Το Facebook μπαίνει δυναμικά στο game streaming

Το Facebook μπαίνει δυναμικά στο game streaming Facebook Twitter
Η απίστευτη Arena of Stars είναι ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 6.000 ατόμων και μέρος του θέρετρου Genting Highlands, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.740 μ., περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από την Κουάλα Λουμπούρ. Εκεί, από τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρώταθλημα στο παιχνίδι Dota 2 που διοργανώνει ο γίγαντας των e-sports, το Εlectronic Sports League.
0

Ξεκινώντας από σήμερα, το Facebook προσθέτει μια νέα αποκλειστική συνεργασία στην πλατφόρμα streaming βίντεο Facebook Live, η οποία, αν μη τι άλλο, δείχνει την ανταγωνιστική διάθεση του κοινωνικού δικτύου να σταθεί απέναντι στις ζωντανές ροές και τις παιχνιδο-στρατηγικές του Twitch και του YouTube της Google. Το κοινωνικό δίκτυο μόλις συμφώνησε μια αποκλειστική συνεργασία για ζωντανή μετάδοση του γερμανικού ESL One, το καλοκαίρι στην Κολωνία, ενός από τα μεγαλύτερα τουρνουά e-sports παγκοσμίως.

Πριν από αυτό όμως, ως συνεργάτης του ESL, το Facebook θα μεταδώσει ζωντανά τα πρωταθλήματα του Dota 2 και του Counter Strike: Global Offensive καθώς και το αποκλειστικό CS: GO Pro League. H ζωντανή ροή θα ξεκινήσει από την Κυριακή 26 Ιανουαρίου με την μετάδοση των αγώνων στο Dota 2 από την Arena of Stars στο Genting της Μαλαισίας. Οι παίκτες που θα λάβουν μέρος θα αγωνιστούν για έπαθλα αξίας 400.000 δολαρίων.

Το Facebook μπαίνει δυναμικά στο game streaming Facebook Twitter
Το 2018 σηματοδοτεί τον πέμπτο συνεχόμενο χρόνο που η Κολωνία θα φιλοξενήσει τους παίκτες, τα ταλέντα και τους οπαδούς του Counter-Strike: Global Offensive από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου στο ESL One Cologne 2018.

Δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της συμφωνίας είναι ότι το ESL One θα κάνει χρήση του χαρακτηριστικού cross-posting του Facebook, διανέμοντας έτσι ροές στις σελίδες Facebook των επαγγελματικών ομάδων και των παικτών τους, αλλά και την υπόσχεση του streaming σε VR. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός που προσφέρει το Facebook είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με το Twitch και το YouTube και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να οδηγήσει νέους θεατές στο live streaming του Facebook. Όσον αφορά την VR, ας μην ξεχνάμε ότι το όνειρο του Mark Zuckerberg, όπως έχει ήδη δηλώσει, είναι να φέρει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στην εικονική πραγματικότητα.

Τον περασμένο Μάρτιο το Facebook επέκτεινε το Facebook Live streaming από τα κινητά στα desktop και οι ροές των παιχνιδιών ήταν ένα φυσικός και προφανής στόχος για την εκμετάλλευση αυτής της υπηρεσίας. Αλλά εάν αυτό δεν έδειξε ότι δουλεύει αρκετά καλά με τους ερασιτέχνες gamers, έχοντας πλέον εξασφαλίσει μια αποκλειστική συμφωνία με έναν από τους σημαντικότερους διοργανωτές εκδηλώσεων e-sports στον κόσμο, το Facebook δείχνει την πρόθεση του να μπει στα χωράφια του Twitch, αλλά και του YouTube Gaming.

Παρακολουθήστε εδώ το ζωντανό streaming από το ESL One Genting 2018 στο Facebook.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM