Το Nike+ Run Club συναντά τους Flash Chasers, on the run.

Το Nike+ Run Club συναντά τους Flash Chasers, on the run. Facebook Twitter
0

Για άλλη μια Δευτέρα πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Nike+ Run Club στο κατάστημα της Nike στο Σύνταγμα. Είναι η τρίτη εβδομάδα που στο πλαίσιο του Nike+ Run Club πραγματοποιείται η ειδική προπόνηση των Flash Chasers η οποία είναι δομημένη ώστε να συνδυάζει την άθληση με την διασκέδαση. Το ραντεβού δόθηκε στις 7.00 το απόγευμα, οι περισσότεροι είχαν έρθει από τις δουλειές τους και ανυπομονούσαν να ξεκινήσουμε για να χαλαρώσουν και να διώξουν την ένταση της ημέρας με προπόνηση και τρέξιμο. Οι περισσότεροι δρομείς του Nike+ Run Club γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν δημιουργήσει μία πολύ ενωμένη ομάδα. Αλλά και καινούριος να είσαι δεν έχεις κανένα πρόβλημα γιατί το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και φιλικό. Από την πρώτη φορά που πήγα βρήκα αμέσως παρέα. Στο κατάστημα του Συντάγματος μας περίμεναν ήδη οι προπονητές που με πολύ φιλική διάθεση μας εξήγησαν το πρόγραμμα της προπόνησης χωρίς ωστόσο να μας αποκαλύψουν το μυστικό σημείο όπου θα βρίσκαμε το ειδικό stencil που σηματοδοτεί το τέλος κάθε διαδρομής των Flash Chasers. Όσο περίμενα να ξεκινήσουμε έπιασα την κουβέντα με τους προπονητές και αφού μου μίλησαν για τα εντυπωσιακά βιογραφικά τους, μου έλυσαν όλες τις απορίες που είχα για το Nike+ Run Club, τους Flash Chasers και γενικότερα για το τρέξιμο και την γυμναστική.

Το Nike+ Run Club συναντά τους Flash Chasers, on the run. Facebook Twitter

Ο Πάνος Δημόπουλος, έχει τελειώσει το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου. Πέρα από το Nike+ Run Club εργάζεται και ως personal trainer και ασχολείται με το τρίαθλο. Η Μαίρη Καλαφατά, είναι και αυτή απόφοιτη γυμναστικής ακαδημίας Αθηνών με ειδικότητα στους «αθλητικούς δρόμους» και στην «ευρωστία και υγεία». Η Ξανθίππη Ραφτοπούλου, έκανε χρόνια πρωταθλητισμό στις αποστάσεις και το τρέξιμο είναι κομμάτι της ζωής της.

- Γιατί το τρέξιμο θεωρείται ένας από τους καλύτερους τρόπους γυμναστικής;Τι ακριβώς προσφέρει στο σώμα;

Ξανθίππη: Το τρέξιμο είναι η κύρια βάση σχεδόν για όλα τα αθλήματα. Ανάλογα με τον τύπο του τρεξίματος υπάρχουν και διαφορετικά οφέλη. Τα βασικά είναι ότι προσφέρει καλή φυσική κατάσταση, αντοχή, βελτίωση του κυκλοφορικού και αναπνευστικού συστήματος, εκρηκτικότητα και δύναμη κυρίως στις μικρότερες αποστάσεις, καθώς και ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος. Επιπλέον με το τρέξιμο γυμνάζεται ολόκληρο το σώμα ταυτόχρονα. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι με την αερόβια προπόνηση πραγματοποιείται μεγάλη καύση λίπους, για αυτό και αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους αδυνατίσματος.

 

Το Nike+ Run Club συναντά τους Flash Chasers, on the run. Facebook Twitter

 

- Τι πρέπει να ξέρει κάποιος πριν γίνει δρομέας;

Πάνος: Πρέπει να ξέρει για το πιο κατάλληλο παπούτσι για τρέξιμο, συμβουλές πάνω στο τρέξιμο, τι προθέρμανση πρέπει να κάνουμε και ποιες διατάσεις πρέπει να κάνουμε πριν και μετά από κάθε μας προπόνηση. Όσον αφορά τα παπούτσια, εξαρτάται από το πάτημα που έχει ο καθένας, αν έχει ουδέτερο πάτημα, υπερπρηνισμό ή υπτιασμό. Όποτε ανάλογα με το τι παπούτσι χρειάζεται ο καθένας τον παραπέμπουμε και στα ανάλογα μοντέλα της Nike. Για την προθέρμανση, όπως και σε κάθε μας προπόνηση, κάνουμε πάντα δρομικές ασκήσεις και δυναμικές διατάσεις πριν και πολύ καλές στατικές διατάσεις μετά.

 

- Τι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο στα Nike+ Run Clubs;

Πάνος: Αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα είναι το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει. Η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί από την ομάδα του Nike+ Run Club είναι καταπληκτική! Όλη η ομάδα είναι πολύ δυνατή και δεμένη, γεμάτη θετική ενέργεια και αυτό περνάει και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ξανθίππη: Αυτό που κάνει το Nike+ Run Club μοναδικό είναι ότι επιφυλάσσει κάθε φορά και από μια καινούρια έκπληξη στους συμμετέχοντες δρομείς.

 

- Έχετε κάποια αξέχαστη εμπειρία να μου διηθηθείτε;

Μαίρη: Δε θα ξεχάσω μια μέρα στην Αρεοπαγίτου που μας έπιασε η καταιγίδα και όλοι το αντιμετωπίσαμε πολύ cool και συνεχίσαμε λες και δε συνέβαινε τίποτα. Περνούσαμε ωραία βλέπετε!

 

Το Nike+ Run Club συναντά τους Flash Chasers, on the run. Facebook Twitter

 

Πάνος: Μια Δευτέρα που ενώ το δελτίο καιρού δεν έδινε και τις καλύτερες προβλέψεις και είμαστε οριακά στο αν θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση μας, τελικά πήραμε την απόφαση να την κάνουμε κανονικά και το εντυπωσιακό ήταν ότι αρκετός κόσμος ακολούθησε.

Ξανθίππη: Σε μια προπόνηση καταλήξαμε μετά το τρέξιμο σε ένα πολυσύχναστο μαγαζί της Αθήνας όπου ακολούθησε κάτι σαν "βραδινή έξοδος". Δεν το περίμενε κανείς και συνδυάσαμε την προπόνηση με την διασκέδαση!

 

- Πώς μπορεί να γίνει κάποιος Flash Chaser;

Μαίρη: O καθένας από εμάς μπορεί να είναι ένας Flash Chaser αρκεί να αψηφήσει τις αλλαγές του καιρού να γραφτεί στο nike.com/Athens, να τρέξει στις διαδρομές των επτά εβδομάδων με τα κρυφά stencils να το βγάλει φωτογραφία με flash και να ανεβάσει τη φωτογραφία του στο instagram με hashtags #GETOUTHERE #NRC #WERUNATHENS.

 

- Τι προσφέρει η προπόνηση σε έναν Flash Chaser;

Πάνος: Ένας Flash Chaser θα δει ότι η προπόνηση μας κάθε Δευτέρα είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο που συνδυάζει αποτέλεσμα και διασκέδαση μαζί. Είμαστε 6 pacers και ο coach όπου καθένας μας αναλαμβάνει και από μια ομάδα, η οποία τρέχει σε διαφορετικό ρυθμό (pace/km), όποτε έχουμε τη δυνατότητα να τρέξουμε σε όποιο ρυθμό θέλουμε και αισθανόμαστε ότι μπορούμε να τρέξουμε τη προπόνηση μας. Επιπλέον, σε κάθε προπόνηση δίνονται tips για τεχνικές λεπτομερές πάνω στο τρέξιμο καθώς και στο πως μπορούμε και πρέπει να δουλεύουμε τις προπονήσεις μας ανάλογα με το στόχο μας. Κάθε προπόνηση μας διαφέρει. Έχουμε τα speed runs που είναι προπονήσεις ταχύτητας, endurance runs που είναι αποστάσεις αντοχής, hit and run και πολλά άλλα είδη προπόνησης τα οποία όμως δε θα σας τα πω... μπορείτε να έρθετε να τα ανακαλύψετε μαζί μας.

 

Το Nike+ Run Club συναντά τους Flash Chasers, on the run. Facebook Twitter

 

- Τι είναι αυτό που εσείς αγαπάτε στο τρέξιμο;

Ξανθίππη: Όταν τρέχω καθαρίζει το μυαλό μου και ξεχνάω οτιδήποτε με απασχολεί. Νιώθω ελεύθερη! Μέσα από αυτό και στο τέλος κάθε προπόνησης αισθάνομαι ότι είμαι πιο δυνατή καθώς και πιο ικανή από όσο πίστευα και εγώ η ίδια, πράγμα που μου δίνει αυτοπεποίθηση και ακόμα περισσότερη θέληση να συνεχίζω.

Μαίρη: Το τρέξιμο μου προσφέρει ξεγνοιασιά, φυσική κατάσταση και με κάνει να ξεφεύγω από την καθημερινότητα. Μετά το τρέξιμο τα έχω αφήσει όλα πίσω μου και είμαι γεμάτη ενέργεια και καλή διάθεση!

Πάνος: Το τρέξιμο για μένα είναι ένας τρόπος να ξεφεύγω από τη καθημερινότητα μου. Το μεγαλύτερο προνόμιο που έχει το τρέξιμο είναι ότι μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε, στο βουνό, στη θάλασσα, στο γήπεδο, στο δρόμο. Αυτή η αίσθηση ελευθερίας είναι που με έκανε να το αγαπήσω. Δεν υπάρχουν περιορισμοί, μπορείς να τρέξεις γρήγορα, μπορείς να τρέξεις αργά, να τρέξεις έξω στη φύση, πάνω σε ένα διάδρομο, μέσα σε ένα γήπεδο, μπορείς να τρέξεις παντού. Μπορείς να το κάνεις μόνος σου, με παρέα ή ακόμα και να γνωρίσεις νέο κόσμο, όπως ακριβώς συμβαίνει κάθε Δευτέρα στο Nike+ Run Club. Το τρέξιμο ανέκαθεν για μένα ήταν μια μορφή γυμναστικής που συνδυάζει ευεξία, καλή φυσική κατάσταση και αρμονία σε σώμα και πνεύμα.

 

Το Nike+ Run Club συναντά τους Flash Chasers, on the run. Facebook Twitter

 

Η δεύτερη συνάντηση των Flash Chasers με το Nike+ Run Club ήταν ενδυναμωτική και ταυτόχρονα απολαυστική. Αφού διανύσαμε αρκετά χιλιόμετρα, κάναμε διατάσεις και ευχαριστηθήκαμε τους δρόμους της βραδινής Αθήνας καταλήξαμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε, στο κατάστημα της Nike στο Σύνταγμα. Εκεί είχε τοποθετηθεί το stencil των Flash Chasers και θα παραμείνει εκεί για μία εβδομάδα για όποιον θέλει να το φωτογραφίσει και να το ανεβάσει στο instagram με hashtags #GETOUTHERE #NRC #WERUNATHENS.

Μέχρι την επόμενη φορά.. 

 

Το Nike+ Run Club συναντά τους Flash Chasers, on the run. Facebook Twitter

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT