Πόσες πιθανότητες έχει ο γάμος σας να πετύχει; Μία έρευνα δίνει την απάντηση

0

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο γάμος του θα πετύχει. Και φυσικά, είναι από αυτά τα κεφάλαια της ζωής των ανθρώπων που η επιστήμη ή σηκώνει τα χέρια ψηλά ή δεν έχει και πολλά να συνεισφέρει. Ή μήπως όχι; Μπορεί η λίστα καλεσμένων να κρίνει το μέλλον ενός γάμου; Πόση σχέση έχει ο αριθμός των καλεσμένων με τη μετέπειτα ευτυχισμένη ζωή του ζευγαριού; Το κόστος του γάμου δύο ανθρώπων έχει κάτι να «πει», για τα όσα θα τους επιφυλάξει το μέλλον;

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιο Emory της Ατλάντα, τα παραπάνω και συγκεκριμένα ο αριθμός των καλεσμένων και το συνολικό κόστος του γάμου, μπορούν να πουν πολλά για το «μετά» δύο ανθρώπων που αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους με τα... ιερά δεσμά του γάμου. Οι ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στη σχετική έρευνα ήταν τα εξής δύο (με τις σχετικές υποκατηγορίες, φυσικά).

1. Πόσοι άνθρωποι ήρθαν / προσκλήθηκαν στον γάμο σας;

α) Ήμασταν μόνο οι δυο μας

β)  11-50

γ) 51-100

δ) 101-200

ε) 201 ή περισσότεροι 

2. Πόσο κόστισε συνολικά ο γάμος σας; 

Όταν συγκεντρώθηκαν οι απαντήσεις και επανεξετάστηκε η οικογενειακή κατάσταση των ζευγαριών που είχαν λάβει μέρος στην έρευνα, προέκυψε ότι όσοι είχαν περισσότερους από 50 καλεσμένους στον γάμο τους, τελικά είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν από εκείνους που παντρεύτηκαν μόνοι τους ενώπιον Θεού και ιερέα. Γιατί; Σύμφωνα με την έρευνα, ζευγάρια τα οποία μπαίνουν στη διαδικασία να καλέσουν πολύ κόσμο, είναι πολύ πιο σίγουρα για τα αισθήματα τους και κυρίως δεν αισθάνονται άβολα να μοιραστούν και τη μεγάλη στιγμή στη ζωή τους με τον άνθρωπο που επέλεξαν.

Όσο για το οικονομικό; Εδώ η έρευνα παρουσιάζει μία... ανακολουθία, καθώς λέει «ναι» στους πολλούς καλεσμένους, αλλά «όχι» στα πολλά έξοδα. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται όσο το λιγότερο δυνατό το κόστος, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να πετύχει ο γάμος. Κατά τον ίδιο τρόπο ζευγάρια που ξόδεψαν τα λιγότερα δυνατά χρήματα για την τελετή και το πάρτι του γάμου τους, ωστόσο δήλωσαν ότι πέρασαν καλά και με τους ανθρώπους που είχαν επιλέξει να καλέσουν, ομοίως εμφάνιζαν 50% με 60% πιθανότητες να μη φτάσουν στο διαζύγιο.  

Το μυστικό -αν έχουν κάτι να προσφέρουν κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι εδώ- κρύβεται στο αντιστρόφως ανάλογο κόστους και λίστας καλεσμένων, δηλαδή, στην άρρητη συμφωνία του ζευγαριού να περάσει καλά, με πολύ κόσμο της επιλογής του -και όχι τις κοινωνικώς επιβεβλημένες προσκλήσεις- σε μέρη και υπό συνθήκες που θα διατηρήσουν την καλή διάθεση, το κλίμα ενότητας και την καλή επικοινωνία του ζευγαριού με τους ανθρώπους που επέλεξε ως παρέα για εκείνη τη μέρα της ζωής του.

Με στοιχεία από Guardian 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι συνδέει την απώλεια βάρους με την επαγγελματική επιτυχία;

Διεθνή / Εμπεδωμένη χονδροφοβία: Η σύνδεση της επαγγελματικής επιτυχίας με την απώλεια βάρους

Εργαζόμενοι που έχασαν βάρος δηλώνουν ότι χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης στον χώρο εργασίας:ένα λυπηρό φαινόμενο με προεκτάσεις στην εργασιακή ανέλιξη και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων
NEWSROOM