Οι Ροζ Ακρίδες είναι ίσως το πιο ακραίο πράγμα στο ελληνικό YouTube. Τις αντέχεις;

Οι Ροζ Ακρίδες είναι ίσως το πιο ακραίο πράγμα στο ελληνικό YouTube. Τις αντέχεις; Facebook Twitter
12

Οι Ροζ Ακρίδες είναι ίσως το πιο ακραίο πράγμα στο ελληνικό YouTube. Τις αντέχεις; Facebook Twitter

Γράφει ο Μύρος Ζέκα: Οι "Ροζ Ακρίδες" δοκιμάζουν την ανεκτικότητα σου. Τις αντέχεις;

Οι Ροζ Ακρίδες είναι μια ομάδα τριών ατόμων αποτελούμενη από την "Ροζ Ακρίδα 1", την "Ροζ Ακρίδα 2" και την "Ροζ Ακρίδα 3". Αυτό που κάνουν είναι να δημιουργούν παρωδίες για γνωστά τραγούδια χρησιμοποιώντας... περίεργο λεξιλόγιο. Αρχικά ήταν μόνο οι δύο πρώτες και στη συνέχεια μπήκε στην ομάδα και η τρίτη ακρίδα. Η "Ροζ Ακρίδα" 1 είναι κορίτσι ενώ οι άλλες δύο αγόρια. Ξεκίνησαν το εγχείρημά τους το Πάσχα του 2012 και έκτοτε έχουν καταφέρει να μαζέψουν περίπου 8,000 συνδρομητές στο κανάλι τους στο Youtube και αρκετά χιλιάδες views.

Κάτι ανάλογο όμως κάνουν πολλές ομάδες ή μεμονωμένα άτομα στο διαδίκτυο. Οι "Ροζ Ακρίδες" όμως διαφέρουν εξαιτίας του λεξιλογίου τους - δύσκολα θα συναντήσεις βίντεο τους που να μην βρίζουν. Χρέη τραγουδιστή αναλαμβάνει η "Ροζ Ακρίδα 1" η οποία παρεμπιπτόντως έχει και πολύ καλή φωνή. (Ίσως αυτό να είναι που έχει περισσότερη πλάκα, το να ακούς μια γυναίκα να μιλάει τόσο χυδαία.) Αγαπημένες τους λέξεις η "ψωλή" και το "μουνί", τα οποία πρωταγωνιστούν σχεδόν σε όλα τα βίντεο τους. Εντύπωση επίσης προκαλούν και οι μεταμφιέσεις τους, ειδικά αυτές των αρσενικών ακριδών.

Ένα μικρό best of/worst of τους για να καταλάβετε για τι μιλάμε :)

To LIFO.gr επικοινώνησε με τις "Ροζ Ακρίδες" κι εκείνες με ευχαρίστηση μας έδωσαν μια μικρή περιγραφή του πρότζεκτ τους."Είμαστε ένα internet project παρωδιών και εστιάζουμε κυρίως σε μουσικές διασκευές τραγουδιών. Ο κόσμος νομίζει πως για να βρίζουμε τόσο χυδαία πρέπει από πίσω να κρύβεται ένας ιερός σκοπός τον οποίο έχουμε κληθεί να φέρουμε εις πέρας, ή περνάμε κάποιο σαμπλίμιναλ μέσατζ κάνοντας τον κόσμο καλύτερο με αυτό τον τρόπο. Όλοι ψάχνουν να μάθουν τον απόλυτα underground, χιπ, σκοτεινό λόγο που βρίζουμε τόσο πολύ σε όλα μας τα τραγούδια, γιατί δεν μπορούν με τίποτα να διανοηθούν ότι μπορεί εντελώς πεζά να το κάνουμε επειδή είναι αστείο, διαφορετικό, ένας τρόπος σαρκασμού των διαφορετικών καταστάσεων τις οποίες πραγματευόμαστε, αλλά και αυτοσαρκασμού."

Το τολμηρό γκρουπάκι όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε και αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων ασχολήθηκε μαζί τους ο Στέφανος Χίος(!) κατηγορώντας τους για παιδοφιλία. Ασφαλώς, οι "Ροζ Ακρίδες" έχουν καταστήσει σαφές πως ο,τι προβάλλουν έχει ως στόχο την πλάκα και μόνο και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να προσβάλλουν κάποιον. Όπως, άλλωστε, και οι ίδιοι λένε τα βίντεο τους αξίζουν μόνο αν τα πάρεις στην πλάκα.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

8 σχόλια
Κρίμα γιατί η κοπελιά φαίνεται να έχει καλή φωνή...Και λέω κρίμα, γιατί όσο και να θέλω να τους πάρω στο χαβαλέ, είναι τόσο χυδαίοι οι στίχοι τους, που μου είναι εντελώς απωθητικοί....Κρίμα για την κοπελίτσα και πάλι!!!
Ακαλαίσθητοι είναι, προφανώς, όπως εξάλλου επιδιώκουν. Δεν με σοκάρουν ωστόσο, απλώς δε με διασκεδάζουν κιόλας. Όταν ήμουν 12 γελούσα πολύ με τη "διασκευή" της κολλητής μου στην Λάιδη Άντζελα"Ήθελα να'ξερα δεν ντρέπεσαι,να τρως σουβλάκι και να ρεύεσαι".Ε, τότε μπορεί να έσκαγα κι ένα χαμόγελο με αυτούς. Αν & εξακολουθώ να θεωρώ ευρηματικότερη τη διασκευή της κολλητής μου, όπως και διαφόρων συμμαθητών που έκαναν "σόκιν" εκτελέσεις τραγουδιών στο διάλειμμα. Γενικώς δεν ενοχλούμαι από τη βωμολοχία όταν μπορεί να βγάλει ένα πραγματικά καλό αστείο, όταν είναι κάτι ανέμπνευστο απλώς για να πούμε "Πωπω είπε μουνί! Αχ το ξανάπε!", meeeh...Υ.Γ. Αν ψάχνουμε για υποψήφιους για τα πλέον ακραία πράγματα στο ελληνικό ίντερνετ, υπάρχουν κι οι ΨΧ (https://www.youtube.com/watch?v=cl-RNWlZVak). Όχι πως κι αυτοί οι εγκεφαλικά καμμένοι κάνουν κάτι ουσιαστικά εμπνευσμένο, αλλά όταν τους πρωτοείδα είπα τουλάχιστον ένα ειλικρινές "WTF??" αντί να κάνουν αναδρομή στα μαθητικά μου χρόνια...
η γενιά που μεγάλωσε με σεφερλη αλλα προσπάθησε αποτυχημένα να πολιτικοποιηθεί.Σεξιστικο , ρατσιστικο και αντιδραστικο, με ειρωνική κατάληξη προσπαθώντας μαλλον το αντιθετο.το γεγονος οτι εχουν τοσους φανς που ειναι ουγκ θα πρεπε να τους προβληματισει .
Ρατσισμος, σεξισμος και στερεοτυπα, σε συνδιασμο με την υπερβολη, μπορουν να χρησιμοποιηθουν για να προκαλεσουν το γελιο. Προσωπικα δεν ενθουσιαζομαι καθολου με ροζ ακριδες - πλην ενος ασματος - γνωριζω ομως εναν καθηγητη και εναν ερευνητη του cern οι οποιοι αρεσκονται σε αυτου του ειδους το χιουμορ. Σε πολλους δεν αρεσει, και ειναι απολυτα κατανοητο, αλλα ο καθενας με τα γουστα του. Μπορουν να το προσπερασουν σαν να μην υπαρχει, δεν το βλεπεις η το ακους καθε μερα στους δρομους (σε αντιθεση με τα mainstream κιτσαρια, που σε πολλες περιπτωσεις ειναι πολυ πιο προσβλητικα για τη γυναικα και τη λογικη απο αυτα, ακομα και χωρις βρισιες).