10 βήματα προσαρμογής στη δουλειά μετά τις γιορτές

10 βήματα προσαρμογής στη δουλειά μετά τις γιορτές Facebook Twitter
0

 

Το πάρτι τελείωσε, το νέο έτος υπόσχεται πολλά, αλλά μέχρι να τα δείτε θα περάσει και καιρός και η ρουτίνα –και οι αυξημένες οικονομικές ανάγκες- θέλουν τους πάντες πίσω στη δουλειά άμεσα. Όμως, για το ανθρώπινο σώμα –και την ψυχή, βεβαίως- έστω και λίγες μέρες ανάπαυλας καθιστούν βασανιστική την επιστροφή στα αναγκαία και κυρίως στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το να προσαρμοστεί κάποιος στα ίδια και τα ίδια θέλει τρόπο, διαχείριση, χιούμορ και βήματα.

1.

Ξυπνήστε με μουσική. Και φτάστε μέχρι τη δουλειά με μουσική. Προτιμήστε να περπατήσετε λίγο. Το περπάτημα μέσα στην πόλη που ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της λειτουργεί τονωτικά στην ψυχολογία των εργαζομένων.

2.
Σπάστε τη μέρα σε κομμάτια. Μην πέσετε μονομιάς στις σκληρές εκκρεμότητες. Ξεκινήστε από τα βασικά και τα πιο εύκολα.

3.

Χαμογελάστε πρώτοι. Οι συνάδελφοι νιώθουν όπως εσείς: λίγο μίζερα. Αν φτάσουν όλοι στη δουλειά με τον τρόπο που εσείς σκέφτεστε –μουτρωμένοι κι αμίλητοι- το κλίμα θα γίνει ακόμη χειρότερο.

4.

Ένα μικρό κέρασμα και λίγο χιούμορ φτιάχνει τη διάθεση. Λίγες σοκολάτες, ένας καφές, ένα μικρό κοινόχρηστο δωράκι, λίγα λουλούδια και ένα έξυπνο αστείο μπορούν να μεταμορφώσουν τον εργασιακό χώρο.

5.

Ευχηθείτε, αγκαλιάστε, προσπαθήστε να είστε εγκάρδιοι και ευγενείς. Ακόμη κι αν δεν νιώθετε τρομερή οικειότητα, μπορείτε να είστε ευχάριστοι και δοτικοί.

6.

Δείξτε ενδιαφέρον για το πώς πέρασαν οι άλλοι στις γιορτές τους και αν ρωτηθείτε εσείς δείξτε ειλικρίνεια. Ακόμη κι αν σας πληγώσουν οι απαντήσεις, μπορεί να εκπλαγείτε από το ότι κι άλλοι μπορεί να μην πέρασαν ακριβώς τέλεια σ’ αυτές τις γιορτές. Επίσης, αποφύγετε τις εντάσεις που καραδοκούν, αφού όλοι νιώθουν εκνευρισμό, καθώς εγκατέλειψαν (το ίδιο απρόθυμα με εσάς) οικογένεια και αγαπημένους.

7.

Κάντε ένα μικρό ξεκαθάρισμα στο γραφείο ή τον χώρο εργασίας. Πετάξτε ό,τι παλιό και άχρηστο.

8.

Δοκιμάστε να παρηγορήσετε αυτόν που νιώθει το ίδιο και χειρότερα με εσάς και δεν το κρύβει. Καμιά φορά μια καλή κουβέντα έχει θεαματικά αποτελέσματα.

9

Προτείνετε έναν καφέ ή ένα διάλειμμα με όλους –ή έστω τους πιο κοντινούς σας- συναδέλφους. Όλοι έχουν ανάγκη από λίγη –εκτός προγράμματος- παρέα.

10.

Την πρώτη μέρα στη δουλειά κανονίστε κάτι με φίλους: θα σας βάλει πιο ήπια στη ρουτίνα της επόμενης μέρας.

Με στοιχεία από Daily Telegraph, HealthDigezt.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT