Σεισμός

8 σοβαρά λάθη στο one night stand (και στο εφήμερο σεξ, γενικώς)

8 σοβαρά λάθη στο one night stand (και στο εφήμερο σεξ, γενικώς) Facebook Twitter
3

Στις μέρες μας, το σεξ της μιας βραδιάς, είναι η πιο απενοχοποιημένη μορφή σεξ. Και ταυτόχρονα η πιο επικίνδυνη στο να συμβούν σοβαρά λάθη. Και κοινωνικά, αλλά και άλλα με σοβαρές συνέπειες για την υγεία, τη σωματική και την ψυχική. Ενώ πρακτικά πρόκειται για ένα είδος συμφωνίας μεταξύ ενηλίκων από τη μία το -φαινομενικά- χαλαρό πλαίσιο, από την άλλη το γεγονός ότι κάποιο από τις δύο πλευρές ψεύδεται -στον εαυτό του, κυρίως- και οι συνέπειες εκείνης της μιας βραδιάς, μπορούν να "κυνηγούν" τη μία από τις δύο ή και τις δύο αυτές πλευρές για καιρό. Γιατί οι περισσότεροι ξεχνούν ότι και αυτό το είδος σεξ -όπως τα πάντα σ' αυτή τη ζωή- έχουν κανόνες. Λιγότερους φυσικά από μία κανονική σχέση, αλλά ουσιαστικούς. Και να τι ξεχνούν συνήθως όσοι επιδίδονται σ' αυτού του είδους τις ερωτικές συναναστροφές. 

1.

Πάντα, μα πάντα, προφυλακτικό

Δυστυχώς, δεν εξυπακούεται και η απουσία του μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν είναι ένα παραμύθι για άτακτα παιδιά. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα, στην οποία κανείς δεν θέλει να έχει ρόλο. Και αφού διευκρινιστεί αυτό -για το αμιγώς σωματικό κομμάτι- ας δούμε και της ψυχής. 

2.

Δεν λέμε ψέματα για την ταυτότητάς μας 

Ο κόσμος είναι μικρός. Είναι καλύτερα να μην πούμε όνομα -που λέει ο λόγος- παρά να συστηθούμε ψευδώς ή με το όνομα και την ιδιότητα ενός φίλου (πολύ κακή ιδέα). Λέμε τα βασικά, χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Δεν θα χρειαστούν, άλλωστε. Οτιδήποτε περισσότερο μοιάζει με ρώσικη ρουλέτα. 

3.

Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή την πρόθεση μας

Με ευγένεια, αλλά χωρίς περιστροφές και σιγουρεύομαστε ότι ο/η παρτενέρ είναι σε θέση να καταλάβει τι λέμε (δεν είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, κ.λπ) και δεν φαίνεται να διστάζει. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει από σχετικά ανώδυνες, ωστόσο ενοχλητικές, συνέπειες, έως νομικές. Προσοχή, λοιπόν.

4.

Δεν δίνουμε τηλέφωνο και λοιπά στοιχεία 

....και δεν δεχόμαστε. Η συμφωνία έχει συγκεκριμένους όρους και η ανταλλαγή μηνυμάτων μετά τη συγκεκριμένη βραδιά ακυρώνει το πλαίσιό της. Όσο καλό κι αν είναι το σεξ με το συγκεκριμένο άτομο, οτιδήποτε μετά από αυτό το ένα βράδυ, μοιραία αποκτά άλλο περίγραμμα. Και, προς Θεού, το "θα παραμείνει έτσι, σεξ και τίποτα άλλο" το είπαν πολλοί και τελικώς βρέθηκαν με σχέση. Λίγη αυτογνωσία για το τι πραγματικά αναζητά κανείς δεν βλάπτει. 

8 σοβαρά λάθη στο one night stand (και στο εφήμερο σεξ, γενικώς) Facebook Twitter
Προστατεύουμε κάπως τον εαυτό μας, αν έστω και για λίγο τον συλλάβουμε να σκέφτεται το πώς θα ήταν "αλλιώς". Δεν υπάρχει "αλλιώς". Υπάρχει το "τώρα" και η συγκεκριμένη συνθήκη. Η συναισθηματική εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο θα προκαλέσει ψυχικές φθορές. Και δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

5.

Ναι στην ανάλαφρη κουβεντούλα πριν και μετά, όχι στις εξομολογήσεις 

Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι απολύτως δύσκολο να διαχωριστεί το συναισθηματικό σκέλος από το αμιγώς σωματικό. Όλο και κάτι θα ειπωθεί, όλο και κάποια απάντηση θα υπάρξει και ξαφνικά... διάλογος. Δεν είμαστε όμως εκεί γι' αυτό. Όσο μιλάμε, όσο αποκαλύπτουμε κομμάτια του εαυτού μας, τόσο δενόμαστε κι αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πολύ δύσκολα.

6.

Σεβόμαστε τις αποστάσεις 

Επειδή όπως προαναφέρθηκε ο κόσμος είναι μικρός, υπάρχει περίπτωση να ξαναβρεθεί κανείς με τον άνθρωπο που πέρασε μία τέτοια νύχτα. Αν συμβεί αυτό δεν φερόμαστε ούτε με υπερβολική οικειότητα, ούτε με ψυχρότητα. Συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο που θα συμπεριφερόμασταν αν είχαμε συναντήσει ξανά αυτό το άτομο σε ένα πάρτι ή σε κάποια άλλη κοινωνική επαφή. Δεν φέρνουμε σε δύσκολη θέση τον άλλον, ούτε τον κάνουμε να νιώσει αναλώσιμος. Λίγη ευγένεια!

7.

Δεν ελπίζουμε 

Προστατεύουμε κάπως τον εαυτό μας, αν έστω και για λίγο τον συλλάβουμε να σκέφτεται το πώς θα ήταν "αλλιώς". Δεν υπάρχει "αλλιώς". Υπάρχει το "τώρα" και η συγκεκριμένη συνθήκη. Η συναισθηματική εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο θα προκαλέσει ψυχικές φθορές. Και δεν είναι αυτό το ζητούμενο. 

8.

Δεν αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο απέναντί μας ως λάφυρο 

Με λίγα λόγια, απολαμβάνουμε αυτό που συμβαίνει με κλειστό στόμα. Τα σχόλια την επομένη στη δουλειά, στις παρέες και στους φίλους φανερώνουν ανασφάλεια, μηδενική ενσυναίσθηση και κανένα σεβασμό για τον εαυτό μας. Εξάλλου, για τρίτη φορά ας επισημανθεί ότι ο κόσμος είναι μικρός...

Με στοιχεία από το MensHealth.com

Υγεία & Σώμα
3

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM