Γιατί οι γυναίκες γίνονται bisexual ωριμάζοντας;

Γιατί οι γυναίκες γίνονται bisexual ωριμάζοντας; Facebook Twitter
Συνήθως μετά τα 30-35-40 μια γυναίκα νιώθει ελεύθερη να αποδεχθεί την πολύπλευρη σεξουαλική φύση της, χωρίς να πιστέψει ότι είναι gay ή έστω bisexual.
1

Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για τη γυναικεία σεξουαλικότητα και πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν εκπονηθεί για τον τρόπο που οι γυναίκες, ειδικά μετά τα 30-35 έτη αποφασίζουν να διερευνήσουν πλευρές του φύλου και του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, σε μία απόπειρα κατανόησης τόσο του φύλου, όσο και των ανικανοποίητων αναγκών τους και όχι μόνο των σωματικών. 

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα αποκαλύπτεται, πιο ξεκάθαρα από ποτέ, ότι η σεξουαλική προτίμηση και επιθυμία των γυναικών είναι ακόμη μία γκρίζα ζώνη, η οποία αντέχει πολλές συζητήσεις για τις δομές του φύλου και της αναζήτησης διαύλων που καθιστούν μία γυναίκα πλήρη, τόσο ψυχικά και συναισθηματικά, όσο και σωματικά. 

Για την ακρίβεια, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Boise State ανακάλυψαν ότι σε μία ομάδα ετεροφυλόφιλων γυναικών, ένα 60% αποδείχθηκε ότι έτρεφαν ενδιαφέρον για άλλες γυναίκες, ένα 45% είχε ερωτική εμπειρία με άτομο του ιδίου φύλου κατά το παρελθόν και 50% διατηρούσε φαντασιώσεις -ή ακόμη και εφήμερες σχέσεις με γυναίκες- για όλη την περίοδο της σεξουαλικά ενεργής ζωής του. 

Έχουμε αυτή την εντύπωση ότι η σεξουαλικότητα μας γίνεται πιο ξεκάθαρη όσο περνούν τα χρόνια, ωστόσο, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η ωριμότητα δεν σταθεροποιεί τίποτα. Αντιθέτως ξεβολεύει, επαναπροσδιορίζει, ξεκαθαρίζει σημεία που αφήναμε θολά για καιρό και για διαφορετικούς ο καθένας από εμάς λόγους.

Στην έρευνα συμπεριελήφθησαν και παράμετροι που δεν αφορούσαν μόνο τη σεξουαλική επιθυμία, αλλά και την οικειότητα, το ενδιαφέρον και το επίπεδο κατανόησης που εμφανίζει μία σχέση μεταξύ δύο γυναικών, ανεξαρτήτως από το αν αυτή ξεκίνησε ως φιλική ή επαγγελματική. Σύμφωνα με την καθηγήτρια ψυχολογίας, Elizabeth Morgan, αυτή η άποψη είναι κυρίαρχη στους πολύ ισχυρούς γυναικείους δεσμούς, για παράδειγμα, το να θεωρεί μία γυναίκα ότι αυτό που θα εκμυστηρευθεί ή συζητήσει με μία άλλη δεν θα γίνει ποτέ κατανοητό με τον ίδιο τρόπο από έναν άντρα συνομιλητή και πολύ περισσότερο δεν θα υπάρξει συναισθηματική επαφή, που κάποτε ορίζει και τη σεξουαλική χημεία που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου. "Έτσι κι αλλιώς, ζούμε σε κοινωνίες που οι γυναίκες ενθαρρύνονται να διατηρούν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ τους, προκειμένου να επιτύχουν έναν στόχο, συνήθως ενάντια στην πατριαρχία. Αυτό προωθεί μοιραία μία δυνατότητα οικειότητας και τρυφερών αισθημάτων", εξηγεί.

Η ίδια αναφέρει ότι όταν συνάπτεται ερωτική σχέση ανάμεσα σε δύο ξεκάθαρα ετεροφυλόφιλες γυναίκες -πέρα από το αρχικό σοκ, που συνήθως προκαλείται από τα κοινωνικά στερεότυπα που έχουν αφομοιώσει και αναπαράξει κατά τη διάρκεια της ζωής τους- αυτή η σχέση ξεκάθαρα βασίζεται σε συναισθηματική βάση, παρά σε σωματική. Για τη Lisa Diamond από το Πανεπιστήμιου της Γιούτα στην Ιντιάνα, που έχει ηγηθεί αντίστοιχων ερευνών, αυτό και μόνο αρκεί, -η κατανόηση και η συναίσθηση- για να πειστεί μία μέχρι χθες αμιγώς straight γυναίκα, να προχωρήσει σε σχέση με άτομο του ίδιου φύλου. Και πότε μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; "Όσο μεγαλύτερη και ωριμότερη σεξουαλικά μία γυναίκα, τόσο πιο εύκολο για εκείνην να κατατάξει τον εαυτό και τον προσανατολισμό της στα "μη κατηγοριοποιήσιμα γκρουπ". Συνήθως μετά τα 30-35-40 μια γυναίκα νιώθει ελεύθερη να αποδεχθεί την πολύπλευρη σεξουαλική φύση της, χωρίς να πιστέψει ότι είναι gay ή έστω bisexual", λέει, εξηγώντας, ότι πρόκειται για διάφορες παραμέτρους -κοινωνικές, οικονομικές, ακόμη και πολιτικές- που επιτρέπουν μία διαφορετική ανάγνωση των ανθρώπινων σχέσεων, πέρα από στεγανά και ταμπέλες. 

"Έχουμε αυτή την εντύπωση ότι η σεξουαλικότητα μας γίνεται πιο ξεκάθαρη όσο περνούν τα χρόνια", λέει η Diamond, "ωστόσο, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η ωριμότητα δεν σταθεροποιεί τίποτα. Αντιθέτως ξεβολεύει, επαναπροσδιορίζει, ξεκαθαρίζει σημεία που αφήναμε θολά για καιρό και για διαφορετικούς ο καθένας από εμάς λόγους". 

Γίνεται, όμως, bisexual μία γυναίκα από τη μία μέρα στην άλλη; Η Morgan εξηγεί: "Μπορεί να παραμείνει μια γυναίκα ετεροφυλόφιλη, σε ό,τι αφορά τον προσανατολισμό της και ταυτόχρονα να διατηρεί ενδιαφέρον, εμπειρίες ή φαντασιώσεις με ανθρώπους του ιδίου φύλου". Όπως καταλήγει, το ποσοστό της έρευνας δείχνει μία τάση -το 60% είναι αρκετά μεγάλο ποσοστό...- και μένει να διερευνηθεί αν αυτό ίσχυε και κατά το παρελθόν, απλώς λόγω των συνθηκών, το να εξομολογηθεί μία γυναίκα κάτι τέτοιο ήταν απλώς αδύνατον, ή αν οι νέες συνθήκες ζωής, οι νέες ανάγκες και τα σημερινά πρότυπα έχουν διαμορφώσει μία πιο ανοιχτή προσέγγιση και πρόσληψη θεμάτων και ερεθισμάτων που αφορούν τη σεξουαλικότητα και τον ρόλο του γυναικείου φύλου σε ό,τι αφορά την ερωτική επιθυμία.

Με στοιχεία από το lgbtqbuzz.com

Υγεία & Σώμα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια