7 παράδοξα γυναικεία χαρακτηριστικά που έλκουν τον αντρικό πληθυσμό

7 παράδοξα γυναικεία χαρακτηριστικά που έλκουν τον αντρικό πληθυσμό Facebook Twitter
Μπορεί, κυρίες, να δαπανάτε χρόνο και χρήμα μπροστά στον καθρέφτη, ωστόσο, ο αντρικός πληθυσμός έχει τον δικό του τρόπο να σας κοιτάζει.
1

Τόνοι make up, ώρες πρόβας μπροστά στον καθρέφτη, μανία με το πώς δείχνουν τα μαλλιά για να έρθει η επιστήμη και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με το τι πραγματικά βρίσκουν ελκυστικό οι άντρες στις γυναίκες. Ναι, η εξωτερική εμφάνιση παίζει τον ρόλο της, ναι, η ομορφιά είναι υποκειμενική (σε αρκετές περιπτώσεις), αλλά, ναι, η φύση, οι ορμόνες και τα γονίδια παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Και το κυριότερο, είναι ένα παιχνίδι με εντελώς δικούς του κανόνες, καθώς φαίνεται ότι τα χαρακτηριστικά που έλκουν το ένα φύλο προς το άλλο φλερτάρουν κυριολεκτικά με το παράδοξο και τις περισσότερες φορές ο γυναικείος πληθυσμός τα θεωρεί και μειονεκτήματα. Και να μερικά από αυτά... 

Η κάπως... ώριμη εμφάνιση 

Μπορεί οι γυναίκες να αγωνίζονται να κρύψουν χρόνια, όμως σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, φαίνεται ότι μερικές γκρίζες τρίχες στα μαλλιά, μερικές ρυτίδες στο μέτωπο ή κοντά στα μάτια καθιστούν την εμφάνιση μιας γυναίκας ακόμη πιο ελκυστική. Βάσει της μελέτης αγόρια που ήρθαν στον κόσμο από μητέρες μεγαλύτερες των 30 ετών, είχαν την τάση να έλκονται από γυναίκες μεγαλύτερων ηλικιών από τη δική τους και ιδιαίτερα στην περίπτωση που ενδιαφέρονταν για σταθερή μακροχρόνια σχέση. Η μελέτη αποδίδει αυτή την τάση στο αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας που εισέπραξε ένας άνθρωπος από την πρώτη πιο σημαντική σχέση της ζωής του, την οποία αναζητά και στην ενήλικη ζωή. Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι οι άντρες αναζητούν τα χρώματα των μαλλιών, των ματιών και της επιδερμίδας της μητέρας τους, οπότε δεν έχουν γραφτεί τυχαία... σχετικά τραγούδια. 

Κάποια να γελάει με τα αστεία τους 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2005 και ξεσήκωσε συζητήσεις καθώς την υπέγραφαν δύο διάσημοι πανεπιστημιακοί του Πανεπιστημίου του Οντάριο και του τμήματος ψυχολογίας του Westfield College των ΗΠΑ, οι άντρες, παρά τα όσα λέγονται ότι εκτιμούν το χιούμορ σε μία γυναίκα (που ας υπάρχει, ως προσόν), κατά κανόνα έλκονται από γυναίκες που εκτιμούν το δικό τους χιούμορ. Και συνεκδοχικώς γελούν με τα αστεία τους. Οπότε... καταλάβατε. 

Παρά τα διαδιδόμενα, οι άντρες δεν αγαπούν τις εξαιρετικά παιχνιδιάρικες φωνές, αυτές που μιμούνται τη φωνή ενός μωρού. Τείνουν να έλκονται από τα πιο βαθιά, σταθερά ηχοχρώματα, όχι απλώς επειδή είναι πιο σέξι, αλλά γιατί εμπνέουν ασφάλεια και ηρεμία.

Θα προτιμήσουν τη δραστήρια και εξωστρεφή της παρέας 

Αν σας αρέσουν τα σπορ, αν είστε ποδηλάτισσα, με υψηλή αίσθηση του ρίσκου, αν είστε το δραστήριο στοιχείο της παρέας σας και κυρίως αν δεν ντρέπεστε να φάτε, αν δεν σιχαίνεστε και αν έχετε κάτι πολυμήχανο και επιβιωτικό ως χαρακτήρας, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, ασκείτε γοητεία. Οι άντρες έλκονται ενστικτωδώς από τη δυνητική σύντροφο που μπορεί να προστατεύσει την οικογένεια και την ασφάλεια της και που μπορεί να αντεπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις. Πέρα από το ένστικτο, σε πιο... πολιτισμένες καταστάσεις, αμφότερα τα φύλα έλκονται από ανθρώπους που αγαπούν τη ζωή και ξέρουν τι να κάνουν με αυτή. Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλάσκα που αναζητούσε μερικές απαντήσεις για τη γοητεία των δραστήριων και ριψοκίνδυνων γυναικών. Βέβαια, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο αντρικός πληθυσμός δεν τρέφει καμία εκτίμηση για το ρίσκο που κρύβουν τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και η οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας. Διότι, άλλο ρίσκο το ένα και άλλο ρίσκο το άλλο.

Είναι θέμα οπτικής γωνίας!

Μπορεί, κυρίες, να δαπανάτε χρόνο και χρήμα μπροστά στον καθρέφτη, ωστόσο, ο αντρικός πληθυσμός έχει τον δικό του τρόπο να σας κοιτάζει. Ας μην πάει το μυαλό μας στο πονηρό, αλλά απλά στην ανατομία: οι άντρες εκτιμούν τη γυναικεία ομορφιά από την οπτική γωνία που την αντιλαμβάνονται καλύτερα. Δηλαδή, από ψηλά. Καθώς στην πλειονότητα τους είναι ψηλότεροι από τις γυναίκες συντρόφους τους, τείνουν να παρατηρούν τα χαρακτηριστικά της από πάνω. Τόσο καιρό για λάθος... λήψη αγχωνόμασταν.  

Είναι και θέμα φωνής 

Παρά τα διαδιδόμενα, οι άντρες δεν αγαπούν τις εξαιρετικά παιχνιδιάρικες φωνές, αυτές που μιμούνται τη φωνή ενός μωρού. Τείνουν να έλκονται από τα πιο βαθιά, σταθερά ηχοχρώματα, όχι απλώς επειδή είναι πιο σέξι, αλλά γιατί εμπνέουν ασφάλεια και ηρεμία. Είναι θέμα τόνου, στο οποίο ανταποκρίνεται καλύτερα το ανθρώπινο αυτί, και όχι θέμα φύλου αποκλειστικώς. Σύμφωνα δε με σχετικό δημοσίευμα του Psycology Today, έρευνες των τελευταίων ετών επιμένουν ότι όταν η κουβέντα έρχεται στον ερωτικό τομέα μία ωραία φωνή μπορεί να επηρεάσει μία σχέση πολύ περισσότερο από ένα όμορφο πρόσωπο... 

Η ωορρηξία

Σύμφωνα με άρθρο της Jennifer Abbasi στο LiveScience οι άντρες έλκονται από γυναίκες που βρίσκονται σε φάση ωορρηξίας. Αρχέγονα ένστικτα; Ας το πούμε και έτσι, συν όλο το αφανές πανηγύρι των ορμονών που επηρεάζει τη μυρωδιά, την όψη της επιδερμίδας και την υφή του δέρματος των γυναικών. 

Τα μπλε μάτια 

Μια απάντηση στο γιατί οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με μπλε μάτια και κυρίως γιατί οι άντρες με γαλάζια μάτια έλκονται από γυναίκες με ομοιόχρωμα μάτια δίνει έρευνα του Πανεπιστημίου Τρόμσο της Νορβηγίας που εκπόνησε σχετική έρευνα σε δείγμα 432 ατόμων. O λόγος που εξηγεί αυτή την έλξη υπαγορεύεται από τη γενετική. Ο μόνος τρόπος για να γεννηθεί ένα παιδί με γαλανά μάτια είναι να προέρχεται από γονείς με μπλε οφθαλμούς ή αν ο ένας από τους δύο διαθέτει το αντίστοιχο γονίδιο. Είναι, λοιπόν, μία ενστικτώδης παρόρμηση διασφάλισης της πατρότητας, όπως αποφαίνεται η έρευνα του Πανεπιστημίου.

Με στοιχεία από Guardian, LiveScience, MenSHealth.com, PsycologyToday.com

Υγεία & Σώμα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν σας θέλει, μη μπερδεύεστε: 5 φορές που παρεξηγούμε τη φιλική διάθεση κάποιου

Υγεία & Σώμα / Δεν σας θέλει, μη μπερδεύεστε: 5 φορές που παρεξηγούμε τη φιλική διάθεση κάποιου

Η άνοιξη, οι ορμόνες, η ανάγκη μας να πιστέψουμε αυτό που μας βολεύει, συχνά μας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Ή απλώς μας απογοητεύουν - και να πώς θα αποφύγουμε όλη αυτή τη σπατάλη χρόνου
THE LIFO TEAM
"Να του πάρουμε μια πάστα": Ποιοι κρύβονται πίσω από τη σελίδα χωρισμών στο Facebook που έγινε viral

TV & Media / "Να του πάρουμε μια πάστα": Ποιοι κρύβονται πίσω από τη σελίδα χωρισμών στο Facebook που έγινε viral

Δυο κορίτσια από τον χώρο της διαφήμισης κάνουν κάθε μέρα "ζαχαροπλαστικό" χαμό, αντιμετωπίζοντας τις ερωτικές αποτυχίες -των άλλων και τις δικές τους- με τον απολύτως σωστό τρόπο: χιούμορ, ευγένεια και λίγο δηλητήριο
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Έρευνα: Τα social media σε τέλμα - Αυτό που είμαστε σήμερα online δεν είναι ωραίο

TV & Media / Έρευνα: Τα social media σε τέλμα - Αυτό που είμαστε σήμερα online δεν είναι ωραίο

Άνοιξαν δρόμους, μας «κοινωνικοποίησαν» , ανέλαβαν εργολαβία από την ενημέρωση, την καριέρα και τη διασκέδαση μέχρι την ερωτική μας ζωή, την πολιτική, την επανάσταση ακόμα. Έχουν, όμως πια πλήρως απομυθοποιηθεί και βρίσκονται στην πιο κρίσιμη τους καμπή...
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Πιστεύω πως ο τίτλος του άρθρου είναι λάθος. Το κείμενο αναφέρεται σε ανθρώπινα ένστικτα, κι όχι σε παράδοξα (!) χαρακτηριστικά. Πρόταση τίτλου: "γυναικεία χαρακτηριστικά που ενστικτωδώς έλκουν τον αντρικό πληθυσμό". Αυτά.