Αυτή τη σκηνή αυνανισμού με το ροδάκινο στο «Call Me By Your Name» θα τη θυμόμαστε για καιρό

Αυτή τη σκηνή αυνανισμού με το ροδάκινο στο «Call Me By Your Name» θα τη θυμόμαστε για καιρό Facebook Twitter
Ο πρωταγωνιστής του «Call Me By Your Name», Τιμοτέ Σαλαμέ, σε σκηνή από την ταινία
1

Είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και όσοι την έχουν ήδη δει κάνουν λόγο για ένα μικρό αριστούργημα. Το «Call Me By Your Name» του Ιταλού Λούκα Γκουαντανίνο, σκηνοθέτη των «Είμαι ο Έρωτας» και «A Bigger Splash», μας μεταφέρει στην ιταλική εξοχή των αρχών της δεκαετίας του '80, όπου ο 17χρονος γιος ενός ζευγαριού ακαδημαϊκών γοητεύεται από τον 23χρονο Αμερικανό φοιτητή που επισκέπτεται τον πατέρα του για να τον βοηθήσει στην έρευνά του.

Πανέμορφες εικόνες, ξεγνοιασιά μιας άλλης εποχής και ένα ταλαντούχο πρωταγωνιστικό δίδυμο (Άρμι Χάμερ και Τιμοτέ Σαλαμέ) σε ένα δυνατό γκέι ρομάντζο που υπόσχεται να κάνει όλους τους θεατές να δακρύσουν: τα βασικά στοιχεία αυτής της ταινίας, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο αναγνωρισμένος Τζέιμς Άιβορι, που την έκαναν να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή της πρεμιέρας της στο περσινό Σάντανς, ενώ οι Έλληνες θεατές είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν την προηγούμενη εβδομάδα στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Μια συγκεκριμένη όμως σκηνή αυνανισμού με ένα... ροδάκινο είναι αυτή που μέχρι τώρα έχει ξεσηκώσει τις περισσότερες συζητήσεις. Η σκηνή υπήρχε και στο ομώνυμο βιβλίο του Αντρέ Άσιμαν, στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της ταινίας, αλλά ο σκηνοθέτης δεν ήταν καθόλου σίγουρος αν θα τη συμπεριλάβει, μέχρι που το δοκίμασε. «Προσπαθούσα να διερευνήσω την πιθανότητα να αυνανίζεσαι με ένα φρούτο. Οπότε άρπαξα ένα ροδάκινο και το δοκίμασα. Έχω να δηλώσω ότι λειτουργεί» είπε ο Γκουαντανίνο στο νέο τεύχος του περιοδικού Out, στο εξώφυλλο του οποίου φιγουράρει ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Άρμι Χάμερ.

Αυτή τη σκηνή αυνανισμού με το ροδάκινο στο «Call Me By Your Name» θα τη θυμόμαστε για καιρό Facebook Twitter
Ο Άρμι Χάμερ στο εξώφυλλο του Out. Φωτο: Nino Muñoz
Αυτή τη σκηνή αυνανισμού με το ροδάκινο στο «Call Me By Your Name» θα τη θυμόμαστε για καιρό Facebook Twitter
Φωτο: Nino Muñoz

Και δεν ήταν ο μόνος! «Πήγα στον Τιμοτέ και του είπα ότι θα γυρίσουμε τη σκηνή επειδή το δοκίμασα και λειτουργεί. Και μου απάντησε ότι το είχε δοκιμάσει κι αυτός, οπότε το ξέρει ότι λειτουργεί». 

Ο Χάμερ εξηγεί στη συνέντευξή του ότι όσοι συμμετείχαν στην ταινία ήταν απόλυτα ανοιχτοί, δημιουργώντας δεσμούς που δεν είχε ξανασυναντήσει στην καριέρα του. «Ποτέ ξανά δεν συνδέθηκα συναισθηματικά σε τέτοιο βαθμό με κάποιον σκηνοθέτη. Ο Λούκα κατάφερε απλώς να με κοιτάζει και να με γδύνει εντελώς. Ήξερε κάθε μου ανασφάλεια, κάθε φορά που χρειαζόμουν ώθηση και πότε χρειαζόμουν προστασία».

 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 24 Νοεμβρίου και στην Ελλάδα στις 8 Φεβρουαρίου 2018 από τη Feelgood.

 

Lgbtqi+
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο τιτλος μου θυμισε τη σκηνη που η Στατειρα και η Σισυγαμβρη περασαν τον Ηφαιστιωνα για τον Αλεξανδρο,επειδη ηταν πιο ψηλος και εντυπωσιακος, ζητησαν συγγνωμη μετα και ο Αλεξανδρος ειπε, δεν πειραζει και αυτος Αλεξανδρος ειναι!