Μια ομάδα φοιτητών έβαψε έναν «κακοποιημένο τοίχο» στο Α.Π.Θ., μεταμορφώνοντάς τον σε Τοίχο των Ευχών

Μια ομάδα φοιτητών έβαψε έναν «κακοποιημένο τοίχο» στο Α.Π.Θ., μεταμορφώνοντάς τον σε Τοίχο των Ευχών Facebook Twitter
2
Μια ομάδα φοιτητών έβαψε έναν «κακοποιημένο τοίχο» στο Α.Π.Θ., μεταμορφώνοντάς τον σε Τοίχο των Ευχών Facebook Twitter
Ο τοίχος έχει γεμίσει και έχει γίνει πλέον ένα παλίμψηστο ονείρων.

Αυτές τις μέρες το ΑΠΘ είναι συνεχώς στις ειδήσεις μετά τις κατηγορίες για εγκλήματα μέσα στους χώρους του. Σήμερα όμως θα ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό.

 

Λέει η ομάδα Comvos (Cooperation & Motivation of Students) στο LIFO.gr: 

«Είμαστε μια ομάδα φοιτητών του Α.Π.Θ. (με απαρτία από πληθώρα σχολών) που στόχος μας τα τελευταία χρόνια είναι να φέρουμε το Πανεπιστήμιο πιο κοντά στους φοιτητές μέσα από πληθώρα δράσεων. Τον περασμένο μήνα βάψαμε έναν κακοποιημένο τοίχο έξω από την κεντρική βιβλιοθήκη και τον μετατρέψαμε σε έναν τοίχο ευχών, όπου καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει με μια κιμωλία. Ο τοίχος έχει γεμίσει και έχει γίνει πλέον ένα παλίμψηστο ονείρων. Το αποτέλεσμα και η ανταπόκριση από τους υπόλοιπους φοιτητές ήταν θεαματική.

Είναι υπέροχο να βλέπεις πως η αντιλήψεις αλλάζουν και πως πανεπιστήμιο δε σημαίνει μονάχα εξεταστικές και μαθήματα, αλλά είναι ο χώρος έκφρασης σου, το στέκι σου, ένα κομμάτι της νεανικής σου ταυτότητας. Μέσα από τέτοια μικρά πράγματα μαθαίνουμε και σεβόμαστε περισσότερο τους χώρους μας. 'Οποτε περνάμε μπροστά από τον τοίχο χαμογελάμε επειδή ξέρουμε πως κάπου εκεί είναι γραμμένη και η δική μας τρελή ευχούλα.»

Μια ομάδα φοιτητών έβαψε έναν «κακοποιημένο τοίχο» στο Α.Π.Θ., μεταμορφώνοντάς τον σε Τοίχο των Ευχών Facebook Twitter
Ο τοίχος βρίσκεται στα γρασίδια, έξω από την κεντρική βιβλιοθήκη Α.Π.Θ.

«Και τελικά μετά την απάθεια που έχουμε βιώσει για τους χώρους του πανεπιστημίου αρχίζει πραγματικά να μας νοιάζει τι θα απογίνει αυτός ο τοίχος. Και έτσι δεν γεμίζουμε σκουπίδια τριγύρω, μαζεύουμε ότι είναι πεταμένο κάτω και κάνουμε τον τοίχο άτυπο σημείο συνάντησης, ενώ πάντα γελάμε όλοι μαζί όταν χαζεύουμε όσα γράφτηκαν. Ο χώρος γίνεται προέκταση μας και το πανεπιστήμιο νιώθουμε πως πράγματι ανήκει στους φοιτητές και τη φαντασία τους.

Θέλουμε όλο και περισσότερα άτομα να μάθουν για τον τοίχο, να τον γεμίσουν με ακόμη περισσότερες ευχές και ενδεχομένως να ξεκινήσουν περισσότερες παρόμοιες δράσεις. Για αυτό το λόγο ζητάμε ευγενικά αν μπορείτε να προωθήσετε φωτογραφίες ή το βίντεο ώστε φοιτητές και μη να μάθουν για αυτήν την προσπάθεια και να βάλουν το λιθαράκι τους.


Ο τοίχος βρίσκεται στα γρασίδια, έξω από την κεντρική βιβλιοθήκη Α.Π.Θ.»

Να πώς έγιναν όλα:

+ Πώς σας φάνηκε;

.

.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η μαγκιά είναι να καταφέρετε να κρατήσετε έναν, έστω, τοίχο καθαρό. Όχι να μετατρέψετε τον τοίχο σε ελεγχόμενο σημείο βανδαλισμού, σε αντίθεση με όλο το υπόλοιπο κτήριο που είναι ανεξέλεγκτο μέρος βανδαλισμού.