6 μύθοι περί ομορφιάς που εξακολουθούμε να πιστεύουμε (και πολύ κακώς!)

6 μύθοι περί ομορφιάς που εξακολουθούμε να πιστεύουμε (και πολύ κακώς!) Facebook Twitter
Μετά από έναν χειμώνα πραγματικής «κακοποίησης» στη δουλειά και στο σπίτι, μοιάζει τόσο παρήγορο να πιστέψεις ότι αυτό το καλοκαίρι θα αρκέσουν 2-3 προϊόντα και 3-4 γιατροσόφια ή συμβουλές, για να γίνεις... κάποια άλλη!
3

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις ψεμάτων που απλώς θέλουμε να τα πιστέψουμε. Ξέρουμε πού καταλήγουν, ξέρουμε ότι κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, ξέρουμε ότι πετάμε τα λεφτά μας (κυριολεκτικά, όμως), αλλά απλώς έχουμε την ανάγκη να τα πιστέψουμε. Μετά από έναν χειμώνα πραγματικής «κακοποίησης» στη δουλειά και στο σπίτι, μοιάζει τόσο παρήγορο να πιστέψεις ότι αυτό το καλοκαίρι θα αρκέσουν 2-3 προϊόντα και 3-4 γιατροσόφια ή συμβουλές, για να γίνεις... κάποια άλλη, (τουλάχιστον). Όμως, δεν είναι έτσι. Και κάθε φορά, κάνουμε τα ίδια λάθη, με τα ίδια προϊόντα ή τα ίδια τρικ και τελικώς μηδέν εις στο πηλίκο, εις την τσέπη και εις την πληγωμένη αυτοπεποίθηση μας. Ενώ τα πράγματα είναι τόσο απλά:

1.

Μάσκαρα

Δεν υπάρχει μάσκαρα που κάνει κάτι διαφορετικό απ' ό,τι οι υπόλοιπες χίλιες που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι όλες καλές, όλες κάνουν τη δουλειά τους, καμία δεν κάνει θαύματα. Άπαξ και γίνει αυτό κατανοητό, θα προκύψει και η σχετική οικονομία. Ένα προϊόν είναι αρκετό. Και μία μικρή έρευνα για το βουρτσάκι που εξυπηρετεί τις ανάγκες των δικών μας βλεφαρίδων είναι αρκετή. Όλα τα άλλα είναι υποσχέσεις και προϊόν επεξεργασίας εικόνας που μας κάνει να θαυμάζουμε το αποτέλεσμα σε περιοδικά και τηλεόραση και μέχρι εκεί. Άρα, όχι άλλες μάσκαρα.

2.

Θαυματουργές κρέμες (και οροί)

Ναι, κάποιες μπορεί να έχουν ένα αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την απαλότητα της επιδερμίδας, τελεία. Δεν υπάρχει προϊόν -και δη που η τιμή του φτάνει στον ύψιστο- που να αφαιρεί μαγικά τα κιλά, την κοιλιά, τα μπρατσάκια, την κυτταρίτιδα. Γι' αυτό και πολύ έξυπνα όλα τα προϊόντα του είδους αναγράφουν στη συσκευασία ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται, όταν η κρέμα -η όποια κρέμα- συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή και κάποια μορφή άσκησης. Δυστυχώς, για όλες μας καμιά κρέμα δεν εξαφανίζει τα κιλά, ενώ κοιμόμαστε. Όλα σ' αυτή τη ζωή μας θέλουν όρθιες, ξύπνιες και σε δράση. Οπότε... 

3.

Μαγικά νερά, λίφτινγκ χωρίς νυστέρι και άλλα παρόμοια

Οι μαύροι κύκλοι, οι ρυτίδες, ό,τι ταλαιπωρεί το πρόσωπο μας επίσης δεν εξαφανίζεται μαγικά με κάποιο πανάκριβο προϊόν. Αυτό λειτουργεί βοηθητικά: αν κοιμόμαστε καλά, τρώμε σωστά, φροντίζουμε τον εαυτό μας, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς καλύτερο.

4.

Σουτιέν (που ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση και το μέγεθος)

Εξαιρετική σκέψη, καλή η θεωρία, η εφαρμογή και η πράξη έχουν ένα ζήτημα. Όσο καλή κι αν είναι η εφαρμογή, το τέλος της μέρας λέει την αλήθεια. Και για πόσες μέρες μπορεί να κυκλοφορεί κάποια με ένα ψέμα κατάστηθα; Ας μην αρχίσουμε εδώ τις περί αποδοχής του σώματος μας κουβέντες, ας πούμε, απλώς, ότι για μια μέρα, για μια νύχτα, για μια ιδιαίτερη περίσταση είναι μια χαρά, αλλά μέχρι εκεί. Μετά κάπως θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, η οποία είναι μια χαρά! Γιατί να την κρύβουμε;

5.

Το σούπερ βερνίκι - το ανίκητο

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αν έχετε παιδιά, κάνετε δουλειές του σπιτιού, κυνηγάτε τον σκύλο στον κήπο και το πληκτρολόγιο είναι προέκταση της ύπαρξης σας, ειλικρινά, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Ειδικά, αν δεν θέλετε να προχωρήσετε σε εκείνες τις τρομερές λύσεις που ακούν στον κάπως ανατριχιαστικό όρο "χτιστά νύχια", το μανόν θα είναι πάντα κάτι που δεν θα φτουράει στα πολύτιμα χέρια σας. 

6.

Προϊόντα που μακραίνουν τα μαλλιά

Tι ιστορία κι αυτή. Υπό κανονικές συνθήκες τα μαλλιά μας μεγαλώνουν 1,25 εκ. τον μήνα, ανάλογα πάντα με την κατάσταση του οργανισμού μας και το πλήρες της διατροφής μας. Ναι, κάποιες βιταμίνες βοηθούν την ενίσχυση της κερατίνης σε νύχια και μαλλιά, αλλά προϊόν -και μάλιστα "τσιμπημένο" από άποψη τιμής- που να μας μεταμορφώνει σε Ραπουνζέλ, δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει. Η καλή διατροφή και οι απαραίτητες βιταμίνες αρκούν. Ίσως και ένα τακτικό κούρεμα. Και πάλι ισχύει, ό,τι και για την πρώτη περίπτωση: θαύματα δεν γίνονται, γίνονται, όμως, μικροανατροπές σε όσα πιστεύουμε και μπορούν να σώσουν την τσέπη μας.

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Πάντως, υπάρχει και το λεγόμενο ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών το οποίο δεν είναι καθόλου τρομερό και μια χαρά αντέχει εως και δύο εβδομάδες τουλάχιστον ό,τι δουλειές και να χρειαστεί να κάνεις. και με σωστή τοποθέτηση και αφαίρεση από ειδικούς δεν καταπονεί και τα νύχια. τουλάχιστον εξασφαλίσαμε το νύχι κορίτσια (και αγόρια)!!