Πού βρίσκεται σήμερα ο Χάρβεϊ Γουάινστιν;

Πού βρίσκεται σήμερα ο Χάρβεϊ Γουάινστιν; Facebook Twitter
O Χάρβεϊ Γουάνστιν βρίσκεται στο κέντρο αποτοξίνωσης The Meadows στην Αριζόνα.
0

«Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ξυπνάει νωρίς πια, έχει συνεχώς στο πλευρό του τους δικηγόρους του από την Ανατολική Ακτή και έπειτα κατεβαίνει σε ένα κατάστημα με χυμούς, όπου παραγγέλνει καφέ και ένα χυμό detox με kale και αγγούρι.

Έμενε σε ένα σπίτι περίπου 160 τετραγωνικών, επιπλωμένο, μέσα σε ένα καταπράσινο γυάλινο συγκρότημα, κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσής του από το σεξ, μαζί με συγκάτοικο - ο οποίος, μεταξύ άλλων, ήταν και ο σπόνσορας του σε αυτή την σκοτεινή περίοδο της ζωής του» όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Αυτή είναι η νέα ζωή του. Μετά από τις καταγγελίες του φθινοπώρου και έπειτα από τις δημοσιεύσεις των New York Times και του New Yorker που αποκάλυπταν δεκάδες μαρτυρίες γυναικών που είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο μεγαλοπαραγωγός έχει εξαφανιστεί από τον κόσμο του Χόλιγουντ εδώ και πολύ καιρό.

Πολλοί διερωτώνται, φυσικά, γιατί δεν έχει συλληφθεί και βρίσκεται εκτός φυλακής. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της ηθοποιού, Τζένιφερ Λόρενς, η οποία σε συνέντευξή της δηλώνει «ότι θέλει να δει τον Χάρβεϊ στη φυλακή».

Πλέον, η καθημερινότητά του έχει αλλάξει κατά πολύ. Περνάει το χρόνο του στο Scottsdale της Αριζόνα, όπου σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, προσπαθεί να διαχειριστεί τον εθισμό του στο σεξ και να μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα το θυμό του.

Πλέον, η καθημερινότητά του έχει αλλάξει κατά πολύ. Περνάει το χρόνο του στο Scottsdale της Αριζόνα, όπου σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, προσπαθεί να διαχειριστεί τον εθισμό του στο σεξ και να μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα το θυμό του.

Μάλιστα, οι αρχές της Αριζόνα, άλλα και διάφοροι Εισαγγελείς από Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Λος Άντζελες ερευνούν το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν κατηγορίες για ποινικά αδικήματα. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε άλλους διάσημους, όπως ο Μπιλ Κόσμπι και Ο' Τζει Σίμπσον, καθώς εκκρεμούσαν τέτοιου είδους κατηγορίες εις βάρος τους και οδηγήθηκαν εν τέλει σε δίκη.

Μέσα σε αυτές τις εξελίξεις , η βίλα του στο δυτικό Χόλιγουντ έχει τεθεί προς ενοικίαση στο ποσό των 7.495 δολαρίων. Ακόμη, πούλησε την κατοικία του στην Νέα Υόρκη αντί του ποσού των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το διαζύγιό του με την Τζορτζίνα Τσάπμαν και ο συμβιβασμός τους ανήλθε στο ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πού βρίσκεται σήμερα ο Χάρβεϊ Γουάινστιν; Facebook Twitter
Tο διαζύγιό του με την Τζορτζίνα Τσάπμαν του κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά τη θεραπεία του, η οποία όφειλε να διαρκέσει 45 μέρες κόστισε 58.000 δολάρια. Περιλάμβανε πρωινό ξύπνημα στις 6.30, διαλογισμό, ειδικούς διαιτολόγους, κλινικές μελέτες πάνω στους ασθενείς, group therapy, ξεχωριστά ραντεβού του καθενός με τους ψυχοθεραπευτές, yoga, tai chi και άλλα.

Τελειώνοντας το πρόγραμμα ο κάθε ασθενής όφειλε να συνεχίσει την παρακολούθηση με τη βοήθεια εξωτερικού συνεργάτη, ώστε να γίνει πλήρης αποθεραπεία.

Αλλά ο Χάρβεϊ παρέκκλινε του προγράμματός του, δεν συνέχισε τις συνεδρίες του και προκάλεσε προβλήματα και παράπονα στους ανθρώπους που έμεναν κοντά του στο Praradise Valley, του Scottsdale της Αριζόνα.

Ακόμη, λέγεται ότι σχεδιάζει ένα ντοκιμαντέρ για την επάνοδό του για να δώσει τη δική του εκδοχή στα γεγονότα. Η περιουσία του πριν τις καταγγελίες ανερχόταν στα 300 εκατομμύρια, αλλά έχει συρρικνωθεί σημαντικά έπειτα από το πολύκροτο διαζύγιό του και τις αμοιβές των δικηγόρων του.

Μάλιστα, η εταιρεία παραγωγής του φημολογείται ότι θα υποβάλει αίτηση πτώχευσης, καθώς δεν καρποφόρησαν και δεν κατέστησαν προσοδοφόρες οι συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές.

Πού βρίσκεται σήμερα ο Χάρβεϊ Γουάινστιν; Facebook Twitter
Το σπίτι του Χάρβεϊ Γουάινστιν στο West Village της Νέας Υόρκης πωλήθηκε αντί του ποσού των 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Φωτο: James Devaney/GC Images

Τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις ακολούθησε αγωγή που κατατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με το «τοξικό περιβάλλον» εργασίας που επικρατούσε απέναντι στις εργαζόμενες γυναίκες της εταιρείας του και τις περίεργες συμπεριφορές του.

Τέτοιες ήταν η χρησιμοποίηση γυναικών για επίτευξη σεξουαλικών σκοπών, καθώς και οι προσπάθειές του να χορηγήσει και να προμηθεύσει μέσω αυτών φάρμακα σχετικά με στυτικές δυσλειτουργίες.

Τρεις ακόμη καταγγελίες ήλθαν στο φως εις βάρος του στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες, ενώ εννιά Βρετανές τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Βρετανή ηθοποιός Kadian Noble τον μηνύει για sex trafficking, καθώς και ομαδική αγωγή εκκρεμεί εναντίον της εταιρείας του για παραβίαση νόμων περί εκβιασμών και συγκάλυψης της ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς του.

Με τόσες πολλές προσωπικότητες, όπως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο Κέβιν Σπέισι και ο Άντονι Γουίνερ, να υποβάλλονται σε θεραπεία για τον σεξουαλικό εθισμό τους, ήρθε στο προσκήνιο ο έλεγχος σε έναν ιατρικό τομέα όπου τα επιστημονικά στοιχεία και έρευνες είναι ελάχιστα.

Τον Αύγουστο όμως η διεθνής ταξινόμηση των ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένεται να προσθέσει τον Σεξουαλικό Καταναγκασμό στον ενημερωμένο κατάλογο διαταραχών.

Στον παλμό των γεγονότων και στις απανωτές καταγγελίες και με τον Harvey να βρίσκεται σε κάποιο καφέ ή ακριβό εστιατόριο της Αριζόνα και να δειπνεί, στον υπόλοιπο κόσμο διοργανώνονται κινήματα συμπαράστασης προς τα θύματα όπως το #MeToo, ακόμη και αν υπονομεύονται σε προσπάθειες απονομής δικαιοσύνης.

Πού βρίσκεται σήμερα ο Χάρβεϊ Γουάινστιν; Facebook Twitter
Εικόνα από το κέντρο απεξάρτησης.

Το κείμενο αποτελεί απόδοση στα ελληνικά του άρθρου με τίτλο «Where's Harvey?» που δημοσιεύτηκε στους New York Times.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ