Καραγάτσης ή Ροθ;

Καραγάτσης ή Ροθ; Facebook Twitter
Μ. Καραγάτσης (α), Φίλιπ Ροθ (δ)
0

Και τους δυο. Το καλό βρίσκεται παντού, και στη Μαδαγασκάρη και στην Εστραμαδούρα. Και τη ζωή τη μαθαίνεις πιο βαθιά διαβάζοντας -και- ανήσυχες πένες απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη.

Όμως: «Έχουμε ελεύθερο τον αποπεμφθή -εί- -ί- ηγέτη της Καταλονίας», ανακοίνωσε σήμερα το χάραμα από την ΕΡΤ1 με περισσή αυτοπεποίθηση γνωστός δημοσιογράφος. Κι αυτούς ο λαός τους ακούει πιο πολύ και πιο πιστά κι απ' τον Όμηρο κι απ' το Ευαγγέλιο. 

Το ξέρω κι από δικούς μας ταλαντούχους νεότερους συγγραφείς. Απαξιώνουν τον Βενέζη, ως ξεπερασμένο εξιδανικεύοντας Αμερικάνους πεζογράφους με επικά οράματα. Λες και ακολουθώντας τη μανιέρα τους θα κερδίσουν τη δόξα τους. Μα αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.

Τι θα γίνει με τέτοιαν αγραμματοσύνη; Μ' αυτούς τους αστοιχείωτους τηλεοπτικούς -και όχι μόνο- ταγούς που εναλλάσσονται στα υψηλά οφίκια; 

Που έμαθαν γράμματα αυτά τα παιδιά; Σημερινοί σαραντάρηδες; Πολλοί μάλιστα απόφοιτοι πανεπιστημίων; Αποκλείεται διαβάζοντας Φόκνερ. Μήπως από τίποτα «κλικάκια» του πρόσφατου παρελθόντος;


Θα φταίμε κι εμείς, δε μπορεί. 

Κι αυτό δεν είναι απόδειξη μιας ουσιαστικής και εν εξελίξει -επί το φθίνον- συνολικότερης κρίσης;

 
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακροδεξιά και γάμοι ομοφύλων: στο όνομα του Θεού, της Φύσης και του Συντάγματος

Guest Editors / Ακροδεξιά και γάμοι ομοφύλων: Στο όνομα του Θεού, της Φύσης και του Συντάγματος

Στο δεύτερο σημείωμα του Παρατηρητηρίου της Ακροδεξιάς καταγράφουμε τη δυναμική που ανέπτυξε η ελληνική Ακροδεξιά εντός και εκτός ΝΔ στην πολυήμερη αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο περί ισότητας στο γάμο. Ποιοι ήταν οι βασικοί «παίκτες» μέσα και έξω από τη Βουλή και ποιες οι κύριες πτυχές της επιχειρηματολογίας τους;
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ευρωεκλογές 2024: Η Ακροδεξιά στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Guest Editors / Ευρωεκλογές 2024: Η Ακροδεξιά στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Τι δείχνουν οι έρευνες του τελευταίου εξαμήνου ανά χώρα για την παρουσία των ακροδεξιών κομμάτων εντός και εκτός Βουλής; Ένα κείμενο του Παρατηρητήριου της Ακροδεξιάς από το Σημείο, μιας ανεξάρτητης πρωτοβουλίας πολιτών που εργάζεται για την αντιμετώπιση του δεξιού εξτρεμισμού.
THE LIFO TEAM
Στέλλα Μπελιά

Guest Editors / Αριστερά με ακροδεξιά επιχειρήματα;

Δεν είναι οπισθοδρομικό να μας λέει σήμερα το ΚΚΕ ότι μέχρι να νικήσουμε τον καπιταλισμό με συνολική επανάσταση κάποιοι άνθρωποι (γυναίκες και εν γένει θηλυκότητες) θα πρέπει να ζουν χωρίς να αντιδρούν στην καταπίεση της πατριαρχίας γιατί «έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε τώρα»;
ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΕΛΙΑ
Sex panics ή δράκοι χωρίς δόντια

Lgbtqi+ / Sex panics ή δράκοι χωρίς δόντια

Επικαλούμενοι τις ηθικές αξίες, κάποιοι επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι κινδυνεύουμε κυρίως από την αναγνώριση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και από τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στο σχολείο.
ΕΛΕΝΑ ΣΚΑΡΠΙΔΟΥ
Cultterra: οι νέοι της Ελευσίνας έχουν πλέον φωνή

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / Cultterra: Οι νέοι της Ελευσίνας έχουν πλέον φωνή

Μια ομάδα νέων με όραμα για την Ελευσίνα δημιούργησε έναν νέο χώρο με την υποστήριξη, κατάρτιση και δικτύωση της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, δίνοντας την ευκαιρία να αναδειχτεί η διαφορετικότητα και στο ταλέντο.
M. HULOT