Σίνθια Νίξον: «Λεσβία χωρίς προσόντα»

Σίνθια Νίξον: «Λεσβία χωρίς προσόντα» Facebook Twitter
Όλο και περισσότεροι fan έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δημιουργηθούν περισσότερες μπλούζες και άλλα αξεσουάρ με αυτή την φράση, υποστηρίζοντας την Νίξον και τον πολιτικό της αγώνα.
2

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η πρώην πρωταγωνίστρια της πετυχημένης σειράς Sex and the City, Σίνθια Νίξον, θα είναι υποψήφια για τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης στις επόμενες εκλογές, κάνοντας πλήθος Αμερικανών να πανηγυρίζουν για την απόφασή της. Ωστόσο, αυτή η ιδέα δεν άρεσε σε όλους και ειδικότερα στην πρώην υποψήφια δήμαρχο Κρίστιν Κουίν που την χαρακτήρισε «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» και αποκάλεσε την Νίξον «λεσβία χωρίς προσόντα».


Η Νίξον φυσικά απάντησε πολύ εύστοχα και με χιούμορ στα σχόλια λέγοντας: «Μπορεί να μην έχω πάρει ακόμα το πτυχίο μου από το Τμήμα Λεσβιακών Σχέσεων αλλά προς υπεράσπιση μου, είναι θέμα γραφειοκρατίας». Η ίδια αποφάσισε επίσης να δημιουργήσει κονκάρδες και αυτοκόλλητα με το λογότυπο «λεσβία χωρίς προσόντα» ("unqualified lesbian") καλώντας όλους τους πολίτες να τα φορέσουν και να υποστηρίξουν την εκστρατεία της.

Αν η αγαπημένη σε όλους Μιράντα διαθέτει τα προσόντα και ότι χρειάζεται για να γίνει κυβερνήτης, αυτό δεν θα κριθεί από τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.


Λίγο αργότερα, η γνωστή κωμικός Μαίρη Κόνορ, που είναι επίσης ομοφυλόφιλη, αποφάσισε να καταδείξει αυτήν την προσβλητική δήλωση, φτιάχνοντας κι εκείνη μια μπλούζα με στάμπα «λεσβία χωρίς προσόντα» την οποία και ανάρτησε στο Ίντερνετ προσθέτοντας δίπλα στην περιγραφή πως «Αν η Μιράντα είναι μια λεσβία χωρίς προσόντα, τότε υποθέτω πως είμαι και εγώ».


Όλο και περισσότεροι fan έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δημιουργηθούν περισσότερες μπλούζες και άλλα αξεσουάρ με αυτή την φράση, υποστηρίζοντας την Νίξον και τον πολιτικό της αγώνα. Παρόλο που μια τέτοιου είδους φράση είναι εμφανώς προσβλητική, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλες ρατσιστικές εκφράσεις, η χρήση της με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί ως μια ισχυρή πράξη αντίστασης και εναντίωσης με στόχο την δραστηριοποίηση της κοινωνίας ενάντια σε αυτού του είδους τις μειωτικές και άκρως ρατσιστικές απόψεις.

Το να αναφέρεσαι, να περιγράφεις και να κατηγορείς τον άλλον με βάση την σεξουαλική του ταυτότητα είναι ξεκάθαρα μειωτικό, προκατειλημμένο και ανόητο. Αν η αγαπημένη σε όλους Μιράντα διαθέτει τα προσόντα και ότι χρειάζεται για να γίνει κυβερνήτης, αυτό δεν θα κριθεί από τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.

Σίνθια Νίξον: «Λεσβία χωρίς προσόντα» Facebook Twitter

Με στοιχεία από το Dazeddigital και την TeenVogue.

Lgbtqi+
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM