Σας ικετεύω, επανεκλέξτε τον άνδρα μου!

Σας ικετεύω, επανεκλέξτε τον άνδρα μου! Facebook Twitter
0

Οι πολιτικές διαφημίσεις στις προεκλογικές περιόδους συνήθως καταλήγουν να λειτουργούν αντίθετα απ' ό,τι θα επιθυμούσαν οι υποψήφιοι. Η συχνή επανάληψη, τα επιθετικά σλόγκαν, τα άνοστα αστεία και η υπερβολική ωραιοποίηση των πολιτικών έχουν την τάση να κουράζουν και να ενοχλούν τους πολίτες που καταλήγουν να αδημονούν για τις εκλογές για τους τελείως λάθος λόγους. 

Στην περίπτωση, όμως, της διαφήμισης του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου επιτρόπου κομητείας του Τέξας (κάτι σαν νομαρχιακός σύμβουλος) Τζέραλντ Ντόχερτυ, η διαφήμιση είναι απρόσμενα ήσυχη και προβάλλει τα υποτιθέμενα προσόντα του, που είναι η σχεδόν ψυχαναγκαστική εμμονή του για πολιτειακά θέματα, με έναν αυτοσαρκαστικό τρόπο. Πρωταγωνίστρια του βίντεο είναι η σύζυγος του, την οποία πρήζει ακατάπαυστα, μαζί και τους καλεσμένους τους, για ζητήματα φορολογίας, σωφρονιστικού συστήματος κ.λπ.

Η Σαρλύν απευθύνεται στο κοινό με μια χαμηλών τόνων απόγνωση λέγοντας "Ο Τζέραλντ πραγματικά δεν έχει καθόλου χόμπυ" και "Θέλει μόνο να διορθώνει καταστάσεις". Μετά από μία κουραστική ημέρα η χαριστική βολή για την συμπαθή σύζυγο του πολιτικού άνδρα έρχεται όταν εκείνος της λέει "Ξέρεις, τελικά μου αρέσει να σε βοηθάω στο σπίτι."

Το βλέμμα ικεσίας της Σαρλύν, όταν διατυπώνει το αίτημα "Σας παρακαλώ, επανεκλέξτε τον Τζέραλντ, σας παρακαλώ" νομίζω πως θα μπορούσε να λυγίσει ακόμα και ορκισμένο Δημοκρατικό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM