ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

SugarDaddies και SugarMammas με ένα κλικ: η εμπειρία του ελληνικού εναλλακτικού online dating

SugarDaddies και SugarMammas με ένα κλικ: η εμπειρία του ελληνικού εναλλακτικού online dating Facebook Twitter
«Οι περισσότεροι, αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν πως όλο αυτό είναι ένα είδος πορνείας, αλλά πραγματικά ποτέ δεν το έκανα για τα λεφτά. Ποτέ όμως δεν γύρισα την πλάτη σε όσα μπορεί να μου προσφέρει η σχέση αυτή», λέει η 23χρονη Χρύσα.
0

Η νέα τάση στον έρωτα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το casual sex, είναι αδιαμφισβήτητα το online dating. Tinder, OK Cupid, φυσικά το Facebook και πολλές ακόμα πλατφόρμες επιστρατεύονται προς αναζήτηση του άλλου μας μισού ή μιας περιπέτειας της μιας βραδιάς/εβδομάδας. Πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της μια ακόμα πλατφόρμα εναλλακτικού online dating, το SugarDaters.gr, εκεί που SugarDaddies και SugarMammas αναζητούν SugarBabes, αλλά φυσικά και το ανάποδο.


Ο SugarDaddy (sugar=χρήμα στην αμερικανική αργκό, daddy=ο ώριμος άνδρας) είναι ο οικονομικά ευκατάστατος άνδρας που αναζητά μια γυναίκα πολύ νεότερή του που θα φέρει ενθουσιασμό στη ζωή του και θα τον βγάλει από τη ρουτίνα, προσφέροντάς της τις ανέσεις και τις πολυτέλειες που η ίδια επιθυμεί. Η σχέση τους είναι σεξουαλική, αλλά δεν είναι της μιας βραδιάς. Άλλωστε, ένα SugarGirl αναζητά την προστασία που της προσφέρει ένας μεγαλύτερος άνδρας με λεφτά. Η SugarΜamma, επίσης, είναι μια γυναίκα με οικονομική επιφάνεια, η οποία ψάχνει το σεξ και τη συντροφιά στους νεότερους άντρες, τα BoyΤoys, προσφέροντάς τους την άνεση που ποτέ δεν είχαν.


Το SugarDaters δημιουργήθηκε στη Δανία τον Μάρτιο του 2013 από τον Rikki Tholstrup Jørgensen. «Κάποια στιγμή παρατηρήθηκε πως στη Σκανδιναβία, συγκεκριμένα στη Δανία, οι "παραδοσιακοί" ρόλοι σε μια σχέση είχαν αρχίσει να αντιστρέφονται. Γι' αυτόν το λόγο υπήρχε μεγάλη ζήτηση αυτού του εναλλακτικού οnline dating. Από τότε άρχισε να εξαπλώνεται με τρομερά γρήγορους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη μέσω του sugardaters.com. Η συγκεκριμένη εταιρεία πέρασε από τη Σκανδιναβία στη βόρεια Ευρώπη, μεταφέροντας την ιστοσελίδα στα γαλλικά και στα γερμανικά. Πλέον, εκτός από την Ελλάδα, υπάρχει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», λένε οι υπεύθυνοι της ελληνικής ιστοσελίδας, στην οποία όταν μπαίνει κανείς αντικρίζει ένα κολάζ από φωτογραφίες με κορίτσια που φοράνε μαγιό και είναι ξαπλωμένα στο κατάστρωμα ενός πολυτελούς γιοτ, νεαρά αγόρια μέσα σε κάμπριο αυτοκίνητα και πολυτελείς κατοικίες, καθώς και μια φόρμα συμμετοχής.


Η εγγραφή στο SugarDaters.gr είναι δωρεάν για όλους, ωστόσο οι SugarDaddies και οι SugarMamas πρέπει να πληρώσουν συνδρομή για να επικοινωνήσουν ελεύθερα με όλα τα SugarBabes και να δουν όλες τις φωτογραφίες τους. Αντίθετα, τα SugarBabes μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις λειτουργίες της πλατφόρμας εντελώς δωρεάν.

Στο SugarDaters πιστεύουμε πως οι αμοιβαία επωφελούμενες σχέσεις είναι πιο επιτυχημένες. Στις σχέσεις αυτές, όταν δύο άνθρωποι είναι μαζί, ο ένας δίνει στον άλλο όσα παίρνει και το αντίθετο. Πολύ απλά, πρόκειται για τα θεμέλια μιας υγιούς σχέσης.


Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2.000 μέλη στο ελληνικό SugarDaters και αυξάνονται καθημερινά. Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών του site είναι SugarDaddies και SugarGirls λένε οι ιθύνοντες. «Μέχρι τώρα υπάρχει πολύ μικρός αριθμός από SugarMammas, αλλά ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός από ΒoyΤoys», συμπληρώνουν.

— Από την εμπειρία σας, ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν τους χρήστες στο site σας;

Γενικά, το να ζητήσεις από κάποιον μια αμοιβαία επωφελή σχέση δεν είναι αρκετά αποδεκτό από τα πρότυπα και τις αντιλήψεις της κοινωνίας μας. Το SugarDaters, προσπαθώντας να αλλάξει τα δεδομένα, έχει δημιουργήσει μια καλή και ασφαλή πλατφόρμα, όπου όλοι βρίσκονται εκεί για τον ίδιο λόγο. Στο SugarDaters πιστεύουμε πως οι αμοιβαία επωφελούμενες σχέσεις είναι πιο επιτυχημένες. Στις σχέσεις αυτές, όταν δύο άνθρωποι είναι μαζί, ο ένας δίνει στον άλλο όσα παίρνει και το αντίθετο. Πολύ απλά, πρόκειται για τα θεμέλια μιας υγειούς σχέσης. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί από τους ανθρώπους που εγγράφονται στο SugarDaters.gr είχαν στο παρελθόν μονόπλευρες σχέσεις, όπου έδιναν περισσότερα απ' όσα έπαιρναν και ένιωθαν αντικείμενο εκμετάλλευσης των συντρόφων τους.


— Στο site γράφετε, εν είδει μανιφέστου: «Το ταξίδι για να βρεις τον/την σύντροφο των ονείρων σου μπορεί να είναι μακρινό, οπότε φρόντισε να απολαύσεις τη διαδρομή, περνώντας όσο το δυνατόν καλύτερα». Δεν θεωρείτε ότι αυτή είναι μια κάπως «προκλητική» δήλωση;

Όχι, δεν πιστεύουμε πως είναι προκλητική η δήλωση. Είναι πάρα πολλές οι κοπέλες που περιμένουν εδώ και πάρα πολύ καιρό τον πρίγκιπά τους και δεν έχουν ιδέα πόσο ακόμα θα χρειαστεί να περιμένουν. Όπως και τα περισσότερα dating websites, έτσι και το SugarDaters δίνει στους χρήστες του μια θέση σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου μπορούν όχι μόνο να αναζητήσουν το ταίρι που ψάχνουν, αλλά και να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς είναι αυτό που ψάχνουν. Mπορεί να χρειαστεί να περάσουν από μερικές αποτυχημένες γνωριμίες ή σχέσεις, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις γνωριμίες εκτός Διαδικτύου. Η αναζήτηση οποιουδήποτε πράγματος είναι ένα ταξίδι το οποίο θα πρέπει να απολαύσουν όσο περισσότερο γίνεται.


— Γιατί κάποιος με οικονομική επιφάνεια να αναζητήσει ένα sugardate στο SugarDaters; Θα μπορούσε να το βρει και εκτός Διαδικτύου...

Ο ιδανικός SugarDaddy με τις βίλες και τα ακριβά αμάξια, που θα σε πηγαίνει ταξίδια κάθε Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει. Οι άντρες στην ιστοσελίδα μας είναι ευκατάστατοι, αλλά όχι υπερβολικά πλούσιοι. Συνήθως είναι μάνατζερ, μηχανικοί, γιατροί ή κάτι ανάλογο. Κάποιοι μπορεί να είναι παντρεμένοι και να αναζητούν ένα sugardate γιατί θέλουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της συζυγικής ζωής χωρίς να πάρουν διαζύγιο. Κάποιοι μπορεί να το κάνουν γιατί απλώς δεν τους είναι εύκολο να γνωρίσουν κάποια κοπέλα. Δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολο να γνωρίσουν κόσμο. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν κάποιον γιατί μπορεί να είναι ντροπαλοί και να μην «το έχουν» με αυτά.

SugarDaddies και SugarMammas με ένα κλικ: η εμπειρία του ελληνικού εναλλακτικού online dating Facebook Twitter
Ο ιδανικός SugarDaddy με τις βίλες και τα ακριβά αμάξια, που θα σε πηγαίνει ταξίδια κάθε Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει. Οι άντρες στην ιστοσελίδα μας είναι ευκατάστατοι, αλλά όχι υπερβολικά πλούσιοι.


Στην περιγραφή του SugarDaters συναντά κανείς το εξής τσιτάτο: «Αν ψάχνεις για αγάπη, για μια απλή σχέση, για φιλία ή για οικονομική ενίσχυση, για κάτι σύντομο, για κάτι μακροπρόθεσμο ή για μια σχέση ζωής, το SugarDaters είναι ένα πολύ καλό μέρος για να ξεκινήσεις». Ωστόσο, το πρόθεμα sugar έχει αρκετά αυστηρή ετυμολογία και δεν παραπέμπει σε φιλικές σχέσεις ή απλή οικονομική ενίσχυση. «Το SugarDaters προωθεί σχέσεις, όχι υπηρεσίες. Το σεξ βγαίνει με φυσικό τρόπο στις σχέσεις τους. Κανείς δεν πληρώνεται για να κάνει σεξ», ξεκαθαρίζουν οι υπεύθυνοι του SugarDaters στην Ελλάδα, ωστόσο η εμπειρία ενός μέλους του site μας βοηθά να κατανοήσουμε περισσότερο πού απευθύνεται η πλατφόρμα.


Η Χρύσα, 23 ετών, φοιτήτρια από τον Βόλο, σπουδάζει στην Πάτρα και είναι χρήστρια του SugarDaters. Απογοητευμένη, όπως λέει, από την ανωριμότητα των αγοριών της ηλικίας της, αναζήτησε τη συντροφιά μεγαλύτερων ανδρών. Στην πορεία κατάλαβε πως θέλει και κάτι παραπάνω από την ασφάλεια της αγκαλιάς ενός μεγαλύτερου άντρα.


— Πώς αποφάσισες να εγγραφείς στο SugarDaters.gr;

Πριν από έναν χρόνο βγήκα από μια μακροχρόνια σχέση που δεν με γέμιζε πια γιατί οι προσδοκίες μου είχαν αρχίσει να είναι διαφορετικές. Kατάλαβα πως μ' αρέσουν οι άντρες που είναι άντρες με όλη τη σημασία της λέξης. O πρώην μου ήταν πιο πολύ αγόρι, ανώριμος. Ήθελα να βασίζομαι πάνω του, αλλά ένιωθα πως δεν μπορούσε να με φροντίσει. Σιγά-σιγά άρχισαν να με ελκύουν άντρες που ήταν τουλάχιστον δέκα χρόνια μεγαλύτεροί μου. Άρχισα να προτιμώ τις πορνογραφικές ταινίες με ώριμους άντρες, γιατί συνειδητοποίησα ότι αυτές με έφτιαχναν περισσότερο. Χώρισα, λοιπόν, και ύστερα από λίγο καιρό άρχισα να βγαίνω με μεγαλύτερης ηλικίας άντρες. Νόμιζα πως είχα αρχίσει να βρίσκω αυτό που πραγματικά ήθελα, αλλά μετά ανακάλυψα κάτι που με γέμιζε περισσότερο. Με το SugarDaters ήρθαν τα πάνω-κάτω στη ζωή μου. Αφού έκανα εγγραφή στο site, άρχισα κατευθείαν να βομβαρδίζομαι με μηνύματα – όλα από άντρες γύρω στα σαράντα-πενήντα. Μπορώ να πω πως στην αρχή ήμουν πάρα πολύ διστακτική γιατί το θεωρούσα πολύ βεβιασμένο και απελπισμένο το να γραφτώ σε site γνωριμιών. Γράφτηκα (στην αρχή για την πλάκα μου κυρίως) και μετά δεν ασχολήθηκα καθόλου. Μετά από λίγο καιρό χάζευα προφίλ στο site και άρχισα να μιλάω με κάποιον. Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να αρχίσεις να μιλάς με άτομα όταν βρίσκεσαι πίσω από μια οθόνη.

 
— Αντιμετωπίζεις οικονομικές δυσκολίες;

Πολλές, όπως όλες οι φοιτήτριες στη χώρα αυτή πλέον.


— Έχεις απογοητευτεί από τον έρωτα;

Δεν έχω απογοητευτεί από τον έρωτα αλλά από τα αγόρια της ηλικίας μου.


— Είχες κάποιες «απαιτήσεις», όπως ένα κερασμένο ποτό, κάποιο δωράκι μία στο τόσο, ένα αγόρι με αυτοκίνητο ή άλλο μεταφορικό μέσο που δεν διέθετε κανένας από αυτούς με τους οποίους έβγαινες ως τώρα;

Μου αρέσουν οι πραγματικοί άντρες. Άντρες που θα με γυρίσουν με το αυτοκίνητο στο σπίτι μου και όχι με το λεωφορείο, που πίνουν ουίσκι και όχι χυμούς. Άντρες που θα με φροντίζουν και θα με προσέχουν, που να ξέρω ότι μπορώ να βασιστώ πάνω τους. Ποια κοπέλα δεν θέλει έναν τέτοιο άντρα;

SugarDaddies και SugarMammas με ένα κλικ: η εμπειρία του ελληνικού εναλλακτικού online dating Facebook Twitter
«Το SugarDaters προωθεί σχέσεις, όχι υπηρεσίες. Το σεξ βγαίνει με φυσικό τρόπο στις σχέσεις τους. Κανείς δεν πληρώνεται για να κάνει σεξ», ξεκαθαρίζουν οι υπεύθυνοι του SugarDaters στην Ελλάδα


— Τι αναζητάς από τον SugarDaddy σου; Tι πρέπει να έχει αυτός ο άνδρας, εκτός από χρήματα, για να σε κερδίσει;

Θέλω να μπορεί να με φροντίζει. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι έχεις κάποιον που θα σε προσέχει ό,τι κι αν συμβεί. Εννοείται πως είναι ακόμα πιο ωραίο αν έχει και τα χρήματα να το κάνει αυτό.


— Σε ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνιση;

Παίζει ρόλο, αλλά κάποια άλλα πράγματα παίζουν μεγαλύτερο.


— Πόσα ραντεβού έχεις βγει μέσω του SugarDaters.gr; Μπορείς να μας περιγράψεις τις εμπειρίες σου;

Ενώ στην αρχή μιλούσα με πολλούς, μετά γνώρισα έναν άντρα ο οποίος ξεχώρισε και αρχίσαμε να μιλάμε περισσότερο. Γοητεύτηκα πολύ γρήγορα από τον χαρακτήρα του και από τις απόψεις του για κάποια πράγματα. Με φλέρταρε πάρα πολύ. Μου ζήτησε να βρεθούμε από κοντά και δέχτηκα. Βγήκαμε μερικές φορές και μετά το πράγμα άρχισε να παίρνει μια πιο συστηματική μορφή. Ακόμα βγαίνουμε. Δεν έχω βγει με άλλους, αλλά η αλήθεια είναι πως πολλές φορές μιλάω και με άλλα άτομα από το site. Η εμπειρία μου μαζί του είναι πολύ όμορφη. Οι περισσότεροι, αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν πως όλο αυτό είναι ένα είδος πορνείας, αλλά πραγματικά ποτέ δεν το έκανα για τα λεφτά. Ποτέ όμως δεν γύρισα την πλάτη σε όσα μπορεί να μου προσφέρει η σχέση αυτή. Υπήρξαν φορές που του ζήτησα κάποιο άρωμα, μια τσάντα, ένα μασάζ ή απλώς μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Και ποτέ δεν μου αρνήθηκε τίποτα. Αυτά τα μικρά πραγματάκια κάνουν τη ζωή μου λιγότερο βαρετή. Επίσης, νιώθω πολύ ασφαλής και προστατευμένη κάθε φορά που βρίσκομαι μαζί του. Με προσέχει πραγματικά πολύ. Δεν ξέρω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Ξέρω πως είμαι πολύ τυχερή που τον βρήκα.


— Θα πρότεινες σε μια φίλη σου να γίνει μέλος;

Ναι, το έχω προτείνει σε κάποιες φίλες μου. Αλλά όταν είσαι έξω από όλο αυτό, δεν μπορείς να καταλάβεις τι πραγματικά είναι, το παρεξηγείς και του βάζεις ταμπέλες, π.χ. εκπόρνευση. Μου φαίνεται κάπως άδικο. Πάντως, δεν είναι εύκολο να μιλήσεις στους φίλους και στην οικογένειά σου. Γι' αυτό κι εγώ δέχτηκα να κάνουμε τη συνέντευξη. Ίσως θα πρέπει να απενεχοποιηθεί η όλη φάση.


Η Χρύσα, αλλά και οι υπεύθυνοι της σελίδας, πιστεύουν πως μπορεί να γεννηθεί μια σχέση βασισμένη στην αληθινή αγάπη μέσω του SugarDaters.gr, και μάλιστα οι τελευταίοι κάνουν λόγο για σχέσεις μεταξύ ατόμων που γνωρίστηκαν στην πλατφόρμα, οι οποίες έχουν ήδη ευδοκιμήσει. Τα νούμερα που σημειώνει μια τέτοια σελίδα στην Ελλάδα του 2016 των τριών μνημονίων σίγουρα συνδέονται με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Έχουν όμως και άλλες αναγνώσεις. Sugardaters υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην ελληνική κοινωνία (με τα sugargirls και τις sugarmammas να κατακρίνονται κοινωνικά περισσότερο από τους άντρες στις αντίστοιχες θέσεις). Η ύπαρξη μιας τέτοιας πλατφόρμας, λοιπόν, δεν κάνει μονάχα πιο εύκολο το να γνωριστούν δύο άνθρωποι με κοινές επιδιώξεις αλλά είναι πιθανό να καταφέρει να απενοχοποιήσει σε έναν βαθμό τις αμοιβαία επωφελούμενες σχέσεις και να αλλάξει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα γι' αυτές.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ