Έξι σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ερωτευμένος

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ερωτευμένος Facebook Twitter
Αν και είναι πάντα ένα στοίχημα για το αν η σχέση που ξεκινάς τελικά θα τελειώσει με έναν επίπονο χωρισμό, η αρχή της κάθε ερωτικής σχέσης είναι πραγματικά ανώδυνη, τουλάχιστον σωματικά.
0

Έχετε σκεφτεί τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν ερωτευόμαστε; Γιατί αισθανόμαστε την καρδιά μας να φλέγεται και το στομάχι μας να δένεται κόμπος; Και γιατί τη μια η διάθεσή μας εκτοξεύεται στα ουράνια, ενώ την αμέσως επόμενη στιγμή νιώθουμε να πιάνει πάτο;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το σώμα μας προσπαθεί να μας πει ότι έχουμε γνωρίσει το έρωτα της ζωής μας ή τέλος πάντων τον έρωτα αυτής της περιόδου της ζωής μας.

Όπως και να έχει ιδού κάποια αλλόκοτα συμπτώματα που συνηγορούν στο ότι είμαστε ερωτευμένοι:

Αισθάνεσαι λιγότερο πόνο, συναισθηματικά και σωματικά

Αν και είναι πάντα ένα στοίχημα για το αν η σχέση που ξεκινάς τελικά θα τελειώσει με έναν επίπονο χωρισμό, η αρχή της κάθε ερωτικής σχέσης είναι πραγματικά ανώδυνη, τουλάχιστον σωματικά.

Σύμφωνα με τους «New York Times», οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ανακάλυψαν πως ο έρωτας μοιάζει να είναι το τέλειο φάρμακο, ένα παυσίπονο που κάνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο να μην νιώθει καθόλου το συναίσθημα του πόνου.

Αισθάνεσαι λιγάκι σαν μεθυσμένος

Ο έρωτας μπορεί να σε ζαλίσει κι αυτό οφείλεται στις ορμόνες.

Σύμφωνα με το CNN, όταν ερωτεύεσαι, μπορεί να αισθάνεσαι ατρόμητος και λιγάκι πιο αλαζόνας λόγω της ωκυτοκίνης ή αλλιώς της «ορμόνης της αγάπης».

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ εξέτασαν τις επιδράσεις της οξυτοκίνης σε συνάρτηση με αυτές του αλκοόλ. Αν και τεχνικά εμφανίζονται σε δύο διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, στην πραγματικότητα έχουν παρόμοια αποτελέσματα.

Χάνεις τα λόγια σου

Κι όμως υπάρχει λόγος που συμβαίνει κι αυτό. Ονομάζεται επινεφρίνη και είναι η επιστημονική ορολογία για την αδρεναλίνη. Πρόκειται για μια ισχυρή ορμόνη που αυξάνει τον καρδιακό σου παλμό, προκαλώντας καύσο και ένα σωρό άλλες ενοχλήσεις.

Ιδρώνεις

Εντάξει, βασικά ιδρώνεις πολύ. Ειδικά στις παλάμες σου. Το Thenakedscientists.com συνέκρινε το συναίσθημα που προκαλείται όταν τρώμε σοκολάτα ή φράουλες, καθώς και τα δύο περιέχουν την ίδια χημική ουσία.

Ο εγκέφαλος εκκρίνει κάποιες χημικές ουσίες που στέλνουν μηνύματα σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Ε, και μάλλον γίνεται υπερ-παραγωγή αυτών των ορμονών.

Σου κόβεται η όρεξη

Νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι και σου είναι αδύνατον να φας. Το eHarmony διαπίστωσε ότι ένα από τα αρχικά συμπτώματα του έρωτα είναι η απώλεια της όρεξης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους σε συνδυασμό με την αύξηση της λίμπιντο.

Λάμπεις και δεν μπορείς να σταματήσεις να χαμογελάς

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο προνόμιο του να είσαι ερωτευμένος.

Φαίνεσαι νεότερος, πιο ανανεωμένος και γεμάτος ζωή. Αν και δεν έχεις όρεξη για φαγητό, οι παλάμες σου είναι ιδρωμένες και δεν είσαι ιδιαίτερα ευφραδής, λάμπεις.

Ο έρωτας αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και όπως αναφέρεται και στο περιοδικό Self, «μόλις αρχίσει να ρέει το οξυγόνο και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά αρχίζεις να δείχνεις πιο νέος και ωραίος».

Υγεία & Σώμα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT