Επιστρέφουν στα αλήθεια οι KLF;

Επιστρέφουν στα αλήθεια οι KLF; Facebook Twitter
0
Επιστρέφουν στα αλήθεια οι KLF; Facebook Twitter

Την πρώτη Ιανουαρίου του 1987 ένας κιθαρίστας και πρώην φοιτητής της Καλών τεχνών (ο Jimmy Cuty) και ένας καταξιωμένος καλλιτεχνικός διευθυντής (ο Bill Drummond) έφτιαξαν ένα συγκρότημα ως καλλιτεχνικό πρότζεκτ, με σκοπό να κατακτήσουν την κορυφή. Και τα κατάφεραν με το πρώτο τους single, Doctorin The Tardis, ως Timelords. Τη νούμερο ένα επιτυχία ακολούθησε ένας βιβλίο οδηγιών για το «πώς μπορείς να κάνεις μία νούμερο ένα επιτυχία με εύκολο τρόπο» (The Manual: How to Have a Number One the Easy Way) και μετά άλλαξαν όνομα, έγιναν The Justified Ancient of MuMu, γράφοντας κομμάτια με τίτλο Kylie Said to Jason (για την Kylie Minogue και τον Jason Donovan που τότε ήταν ζευγάρι στο σίριαλ Neighbours). Και μετά έγιναν The KLF, ένα από τα πιο ανατρεπτικά ποπ συγκροτήματα που εμφανίστηκαν ποτέ, με ένα από τα καλύτερα ambient άλμπουμ όλων των εποχών, έναν ανεπανάληπτο dance δίσκο που χαρακτήρισε τα ’90s, με τεράστιες επιτυχίες, με συνεργασίες με γερασμένες Αμερικανίδες τραγουδίστριες της country, συναρπαστικές εμφανίσεις με τους Extreme Noise Terror στα Brit Awards, με πυροβολισμούς στο κοινό από αληθινό πολυβόλο με άσφαιρα πυρά -και το πέταγμα ενός νεκρού προβάτου στο πάρτι που ακολούθησε- και ένα ακόμα πιο απρόβλεπτο τέλος το 1992, καταργώντας ολόκληρη τη δισκογραφία τους. Λίγο μετά το τέλος τους ως συγκρότημα έφτιαξαν το K Foundation και έγιναν εικαστικοί, με μοναδικό έργο τους το K Foundation Burn A Million Quid τον Αύγουστο του 1994, μια περφόρμανς στην οποία έκαψαν ένα εκατομμύριο λίρες, τα κέρδη τους ως KLF.

Οι δύο πρώην KLF έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με το νούμερο 23, ένα σημαντικό νούμερο στην αριθμολογία, που σχετίζεται με το «νόμο των πεντάδων» (2 + 3 = 5) και θεωρείται τυχερό και άτυχο, αναλόγως με την περίσταση. Το 2017 συμπληρώνονται 23 χρόνια από την ημερομηνία της περφόρμανς, το νούμερο 23 έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε στίχους από κομμάτια τους, σε αριθμούς σειρών στους δίσκους τους, ενώ το 1997 ξανασχηματίστηκαν με το όνομα 2Κ μόνο για μία ζωντανή εμφάνιση που κράτησε μόνο 23 λεπτά. Έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν την περφόρμανς με το κάψιμο του ενός εκατομμυρίου λιρών για 23 χρόνια, ενώ την πρώτη Ιανουαρίου του 2017 (30 χρόνια από την ημέρα που σχηματίστηκαν) ανέβασε κάποιος Cale leth στο Vimeo και το YouTube μια 45λεπτη βιντεοκασέτα με τίτλο KLF 01 01 2017 WTF FOUND VHS  που προβλήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2015 στο Μπρίστολ με μια βραδιά αφιερωμένη στους KLF. Την ίδια βραδιά είχε παίξει μουσική τους ο DJ Food, ο οποίος στο site του γράφει ότι «περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή των KLF μέσα στο 2017».

Οι φήμες εξαπλώθηκαν και ξαφνικά όλοι μιλούν για επιστροφή των KLF. Δεν είναι απίθανο, αλλά ο Drummond και ο Cauty πριν διαλύσουν το γκρουπ είχαν ορκιστεί ότι θα επέστρεφαν μόνο όταν η ειρήνη είχε αποκατασταθεί παντού στη Γη –δηλαδή ποτέ. Επίσης, το μορατόριουμ για την περφόρμανς στην πραγματικότητα υπογράφηκε το 1995, και όχι το 1994 όταν έκαψαν τα λεφτά.

Το κωδικοποιημένο μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο λέει τα εξής:    

On New Year’s Day 1987 the Justified Ancients of Mu Mu were formed.
On New Year’s Day 1987 were the Justified Ancients of Mu Mu formed?
FOUND
V.H.S. CONCERNING(?) :
LORD ROCK AND TIME BOY
A.K.A. THE TIMELORDS
A.K.A. ROCKMAN ROCK AND KINGBOY D.
A.K.A. THE JUSTIFIED ANCIENTS OF MU MU
A.K.A. THE JAMS
A.K.A. THE KLF
A.K.A. THE FALL
A.K.A. THE FOREVER ANCIENTS LIBERATION LOOPHOLE
A.K.A. THE FRANK AND ERNEST SHOW
A.K.A. K2
A.K.A. THE K FOUNDATION
2017 – WHAT THE FUCK IS GOING ON?
On 01/01/1987 Bill Drummond said to Jimmy Cauty “LET’S FORM A BAND CALL ‘THE JUSTIFIED ANCIENTS OF MU MU'”
On 23/08/1994 The K Foundation burnt one million quid.
2017-1994 = 23.

 

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, έρχονται....

 

Κι αυτό είναι το βίντεο:

KLF 01-01-2017 WTF FOUND VHS from Cale Leth on Vimeo.

To βίντεο για το Last Train to Trancentral:

Το mixtape του DJ Food με τα κομμάτια τους -κάθε περιόδου:

Και ολόκληρο το Chill Out:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ