό - προλαβαίνετε μέχρι και Δευτέρα βράδυ: 

Όλοι μιλάνε για το Ιερό Προσκύνημα των γυαλιών του Αγίου Παϊσίου Facebook Twitter
Κατά τα άλλα, κατηγορούν άλλους για ειδωλολατρία και έβαλαν να συλληφθεί ο Παστίτσιος...!

  

Ερήμην του Αγιορείτη μοναχού (και εσχάτως Αγίου), έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια μια μεθοδική βιομηχανία, η οποία κατασκευάζει σωρηδόν «θαύματα» και «βιβλία» του, πλουτίζοντας ασυστόλως. 600.000 ιστοσελίδες ασχολούνται με τον Παΐσιο – η πλειονότητά τους εκμεταλλεύεται τις (όποιες) προφητείες του, ισχυριζόμενες πως τις έχουν αποκρυπτογραφήσει. Επίσης, γράφοντας συχνότατα για θαύματα του Παΐσιου, ακόμα κι αν ξέρουν πως πρόκειται για απάτη –όπως απέδειξε και το καταπληκτικό τρολάρισμα του Παστίτσιου που συνελήφθη– τα σάιτ κάνουν τρελά νούμερα, προσελκύοντας έτσι ασύλληπτο αριθμό (εύ)πιστών στη σελίδα τους.   

Άλλοι πάλι μαζεύουν κόσμο στην Ιερά Πανήγυρή τους, φέροντας πότε τα γυαλιά του και πότε τις παντόφλες του...

 

UPDATE - Ελληνικό hoax

Η Μητρόπολη Αργολίδος με ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πως δεν γνωρίζει τίποτα.

Ἀναφορικά μὲ τὸν θόρυβο ποὺ ἔχει προκληθεῖ γιὰ τὴν ἑορτή τοῦ Ὁσίου Παϊσίου στὸν Ἱερό Ναό Εὐαγγελισμοῦ Θεοτόκου οἰκισμοῦ Χουνταλεΐκων, πρὸς ἀποκατάσταση τῆς ἀληθείας διευκρινίζεται καὶ ξεκαθαρίζεται ὅτι:
1. Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Ἀργολίδος οὐδέποτε ἀνακοίνωσε ἤ ἔλαβε γνῶση τῆς Ἀνακοίνωσης ποὺ ἀναρτήθηκε στὸ διαδίκτυο.
2. Ὁ Ἐφημέριος τοῦ Ναοῦ ἐδήλωσε πλῆρη ἄγνοια γιὰ τὴν ὕπαρξη τῆς Ἀνακοίνωσης αὐτῆς.
3. Ἀσφαλῶς καὶ ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δὲν ἔχει δώσει εὐλογία γιὰ νὰ τεθοῦν πρὸς προσκύνηση προσωπικά ἀντικείμενα τοῦ Ἁγίου.
4. Ποτέ δὲν εἶχε προγραμματισθεῖ νὰ τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός στὴν ἐν λόγῳ πανήγυρη.
5. Δηλώνουμε ὅτι θὰ ἐρευνήσουμε τὸ θέμα καὶ θὰ ἀποδοθοῦν οἱ εὐθύνες.
6. Ἐπειδή ὁ καθένας μπορεῖ νὰ συντάξει ἕνα κείμενο ἀναφέροντας μία παραπλανητική πηγή ἔκδοσης (Ἱερά Μητρόπολη, Ἐκκλησιαστικό Συμβούλιο κ.ἄ.), καλό εἶναι ὁρισμένοι, πρὶν ἀρχίσουν νὰ σχολιάζουν τὰ ἀναγραφόμενα, νὰ ἀπευθύνονται στὴν Ἱερά Μητρόπολη γιὰ τὴ γνησιότητα τῶν κειμένων αὐτῶν, διότι στὸ τέλος αὐτοί εἶναι ποὺ θὰ ἐκτεθοῦν καὶ ὄχι ἡ Ἱερά Μητρόπολη.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

 

15 ειρωνικές αντιδράσεις για τους διοργανωτές, στο Twitter

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

15 σχόλια
Τελικά Άρη ήταν hoax ( http://ellinikahoaxes.gr/2016/07/15/proskunima-sta-gualia-tou-agiou-paisiou/ )Σε εκτιμώ πολύ, όπως και γενικότερα την lifo και εξακολουθώ να θεωρώ ότι είναι ένα αξιόπιστο site, αλλά απλώς για κάποιες ειδήσεις όπως αυτές (που έχουν αντικείμενο επικίνδυνο για trollaρισμα και γενικά είναι ύποπτες) ή θα πρέπει να τις διασταυρώνετε καλύτερα ή θα πρέπει, αν δεν είστε σίγουροι, να απέχετε από την δημοσίευσή τους.Πάντα φιλικά και με εκτίμηση.
Μου θυμίζει τα σταυρουδάκια από το τίμιο ξύλο . Εκείνο που είναι μεγαλύτερο και από την Αττική οδό. ...Όπως έγραψαν κι άλλοι πριν από μένα (και με την κατάλληλη μουσική της παλαιάς ξένης σειράς Twilight Zone -τιριριριρι): Ζουν ανάμεσά μας ...
Οι ίδιοι που κοροϊδεύουν αυτούς που τα προσκυνάνε, αγοράζουν σε δημοπρασίες σε εξωφρενικές τιμές, αντικείμενα από Pop idols.Οι ίδιοι επίσης αγαπούν το κινητό τους των 700 ευρώ, πολύ περισσότερο από ότι τους ίδιους τους τους γονείς ή φίλους.Ο υλισμός σε όλο του το μεγαλείο.(Αν κάποιος αφιέρωνε 5 λεπτά να διαβάσει το βίο του αγίου, θα δεί πόσο απεχθάνονταν τον άκρατο υλισμό).
Δεν ταιριάζεις στο προφίλ που κατακρίνω γιατί είσαι φτωχός και ταπεινός. Χριστιανός δηλαδή.Οι πλούσιοι δεν έχουν κανένα λόγο να΄ναι χριστιανοί, αφού έχουν τα λεφτά τους για παρηγοριά.
Πρόσεχε μαγιερς.. θα σε μαυρίσουν... Πάντως όντως η τούφα απο τα μαλλιά του Μπάουι δεν ξέρω αν αντιμετωπίστηκε με τέτοια διάθεση κοροϊδίας ούτε αν πήρε τα καθιερωμένα πρώτα 4-5 σχόλια (στυλ:μα πόσο ποιό χαμηλά κλπκλπ) Η ειδωλολατρία έχει πολλά πρόσωπα τελικά... Ο Άγιος μιλούσε για τα τζιπάκια του Νεοέλληνα και τις ψεύτικες ανάγκες που δημιουργήθηκαν,ήδη από την "αθώα" δεκαετία του 80, που όλοι έπλεαν σε πελάγη υλιστικής ευτυχίας...
Βρε Mayersπόσοι είναι αυτοί που αγοράζουν σε εξωφρενικές τιμές αντικείμενα διασήμων και καταλήγεις στο ότι είναι οι ίδιοι που κοροϊδεύουν και αυτούς που τα προσκυνάνε;Και τι σχέση έχει ο υλισμός; Ο υλισμός είναι η αγάπη για τα υλικά αντικείμενα (λ.χ. το κινητό όπως αναφέρεις). Αυτό με τα αντικείμενα λατρείας των αγίων ή των διασήμων είναι διαφορετικό από τον υλισμό. Δεν λατρεύεις τα γυαλιά του Παίσιου ή την τούφα του Ντειβιντ Μπόουι επειδή είναι γυαλιά ή μια τούφα μαλλιά, τα λατρεύεις για αυτό που εκπροσωπούν, δηλαδή ένα κομμάτι (σχεδόν) του ινδάλματός σου. Νοιώθεις, με έναν περίεργο τρόπο, ότι αγγίζοντας αυτά είναι σαν να αγγίζεις τον άνθρωπο, πράγμα που δεν έχει σχέση με τον υλισμό.Εν πάσει περιπτώσει, αξια κοροϊδίας είναι και τα δυο. Του χριστιανισμού όμως είναι λίγο περισσότερο γιατί λ.χ. ο Bowie -εξ όσων γνωρίζω- δεν κατέκρινε τους ειδωλολάτρες.
Τώρα σοβαρά, δε βλέπει ότι με αυτά που κάνει η εκκλησία εκτίθεται; Ότι εντάξει υπάρχουν μερικές χιλιάδες ανθρώπων που και το σώβρακο του Παϊσίου να τους βγάλεις θα πάνε να το προσκυνήσουν, αλλά συγνώμη ποιον σοβαρό, λογικό ή/και νέο άνθρωπο θα προσελκύσουν; Υποτίθεται ότι πιθανόν να υπάρχουν αμφιταλαντευόμενοι, σκεπτικιστές και άλλοι άνθρωποι τους οποίους η εκκλησία επιθυμεί να προσελκύσει. Αν, λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους πας και πεις, "έλα να προσκυνήσεις τις παντόφλες και τα γυαλιά κάποιου" πώς ακριβώς νομίζετε ότι θα αντιδράσει;Κι επίσης πόσα θαύματα επιτέλους και πόσες προφητείες έχει κάνει αυτός ο Παϊσιος; Ένας καλοκάγαθος μοναχός ήταν, έλεγε πολλά και διάφορα, μάλιστα, απ' ό,τι ξέρω πολλά διαψεύσθηκαν πανηγυρικά, και τον έκαναν άγιο!!Α, τώρα που το θυμήθηκα εκείνος εκεί ο Βησαρίων πριν κάποια χρόνια που δεν έλιωνε τι έγινε; Γιατί μάλλον τα κόκκαλα του θα χουν μείνει τώρα.....
Αμα πιστευεις οτι το φιδι μιλαει εισαι ετοιμος να πιστεψεις οτιδηποτε. Δεν ειναι τυχαιο οτι οσο ποιο μεγαλη η θρησκευτικοτητα τοσο ποιο μικρο iq και μορφωση...:))
Εξαρτάται τι εννοείς ¨θρησκευτικότητα¨. Θρησκευτικότητα με την έννοια της ευλάβειας είχαν-πρόχειρα- ο Ντοστογιέφσκι, ο Παπαδιαμάντης, ο Βελιμίροβιτς (Ψάξε τον) και άλλοι πολλοί που αμόρφωτους-ηλίθιους δεν τους λες... (Χώρια που μόρφωση και παιδεία δεν συμβαδίζουν απαραίτητα...)
Μου κάνει εντύπωση που ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος Αντωνόπουλος, από τους σοβαρούς μετρημένους και μορφωμένους Ιεράρχες (προτείνω τα καταπληκτικά του βιβλία για τον σύχγρονο Άγιο Λουκά επίσκοπο Κριμαίας τον Ιατρό, διάνοια στον χώρο της ιατρικής με τρομερά περιπετειώδη ζωή κυνηγημένος από το Σοβιετικό καθεστώς κλπ) , δεν αντέδρασε στο γεγονός… Η κατάσταση με τα διάφορα προσκυνήματα έχει κάπως ξεφύγει κατά την γνώμη μου και έχει χαθεί η ουσία: «Εορτή Αγίου, μίμηση Αγίου». Η πίστη στην ζωντανή παρουσία ενός Αγίου και η επίκληση του ονόματος του σε δύσκολες στιγμές προς βοήθεια του πιστού, ακόμα και η ευλαβική ταπεινή προσκύνηση των λειψάνων του, μπορούν και να κάνουν το θαύμα μέσα στην καρδιά του πιστού ή στην ζωή του (όσο και εάν κάποιοι διαφωνείτε με αυτό, μαρτυρίες υπάρχουν εκεί έξω…), ΑΛΛΑ τίθεται ένα μεγάλο θέμα με τις πομπώδεις μαζικές εκδηλώσεις ευλάβειας και την ¨έκθεση προσκυνημάτων¨ που αγγίζει τα όρια της ειδωλολατρίας ειδικά όταν τα εκθέματα αποκτούν στην αντίληψη των πιστών μία αυτόματη σχεδόν μαγική δύναμη, κόντρα στο -Χριστοκεντρικό- πνεύμα της ορθοδοξίας. Επίσης, το όνομα του Αγίου Παισίου έχει πλέον ταυτιστεί με πρωτοσέλιδα εφημερίδων του στυλ ελεύθερη ώρα και θολές προφητείες που ίσως και ποτέ να μην είπε. Χάνεται έτσι η ουσία του λόγου του που ήταν κατ εξοχήν παρηγορητικός για τον σύγχρονο άνθρωπο και πλήρως ενταγμένος στα αδιέξοδα του σύγχρονου τρόπου ζωής. Για όποιον αλήθεια ενδιαφέρεται αξίζουν από τις εκδόσεις καστανιώτη: Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι (ειδικά το Α΄. Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο). Γράψιμο σωστό και εύληπτο, εννοείται όμως μακριά από προφητολαγνείες, ¨θαύματα¨ του διαδικτύου, και εμπορική εκμετάλλευση… Βιβλία που ποτέ δεν θα δείτε ούτε ως παραπομπές στην σαβούρα που κυκλοφορεί γύρω από όνομα του…
@ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ η εκκλησία δυστυχώς ακόμη και στις μέρες μας είναι πληγή για τον ορθολογισμό, οπότε και βέβαια οι εκκλησίες (όχι μόνο η ορθόδοξη) τον εμποδίζουν να δει ελεύθερα τις άσπρες μέρες του. Τα αυτονόητα θα λέμε πάλι?
Κάποτε μας είχαν φλομώσει στο παραμύθι ότι και καλά οι Εβραίοι μισούν και φοβούνται τους Έλληνες γιατί είμαστε ο πιο έξυπνος λαός του πλανήτη και κινδυνεύουν τα συμφέροντα τους από εμάς. Χαχαχαχα!Πείτε τους να μην ανησυχούν...
Δηλαδή σε κάποιους δεν φτάνει η Θεία Κοινωνία,δηλαδή το Σώμα και το Αίμα του Χριστού αλλά χρειάζονται και τα γυαλιά κάποιου αγίου...Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα στην εκκλησία σήμερα και αυτοί που μπορούν να το λύσουν κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν για ίδιον όφελος.