Το μέλλον έρχεται κάνοντας βήματα στο παρόν

Το μέλλον έρχεται κάνοντας βήματα στο παρόν Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Το μέλλον έρχεται κάνοντας βήματα στο παρόν Facebook Twitter

Όταν σκέφτεσαι το μέλλον, ποια εικόνα σου έρχεται στο μυαλό; Ή μάλλον έρχεται καμιά εικόνα στο μυαλό σου; Η αλήθεια είναι πως η εποχή αυτή έχει δημιουργήσει μια θολή αντίληψη σε σχέση με το μέλλον, τα όνειρα και την εκπλήρωση των προσδοκιών. Κι όμως αυτό το συναίσθημα είναι που τελικά ακυρώνει ακόμα και το παρόν. Ό,τι κι αν συμβεί η δημιουργία, η τόλμη, η εξέλιξη θα συνεχίσουν να υπάρχουν και είναι σίγουρο ότι το μέλλον θα έρθει. Και είναι καλύτερα να στηρίζεται στις πράξεις μας, παρά στην αδιαφορία μας.

Τα adidas Originals είναι ένα brand που αμφισβητεί τις δυσκολίες του παρόντος και εστιάζει σε ένα μέλλον έτσι όπως το οραματίζεται κάθε δημιουργικός άνθρωπος. Η καμπάνια Future εκφράζει όλους εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και επιμένοντας στους στόχους τους διαμορφώνουν την εικόνα του προσωπικού και συλλογικού μελλοντικού γίγνεσθαι. Μια νέα γενιά που προχωράει μπροστά για να αλλάξει τις αρνητικές συνθήκες παίρνοντας αποστάσεις από οποιαδήποτε απαισιόδοξη πρόβλεψη.

Η μόδα ως τρόπος έκφρασης μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη μας, να μας δώσει θετική ενέργεια και μια αίσθηση αυτοπεποίθησης που τόσο μας χρειάζεται σήμερα. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το Tubular, το πιο fashion-forward παπούτσι των adidas Originals.

O φωτογράφος Πάνος Γεωργίου είναι ένας από τους δημιουργικούς ανθρώπους που ζει στην Αθήνα και παρατηρεί την καθημερινότητα χωρίς να την αφήνει να σταθεί εμπόδιο στα βήματά του. Επιλέγει το Tubular και βηματίζει προς το μέλλον που ονειρεύεται.

Το μέλλον έρχεται κάνοντας βήματα στο παρόν Facebook Twitter

 

Πάνο τι σου αρέσει να φωτογραφίζεις περισσότερο;

Το πιο ενδιαφέρον θέμα για εμένα είναι οι άνθρωποι.

Πιστεύεις ότι βλέποντας την καθημερινότητα μέσα από τον φακό αποκτάς μια άλλη οπτική πάνω στα πράγματα; Και τελικά αυτή η εικόνα είναι ωραιοποιημένη σε σχέση με την πραγματικότητα;

Θα έλεγα πλέον ότι και χωρίς να κοιτάζω  μέσα από τον φακό βλέπω εικόνες περισσότερο και λιγότερο την γενική εικόνα... Το θέμα είναι πως αυτό ενεργοποιεί και δραματοποιεί τα αντίστοιχα συναισθήματα οπότε εκεί που υπάρχει ομορφιά γίνεται ακόμα περισσότερη.

Η αισθητική τι ρόλο παίζει στη ζωή σου και που την αναζητάς;

Η αισθητική καθορίζει τις επιλογές μου και κάνει τη ζωή μου πιο γρήγορη και ευκολότερη. Φυσικά υπάρχει παντού και παντού την αναζητώ.

Βλέποντας ως φωτογράφος τους ανθρώπους γύρω σου τι άποψη έχεις για το στιλ; Είναι ένας τρόπος έκφρασης; Εσύ πώς διαμορφώνεις το προσωπικό σου στιλ;

Το στιλ αποκαλύπτει πραγματικά πολλά για τον καθένα μας ακόμη και αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει καθόλου και πάλι πολλά λέει... Είναι ένας κώδικας επικοινωνίας. Βλέπεις κάτι, σου αρέσει, σε «κρατάει» και το κοιτάς παραπάνω. Ό,τι στιλ και αν έχεις πάντα υπάρχει κάποιος να του αρέσει και αυτό είναι πραγματικά ωραίο. Εγώ νομίζω ότι έχω σαφείς επιρροές από την γενικότερη κουλτούρα μου, μουσική, αθλητισμό ή ό,τι είναι αυτό που μου αρέσει. Όμως στο βάθος του μυαλού μου έχω πάντα την απλότητα και την διαχρονικότητα.

Αυτή την περίοδο τι είναι αυτό που σε εμπνέει περισσότερο;

Τα ταξίδια, οι άνθρωποι που είναι γύρω μου και η επιστροφή στην ουσία.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τα adidas Originals για το Tubular;

Μιλώντας για διαχρονικότητα και στιλ δύσκολα μπορώ να σκεφτώ καλύτερο συνδυασμό για εμένα από τα adidas Originals. Το TUBULAR είναι βασισμένο στην παράδοση αυτή και ταυτόχρονα είναι φρέσκο όσο λίγα πράγματα. Η συνεργασία μου με τα adidas OriginalsOriginals για τα TUBULAR προέκυψε φυσικά, σαν δυο παράλληλες γραμμές που πάνε στην ίδια κατεύθυνση και ξαφνικά αποφασίζουν να συγκλίνουν. Είναι όμορφο να κάνεις ό,τι σου αρέσει πραγματικά.

Η καμπάνια των Tubular αφορά το μέλλον. Πώς βλέπεις το μέλλον ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο και εσύ πώς διαμορφώνεις το δικό σου;

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη  συγκυρία είναι μια ευκαιρία να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερο το παρόν μας. Αυτό ίσως να μας δίνει μια καλύτερη προοπτική για το μέλλον. Αυτό είναι που εγώ προσπαθώ να κάνω και αυτό είναι που βλέπω σαν μέλλον μου ή έστω αυτό είναι που ελπίζω!

Μπορείς να μου περιγράψεις με λίγα λόγια μια φωτογραφία σου βγαλμένη από το μακρινό (ή κοντινό) μέλλον;

Μια εικόνα μιας πολύχρωμης πόλης γεμάτη με κόσμο, που όλοι κινούνται και πάνε στην ίδια κατεύθυνση έχοντας όμως διαφορετικούς στόχους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν, μεθυσμένη, μπήκα στο βανάκι ενός φούρνου

Στιγμιότυπα / Όταν, μεθυσμένη, μπήκα στο βανάκι ενός φούρνου

Μετά από μια ξέφρενη νύχτα σε ένα κλαμπ της Πάτρας, η Ηρώ αδυνατούσε να φτάσει μέχρι το σπίτι της και δεν είχε πάνω της χρήματα. Τότε σκέφτηκε να «βοηθήσει» στον ανεφοδιασμό των φούρνων της περιοχής και να μπει σε ένα όχημα που μύριζε τυροκούλουρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Όταν ένας Κονγκολέζος επαναστάτης «βρέθηκε» στο κρεβάτι μου 

Στιγμιότυπα / Όταν συνάντησα για σεξ μέσω apps έναν Κογκολέζο επαναστάτη

Το φλουρί που κέρδισε για το 2020 η Ντενίσα δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα τυχερό. Όχι μόνο γιατί λίγο μετά μπήκε στη ζωη μας η πανδημία, αλλά γιατί το ίδιο κιόλας βράδυ μια συνάντηση για σεξ παραλίγο να χαλάσει για λόγους συνείδησης, πολιτικής. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ