Suck on this

Suck on this Facebook Twitter
0
Suck on this Facebook Twitter

Από όλα τα δημοφιλή σημερινά συγκροτήματα οι Die Antwoord (Ντι-Αντ-βουρντ που σημαίνει «η απάντηση» στα Afrikaans, την γερμανική γλώσσα που μιλιέται στη Νότια Αφρική) είναι το πιο μοντέρνο -με την έννοια ότι εκφράζουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την σύγχρονη εποχή. Αλλόκοτοι, προκλητικοί στα όρια του πρόστυχου, περιθώριο που έγινε mainstream, η «καθαρή» πλευρά του zef (της νοτιοαφρικάνικης υποκουλτούρας της εργατικής τάξης που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στα caravan parks), όπως και να τους χαρακτηρίσει κανείς είναι τόσο ακραίοι όσο πρέπει για να ταυτιστεί ένα κοινό που κάποτε θα «τα έσπαγε» με πανκ και, από την άλλη, τόσο ποπ ώστε να αρέσουν στα κοριτσάκια –και τα αγοράκια- που τρελαίνονται με Justin (Bieber ή Timbrelake). Το σημαντικό με τους Die Antwoord είναι πως ό, τι κι αν έχουν κάνει μέχρι τώρα φαίνεται ότι έρχεται από το μέλλον, -όταν εμφανίστηκαν ήταν σχεδόν ουρανοκατέβατοι. Ήταν σαν χαρακτήρες από το Tank Girl (το κόμικ των Jamie Hewlett και Alan Martin) και παρόλο που δεν σε προδιέθεταν να τους πάρεις στα σοβαρά, αυτές οι εκκεντρικές περσόνες στα όρια του καρτούν όσο περνούσει ο καιρός, και με την κάθε κυκλοφορία τους, εξελίχθηκαν σε ένα ποπ φαινόμενο, ένα σχήμα εντελώς σημερινό (πιο 2016 από οτιδήποτε άλλο μπορείς να ακούσεις στη σημερινή ποπ) που συνεχίζει αυτό που ξεκίνησαν να κάνουν κάποτε οι Prodigy για την «jilted generation».

Άργησα να τους συμπαθήσω, δεν είναι και το είδος της μουσικής που αντέχω –πια. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που έφτιαχναν και φτιάχνουν εντυπωσιακά, παρανοϊκά βίντεο που είχαν πάντα ενδιαφέρον να παρακολουθείς, έπρεπε να δω το Chappie για να τους ξεχωρίσω (μια συμπαθητική ταινία του Neill Blomkamp με ένα ρομπότ που έπεσε στα χέρια μιας ομάδας γκάνγκστερ, όπου η Yolandi και ο Ninja πρωταγωνιστούν και υποδύονται… περίπου τον εαυτό τους). Οι Die Antwoord αργά και σταθερά έγιναν ένα ποπ φαινόμενο και σήμερα είναι καλύτεροι και πιο συναρπαστικοί από ποτέ.

Το mixtape Suck On This EP που ανακοίνωσαν με τον γνωστό προκλητικό τρόπο την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν λογικό να γίνει είδηση παντού (οι στίχοι του Bum Bum είναι ξεκάθαρα πορνό -στο ρεφρέν λέει: «I like it when you're face down, ass up / Love it when you spread your ass like, the fuck?/ Like it when you sing, (Ninja kiss my ass) / I love rockin' your ass like a ninja mask/ I like it when you come visit me (hola!) / I like it when you drop to your knees / I like it when I slap you in the face with my dick/ Flip you 'round, then we fuck to the beat/ I like you when you say: Fuck me anywhere/ Anywhere? Anywhere, Ninja I don't really care/ Afterwards, she like it when we snuggle like a teaddybear/ Bed wet, legs spread, big mess everywhere»), είναι προάγγελος του νέου άλμπουμ τους We Have Candy που έρχεται μέσα στο καλοκαίρι. «Το στυλ μας είναι λίγο ασυνήθιστο» λέει ο Ninja «αλλά δεν ξέρουμε και τα πάντα, στην πόλη μας όμως μάς αρέσει να μαθαίνουμε και να δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Τέλος πάντων, πριν από δύο μήνες ανακαλύψαμε ότι οι ράπερς στην Αμερική δίνουν ένα δωρεάν mixtape για τους θαυμαστές τους λίγο πριν κυκλοφορήσουν το άλμπουμ, έτσι σκεφτήκαμε ‘να το κάνουμε κι εμείς αυτό!’».

Κι ενώ δεν υπάρχουν καθόλου πληροφορίες για την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ και τι θα περιέχει, λίγο πριν το mixtape ανέβασε στο YouTube και ένα μυστηριώδες βίντεο που μιλάει για κάποια φορά που έφαγε «banana pudding» και είδε ένα «anal sex video» ενώ προσπαθούσε να ηχογραφήσει με τον Kanye West.

«Σκεφτήκαμε ότι θα είχε πλάκα να κάνουμε remix στα πιο δημοφιλή κομμάτια μας και να τα κάνουμε καλύτερα από τα αρχικά, κάτι που ήταν φαινομενικά αδύνατο, αλλά μας ξέρετε πώς λειτουργούμε» λέει. «Ξάπλωσε, άνοιξε μια μπίρα, άναψε ένα τσιγάρο  και… suck on this!».

Το mixtape που περιέχει 13 κομμάτια είναι πραγματικά πολύ καλό, με remix σε παλιότερα τραγούδια τους αλλά και αρκετά καινούργια. Δυνατή, χορευτική ποπ στα καλύτερά της.   

Ολόκληρο το mixtape είναι αυτό:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ