DJI Mavic Air: Ένα παντοδύναμο drone που χωράει στην τσέπη σας

DJI Mavic Air: Ένα παντοδύναμο drone που χωράει στην τσέπη σας Facebook Twitter
Με την αγορά των λιλιπουτείων drone να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, η νέα πρόταση της DJI μοιάζει να ταιριάζει πολύ στις ανάγκες και τις επιθυμίες των νέων καταναλωτών που θέλουν να παίξουν με το σπορ της εναέριας φωτογραφίας.
1

Το μεγάλο πλεονέκτημα του DJI Mavic Air είναι ότι διπλώνεται για να χωράει στην τσέπη και ζυγίζει λιγότερο από 430 γραμμάρια. Με την αγορά των λιλιπουτείων drone να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, η νέα πρόταση της γνωστής εταιρείας μοιάζει να ταιριάζει πολύ στις ανάγκες και τις επιθυμίες των νέων καταναλωτών που θέλουν να παίξουν με το σπορ της εναέριας φωτογραφίας.

Η DJI, κυρίαρχη στο χώρο, επιβεβαιώνει με το νέο της μοντέλο ότι μπορεί, ακόμη και σε μικρά μεγέθη, να μην κάνει εκπτώσεις στις δυνατότητες των μοντέλων της. Το νέο Mavic Air στοχεύει, λοιπόν, σε χρήστες που τους ικανοποιεί το μέγεθος του Spark, αλλά χρειάζονται τις λειτουργίες του ισχυρότερου Phantom.

DJI Mavic Air: Ένα παντοδύναμο drone που χωράει στην τσέπη σας Facebook Twitter
Ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες αποφυγής εμποδίων, ενώ μπορεί να πετά αδιάκοπα για 21 λεπτά με μέγιστη ταχύτητα 68 χλμ την ώρα.

Διαθέτει σταθεροποιήτη (gimbal) τριών αξόνων, μπορεί να τραβήξει σφαιρικές πανοραμικές φωτογραφίες 32ΜP, HDR φωτογραφίες, υποστηρίζει RAW αρχεία, 4Κ βίντεο στα 30fps καθώς και slow-motion βίντεο στα 1080p και στα 120fps. Ο φακός του είναι ισοδύναμος με 24mm ευρυγώνιο και καλύπτει ένα πεδίο 84 μοιρών. Όλα αυτά μπορεί να τα σώσει σε εσωτερική μνήμη 8GB, η οποία βέβαια δεν αρκεί, και γι' αυτό κρύβει πάνω του και μια micrοSD υποδοχή για επέκταση της χωρητικότητάς του.

Οι έλεγχοι χειρονομίας σάς επιτρέπουν να αιχμαλωτίσετε στιγμές ακόμη και αν αφήσετε το τηλεχειριστήριο του, ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες αποφυγής εμποδίων, ενώ μπορεί να πετά αδιάκοπα για 21 λεπτά με μέγιστη ταχύτητα 68 χλμ την ώρα. Τα πτητικά του χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί με τις νέα τεχνολογίες ActiveTrack και 3-Directional Environment Sensing. Στην λειτουργία Active Track το Mavic Air μπορεί να προγραμματιστεί να ακολουθεί ένα κινούμενο αντικείμενο, να κρατά το κέντρο του κάδρου του εστιασμένο σε αυτό ή ακόμα, μπορεί να ακολουθεί και πολλαπλά αντικείμενα.

Η τιμή του είναι ανάλογη των νέων εξελιγμένων λειτουργιών που διαθέτει, στα 1250 δολάρια περίπου. Διατίθεται σε λευκό, μαύρο και κόκκινο χρώμα.

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η τεχνολογία των drones είναι συναρπαστική όμως ελάχιστοι αναφέρουν τους νομοθετικούς περιορισμούς γύρω από τη χρήση τους.Οι νομοθεσίες στις περισσότερες χώρες είναι πλεον πάρα πολύ περιοριστικές, σε σημείο δηλαδή που να μην μπορείς να πετάξεις το drone πουθενά, πχ στο Μανχάτταν απογορεύεται σχεδόν παντού.Είναι κάτι που πρέπει κάποιος να έχει στο νου του πριν προβεί σε αγορά.Τα χρήματα είναι πολλά και τα περιθώρια χρήσης ολοένα και λιγότερα.