Τι απέγινε η «πιο εργατική» γυναίκα της Ελλάδας;

Τι απέγινε η «πιο εργατική» γυναίκα της Ελλάδας; Facebook Twitter
7
Τι απέγινε η «πιο εργατική» γυναίκα της Ελλάδας; Facebook Twitter
Ο ήρωάς μου, πρώην Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής μας είχε γνωρίσει την πιο εργατική γυναίκα της χώρας, Αλεξάνδρα Παπαδιά

Είναι καλοκαίρι του 2010, ο ΓΑΠ δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο στη εξουσία, λεφτά δεν υπήρχαν τελικά και αναζητήθηκαν απ' το ΔΝΤ. Και ο πιο χρήσιμος Έλληνας της σύγχρονης ιστορίας ο Λέανδρος Ρακιντζης (ο οποίος ΔΥΣΤΥΧΩΣ πρόσφατα αντικαταστάθηκε στο ρόλο του Γενικού Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης) αποκαλύπτει όλα αυτά που δεν άρεσαν στις κυβερνήσεις.

Εκείνη την περίοδο είχε φέρει στο φως με στοιχεία πολλά ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που ήταν πολυθεσίτες και ευνοημένοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση απ' τον Αβραμόπουλο και την κυβέρνηση Καραμανλή. 

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010 τα μπλογκς ανέκραξαν:

H Αλεξάνδρα Παπαδιά φέρεται να είναι η διευθύντρια πoυ συμμετείχε επί πληρωμή σε δεκάδες επιτροπές!

Το όνομα της εν λόγω διευθύντριας είναι παντού στο διαδίκτυο, και μάλλον παντού γενικά, αφού αν μπορούσε να συμμετέχει σε... 31 επιτροπές και να πληρώνεται κιόλας τότε μιλάμε για φαντομά και όχι για άνθρωπο! Λοιπόν η κυρία Αλεξάνδρα Παπαδιά, Γενική Διευθύντρια Πρόνοιας, έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για το καλό του Υπουργείου Υγείας. Γνωρίζοντας η ίδια ότι αποτελεί τέρας εξυπνάδας και κατάρτισης, αποφάσισε να χαρίσει στην υγεία το μυαλό της. Ένας τέτοιος χαρισματικός εγκέφαλος δεν μπορούσε να πάει χαμένος. Έπρεπε να δώσει τα φώτα της και να πάρει τα ευρώ μας, και αυτό έκανε η κυρία Αλεξάνδρα Παπαδιά.

Διορίστηκε σε δεκάδες επιτροπές και έδωσε λύσεις εκεί που κανείς άλλος δεν μπορούσε...

Προφανώς και ο ίδιος ο Δ. Αβραμόπουλος, τότε αρμόδιος υπουργός, διέκρινε τον ωκεανό γνώσης της κα Παπαδιά και την εκμεταλλεύτηκε δεόντος...

Οτηλεοπτικός σταθμός Alpha είχε καταφέρει να βρει τότε τα ΦΕΚ αρκετών επιτροπών, και είχε πείσει την κα Παπαδιά να εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για να συνομιλήσει με τον παρουσιαστή, δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ. Αυτός της διάβασε μία μία τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε επί Αβραμόπουλου! 

Απολαυστικός ο διάλογός τους:

 

  

 

***

  

Τι έγινε μετά;

Δύο χρόνια αργότερα, ο Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ ως Υπουργός Υγείας την έδιωξε με τις κλωτσιές!

Πλάκα κάνω, δε φαντάζομαι να πίστεψε κανείς ότι ο Λοβέρδος την απέλυσε. Αντιθέτως, το 2012 την τοποθέτησε αν. διοικήτρια στο νοσοκοµείο Σισµανόγλειο!

Η εφημερίδα ΙΣΟΤΙΜΙΑ είχε γράψει σκωπτικά και προφητικά λίγο πριν τις εκλογές του 2012 (που τελικά θα οδηγούσαν σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ) ότι έτσι προετοιμαζόταν συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων εχθρών: 

 

Η ταλαντούχα κυρία Αλεξάνδρα Παπαδιά

Μια αναζήτηση του ονόµατος της κυρίας Αλεξάνδρας Παπαδιά στο Ίντερνετ θα µας βγάλει πολλές αναρτήσεις [σχετικά με τη συμμετοχή σε και πληρωμή της από δεκάδες επιτροπές]. Η πληροφορία αυτή δεν προέκυψε από το... κουτουρού αλλά ano την ετήσια έκθεση των πεπραγµένων του 2009, του Γενικού Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή. Η κυρία Παπαδιά είχε οριστεί σε αυτές τις... λίγες θέσεις επί κυβερνήσεως Νέας ∆ηµοκρατίας. Τώρα ο σοσιαλιστής υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ο άνθρωπος που ξηλώνει κάθε... µόριο του Υπουργείου Υγείας της δίνει µία και καλή. Την τοποθετεί, όπως σας αποκαλύπτω σήµερα, αναπληρώτρια διοικήτρια στο νοσοκοµείο Σισµανόγλειο! Έτσι, για να προετοιμάσει το έδαφος της αυριανής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ...

Η πιο πρόσφατη αναφορά στην κυρία Παπαδιά στο ελληνικό ίντερνετ είναι απ' τα τέλη του 2013 σε άρθρο με ισχυρισμούς για τα πλαστά στοιχεία επί Καραμανλή σχετικά με το έλλειμμα:

[...] Ο μηνυτής σημειώνει ότι ήταν η δεύτερη φορά κατά την οποία οι υπάλληλοι της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «εξαπατούσαν τη Eurostat».

Για αυτό τον λόγο δεν επιθυμούσαν, κατά τον μηνυτή, να αναλάβουν την ευθύνη μιας δεύτερης απάντησης, που δεν ανταποκρινόταν στους πραγματικούς αριθμούς. Ετσι αποφασίστηκε να σταλεί στα αγγλικά η απάντηση απευθείας από το υπουργείο Υγείας. Ο κ. Καζαντζίδης υποστηρίζει ότι το έγγραφο συντάχθηκε «από άγνωστο υπάλληλο του υπουργείου Υγείας και παραδόθηκε για υπογραφή στη γενική διευθύντρια κ. Αλεξάνδρα Παπαδιά η οποία, ως μη κάτοχος της γνώσης της ξένης γλώσσας, δεν ήταν σε θέση να ενημερωθεί για το περιεχόμενό του.

Παρά το γεγονός αυτό, το υπέγραψε ισχυριζόμενη ότι "έκανε χάρη σε κάποιους συναδέλφους της"».

Αναρωτήθηκα αν έχει μεγαλουργήσει και επί ΣΥΡΙΖΑ και αν τυχόν τη βάζει και αυτός σε δεκάδες επιτροπές, αλλά δεν βρήκα στοιχεία. Κρίμα γιατί χρειαζόμαστε τα ταλέντα της και την εργατικότητά της...!  

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ