ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

4 πράγματα που όλοι οι εργαζόμενοι σε sex shops θα ήθελαν να ξέρετε

4 πράγματα που όλοι οι εργαζόμενοι σε sex shops θα ήθελαν να ξέρετε Facebook Twitter
Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους σε sex shop, εκτός από ευσυνείδητοι επαγγελματίες είναι και πτυχιούχοι ή άνθρωποι που ειδικεύθηκαν σε ένα άλλο επαγγελματικό αντικείμενο, ωστόσο βιοπορίζονται από τη συγκεκριμένη εργασία.
0

 Ας είμαστε ειλικρινείς, κάθε φορά που μπαίνετε σε ένα sex shop, συμβαίνει κάτι από τα εξής δύο: είτε είστε υπερβολικά άνετοι είτε τρομερά μαγκωμένοι. Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις, οι αιτίες είναι οι ίδιες, αμηχανία και ντροπή. Στο πίσω μέρος του μυαλού σας, χορεύουν μερικές εξαιρετικά άβολες ερωτήσεις, του τύπου «τι να νομίζουν τώρα για εμένα;», «γιατί κοίταξε έτσι αυτό που αγόρασα;», «μήπως πιστεύει ότι είμαστε ανώμαλοι;»... Κακώς τα σκέφτεστε όλα αυτά, κακώς σκέφτεστε έτσι εν γένει, και γενικώς από εδώ και κάτω θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε τέτοια μαγαζιά -συνήθως, γιατί παντού υπάρχουν εξαιρέσεις- είναι 100% επαγγελματίες και κάτι περισσότερο: είναι 100% μαζί σας, σύμμαχοι στο να σας βοηθήσουν για να διαλέξετε αυτό με το οποίο θα περάσετε καλά και επίσης, οι περισσότεροι από αυτούς θα εύχονταν να γνωρίζετε κάτι από τα παρακάτω.

- Ότι τα sex shop είναι το ασφαλέστερο μέρος για να είναι κανείς ο εαυτός του 

Κανείς δεν ασχολείται μαζί σας και με τις προτιμήσεις σας. Απολύτως κανείς. Και αν εσείς νιώθετε άβολα με κάτι, ξεπεράστε την αμηχανία σας, κάνοντας ερωτήσεις. Οι άνθρωποι εκεί ενδεχομένως να γνωρίζουν καλύτερα τι ακριβώς αναζητάτε. Και επειδή πολλές φορές πρόκειται για ακριβά προϊόντα, μην αγοράσετε κάτι στα γρήγορα για να εξαφανιστείτε ταχύτερα από το κατάστημα. Ρωτήστε, ενημερωθείτε, πάρτε αυτό που πραγματικά θέλετε. Οι εργαζόμενοι είναι εκεί για να απαντούν στις απορίες σας. Μην τους φοβάστε, λοιπόν και κυρίως μην τους ντρέπεστε. 

Ο εργαζόμενος εκεί γνωρίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αντικείμενου, αλλά δεν οφείλει να σας δώσει κριτική και βαθμολογία για το ποιο θεωρεί κορυφαίο προϊόν.

- Ότι το λιπαντικό δεν είναι κάτι που πρέπει να ζητάτε... ψιθυριστά 

Σύμφωνα με στατιστικές της τελευταίας 5ετίας αρκετές γυναίκες πελάτισσες των sex shops μάλλον φέρουν βαρέως τη χρήση λιπαντικού. Όμως, ακόμη και γυναίκες που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ξηρότητας, μπορούν να απολαύσουν ποιοτικότερους οργασμούς με τη βοήθεια των λιπαντικών. Επειδή, η φυσική υγρασία του γυναικείου κόλπου έχει στερεοτυπικά συνδεθεί με την επιθυμία και τα επίπεδα σεξουαλικότητας, συνήθως οι γυναίκες διστάζουν και να το ζητήσουν, αλλά και να κάνουν μία καλή έρευνα αγοράς για εκείνο που θα ανταποκρινόταν καλύτερα στις ανάγκές τους. Οπότε, αφήστε στην άκρη τους δισταγμούς επί του συγκεκριμένου ζητήματος και εξερευνήστε καλά το ράφι με τις δεκάδες μάρκες λιπαντικών. Οι ιδιότητες κάποιων από αυτά θα σας εκπλήξουν (π.χ. επούλωσης και καταπράυνσης της ερωτογόνου ζώνης), οπότε γιατί να μην περάσετε ακόμη πιο καλά απ' ό,τι υπολογίζατε;

- Υπάρχει μία ερώτηση που καλό θα ήταν να μην τους κάνετε 

Ναι, πρέπει να νιώθετε άνετα στα sex shops και ότι οι άνθρωποι είναι εκεί για να κάνουν το καλύτερο για εσάς. Όμως, υπάρχει μία ερώτηση που καλό θα είναι να μην τους κάνετε. Ας πούμε, ότι δεν πρόκειται για μαγαζιά σαν όλα τα άλλα, δεν πρόκειται για σούπερ μάρκετ ή για τον πάγκο των τυριών στο μπακάλικο της γειτονιάς, οπότε μην τους ρωτήσετε -οτιδήποτε κι αν προτίθεστε να αγοράσετε- «εσύ ποιο προτιμάς; / ποιο θα αγόραζες; / ποιο έχει την καλύτερη απόδοση». Απλώς σκεφτείτε τη στιχομυθία ανάμεσα σε πελάτη και υπάλληλο με φόντο έναν δονητή. Πρόκειται για σούπερ προσωπική ερώτηση, η οποία όντως μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες ή έστω να σας φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ο εργαζόμενος εκεί γνωρίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αντικείμενου, αλλά δεν οφείλει να σας δώσει κριτική και βαθμολογία για το ποιο θεωρεί κορυφαίο προϊόν. 

- Και ένα συμπέρασμα που εύχονται να μην προεξοφλείτε 

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους σε sex shop, εκτός από ευσυνείδητοι επαγγελματίες είναι και πτυχιούχοι ή άνθρωποι που ειδικεύθηκαν σε ένα άλλο επαγγελματικό αντικείμενο, ωστόσο βιοπορίζονται από τη συγκεκριμένη εργασία. Μην υποτιμάτε τις γνώσεις τους -κατ' αρχάς- και προς Θεού μην υποθέτετε ότι είναι εργαζόμενοι της βιομηχανίας του πληρωμένου σεξ.  Όσο ευγενείς θα ήσασταν απέναντι σε έναν οποιοδήποτε άλλο υπάλληλο, το ίδιο -και χωρίς αυθαίρετα συμπεράσματα- οφείλετε να είστε και εδώ.

Με στοιχεία από το Men'SHealth.com

Υγεία & Σώμα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ