ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών

Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
0

Το άλμπουμ «The Kids» της Gabriela Herman   είναι το αποτέλεσμα ενός  προτζεκτ διάρκειας 7 ετών που φέτος κυκλοφόρησε σε έντυπη μορφή. Στο προτζεκτ περιλαμβάνονται φωτογραφίες και αποσπάσματα από συνεντεύξεις που πήρε η Herman συνομιλώντας με ανθρώπους που μεγάλωσαν μέσα σε οικογένειες όπου ο ένας ή και οι δυο γονείς είναι ομοφυλόφιλοι ή για την ακρίβεια ανήκουν στην L.G.B.T κοινότητα.

Το Kids δεν είναι μόνο ένα κολάζ των παιδιών της Αμερικής που μεγαλώνουν με L.G.B.T γονείς αλλά και ένα προσωπικό ταξίδι της Herman.  Η ιδέα της Gabriela Herman για το Kids προήλθε μέσα από την προσωπική της εμπειρία. Η μητέρα της αποκάλυψε την σεξουαλική της ταυτότητα όταν η φωτογράφος ήταν στην εφηβεία. Αυτό ήταν η αρχή του τέλους της ειδυλλιακής παιδικής της ηλικίας όπως αποκαλύπτει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο LIFO.gr. Αλλά την ίδια στιγμή ήταν το άνοιγμα σε ένα κόσμο διαφορετικό.

Μπορεί το ενδιαφέρον  αυτή την στιγμή για την δουλειά της να επικεντρώνεται στο Kids αλλά η Gabriela Herman έχει επίσης  μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική πορεία στα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη. Conde Nast Traveler, The New York Times Style Magazine, The Wall Street Journal, Time Out New York, French Glamour, Travel & Leisure είναι μόνο μερικοί από τους τίτλους των μεγάλων περιοδικών που έχει συνεργαστεί. Την ακούμε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο LIFO.gr

Η οικογένεια είναι σημαντική, και αυτό που είναι σημαντικό επίσης είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν ενήλικες στις ζωές τους που τους αγαπούν και είναι υποστηρικτικοί γίνονται για αυτούς καλά παραδείγματα συμπεριφοράς.

 

— Ποιες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις σου από την παιδική σου ηλικία;

Η Gabriela Herman φωτογραφημένη απο τον Ryan Pfluger

Μέχρι την στιγμή που η μητέρα μου αποκάλυψε ότι είναι gay είχα μια ειδυλλιακή παιδική ηλικία γεμάτη υπέροχες αναμνήσεις. Έχω άλλα δυο αδέρφια. Μεγαλώσαμε στα προάστια της Νέας Αγγλίας, πήγαμε σε θαυμάσια σχολεία, ταξιδέψαμε στον κόσμο. Πραγματικά κανένα παράπονο. 

— Πώς αντιμετώπισες το coming out της μητέρας σου;

Ήταν τραυματικό. Ήταν πολύ σκληρό για εμένα, όχι μόνο επειδή αυτό σήμαινε ότι οι γονείς μου θα χώριζαν, αλλά και εξαιτίας της gay πλευράς, αισθανόμουν ότι δεν υπήρχε κανένας να μιλήσω για αυτό, ήταν μια περίοδος που ήμουν απομονωμένη.

Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Jamie, μεγάλωσε έξω από το Σικάγο με την μητέρα της και διάφορες συντρόφους της...©Gabriela Herman
Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Savanna, μεγάλωσε στο Fountain Hills, AZ με την μητέρα της και την σύντροφο της ...©Gabriela Herman

— Μίλησε μου για το πρόσωπο με την πιο ενδιαφέρουσα ιστορία από το προτζεκτ «The Kids»

Ο καθένας έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία! Ένας από τους ανθρώπους που φωτογράφισα τελευταία βρήκα ότι είχε μια μοναδική ιστορία. Η Chelsea μεγάλωσε με δυο gay μπαμπάδες. Η σύλληψη της έγινε από το σπέρμα του ενός και από το ωάριο της αδερφής του άλλου πατέρα της, έτσι έχει το DNA και των δυο μπαμπάδων!

— Άκουσα την συνέντευξη που έδωσες στoν Tyson Wheatley. Μίλησες  για τη στιγμή που βρέθηκες σε ένα δωμάτιο με εννέα ανθρώπους σαν και εσένα για πρώτη φορά.

Ναι, ήταν μια στιγμή επιφοίτησης για εμένα. Ήρθα σε επικοινωνία με την Danielle Silber μέσω ενός φίλου, που εκείνη την περίοδο έτρεχε το NYC παράρτημα του COLAGE . Εκείνη η στιγμή ήρθε στο σπίτι της όταν με προσκάλεσε για μια συνάντηση . Πριν από εκείνη τη στιγμή, δεν είχα συναντήσει ένα πρόσωπο πέρα από τα αδέρφια μου που να έχει gay γονιό. Τότε ξαφνικά, ήμουν στο δωμάτιο με εννέα ανθρώπους , που όχι μόνο είχαν gay γονείς, αλλά μιλούσαν ανοιχτά για αυτό σε έναν ξένο, σε εμένα. Τότε ήξερα ότι οπωσδήποτε ήταν αναγκαίο να κάνω αυτό το προτζεκτ.

Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Erica, μεγάλωσε στο Redding, CT με το μπαμπά της και την μαμά της που έκανε coming out όταν ήταν 15...©Gabriela Herman
Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Zach, μεγάλωσε στο Waltham, NY υιοθετημένος από δυο μητέρες...©Gabriela Herman

— Ένα top5 με τους αγαπημένους σου φωτογράφους και ένα σύντομο σχόλιο για τον καθένα;

Τι δύσκολη ερώτηση!

1.

Elinor Carucci

Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Feeling me, 2004©Elinor Carucci

Δεν είναι μόνο ότι αγαπώ την οικειότητα που υπάρχει  στη δουλειά της αλλά και το  γεγονός ότι γνώρισα τον σύζυγο μου στο opening μιας δικής της γκαλερί

 

2.

Larry Sultan

Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Billy and Vaneesa, 2007©Larry Sultan

Μου αρέσει το πώς μπορεί να κάνει τις μπανάλ στιγμές τόσο όμορφες και για τον τρόπο που χρησιμοποιεί το χρώμα

 

3.

Sally Mann

Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Immediate Family ©Sally Mann

Ήταν οι πρώτες φωτογραφίες που αγάπησα. Ξεκοκάλισα όλα της τα βιβλία, ιδιαίτερα το Immediate Family  όταν πήγαινε στο λύκειο

 

4.

Ryan Pfluger

Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Ο Brandon Flowers τραγουδιστής των Killers, Billboard, 2017 ©Ryan Pfluger

Είναι σύγχρονος φωτογράφος και φίλος μου. Πιστεύω ότι κάνει μερικά από τα πιο δυνατά και ειλικρινή πορτραίτα αυτή την στιγμή.

5.

Lynsey Addario

Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
©Lynsey Addario

Είναι μια ζόρικη φωτορεπόρτερ και την θαυμάζω απεριόριστα ως προσωπικότητα και προτείνω σε κάθε φιλόδοξο φωτογράφο, ιδιαίτερα στις γυναίκες  να διαβάσουν τα απομνημονεύματα της, είναι αυτό που κάνω. Επίσης έχει gay πατέρα!

 

 

Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Hope, μεγάλωσε με δυο μπαμπάδες στην Νέα Υόρκη...©Gabriela Herman

Ο Zach Whls, ένας άντρας που έχεις φωτογραφήσει, δήλωσε: «Πιστεύω ότι η καταλληλότερη λέξη για να περιγράψουμε τις οικογένειες μας δεν είναι LGBT αλλά οικογένεια». Τι πιστεύεις για αυτό;  Πόσο απέχουμε από το να αποδεχθούμε τις LGBT οικογένειες ως οικογένειες όπως όλες οι άλλες;

Πιστεύω ότι είμαστε όλο και πιο κοντά κάθε μέρα. Αν και γνωρίζω ότι απομένει αρκετός δρόμος για να φτάσουμε σε αυτό. Η οικογένεια είναι σημαντική, και αυτό που είναι σημαντικό επίσης είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν ενήλικες στις ζωές τους που τους αγαπούν και είναι υποστηρικτικοί γίνονται για αυτούς καλά παραδείγματα συμπεριφοράς.

— Τι είναι δυστυχία για εσένα;

Η μοναξιά.

— Στείλε ένα μήνυμα στον δεκαεξάχρονο εαυτό σου

 Δεν είσαι μόνος. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι σαν και εσένα που περνούν τα ίδια. Βρες τους! Μίλησε για αυτό που σε βασανίζει, στήριξε τους άλλους!

— Τα μελλοντικά σου σχέδια;

Έχω μια κόρη δεκαέξι μηνών στο σπίτι, έτσι πολλά από τα μελλοντικά μου σχέδια περιλαμβάνουν να ανακαλύψω ένα τρόπο να δώσω την απαραίτητη αγάπη και προσοχή σε αυτή καθώς θα συνεχίζω την καριέρα μου, δεν είναι μια εύκολη δουλειά!

— Θα μπορούσες να μας στείλεις μια φωτογραφία με κάτι που αγαπάς πολύ;

Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Σας στέλνω μια φωτογραφία της κόρης μου που είναι 16 μηνών.©Gabriela Herman

Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Adrian, μεγάλωσε στο Pembroke Pine, FL με τον πατέρα του και την μητέρα του που έκανε coming out όταν ήταν στο κολλέγιο...©Gabriela Herman
Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Jaz, μεγάλωσε στο Webster, NY με την μητέρα της και αργότερα με την σύντροφο της μητέρας της...©Gabriela Herman
Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Malina, μεγάλωσε στην Santa Fe, NM με τους δυο μπαμπάδες της...©Gabriela Herman
Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Molly, μεγάλωσε στο Worcester, MA με την μητέρα της και τον πατέρα της που έκανε αλλαγή φύλου όταν ήταν 14 ετών...©Gabriela Herman
Συνομιλώντας με παιδιά LGBTQI+ γονιών Facebook Twitter
Niko,μεγάλωσε στο Newton, MA από τον πατέρα του και την μητέρα του που έκανε coming out όταν ήταν 11...©Gabriela Herman

Όλες οι φωτογραφίες δόθηκαν απο τον εκδοτικό οίκο του Kids στο LIFO.gr  για αποκλειστική χρήση. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση τους χωρίς την αδειά του και την άδεια της φωτογράφου


Info

Διαβάστε τις ιστορίες των παιδιών του Kids και δείτε ολόκληρο το προτζεκτ εδώ

To βιβλίο The Kids: The Children of LGBTQ Parents in the USA της Gabriela Herman κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο The New Press

Gabriela Herman

 

Lgbtqi+
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM