White Night: Νουάρ ατμόσφαιρα στο iOS

White Night: Νουάρ ατμόσφαιρα στο iOS Facebook Twitter
H διάθεση που δημιουργείται από τη σχεδόν αποκλειστική χρήση του ασπρόμαυρου είναι σίγουρα η καλύτερη πτυχή αυτoύ το μοναδικού παιχνιδιού.
0

Το σκοτάδι και ο φόβος για το τι μπορεί να κρύβεται στις σκιές ενός άγνωστου σπιτιού μπορεί να είναι τρομακτικό. Ή, έαν είστε συνηθισμένοι σε παιχνίδα αγωνίας και τρόμου, τότε μπορεί επίσης να είναι απλά ανησυχητικό, αλλά με έναν πρωτόγνωρο τρόπο όπως συμβαίνει στο White Night. Το White Night είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης και περιπέτειας όπου η σχέση μεταξύ του φωτός και της σκιάς παίρνει ζωή από ένα μοναδικό μονοχρωματικό γραφιστικό στυλ, το οποίο δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για μια ατμοσφαιρική και απόκοσμη περιπέτεια. Γιατί η διάθεση που δημιουργείται από τη σχεδόν αποκλειστική χρήση του ασπρόμαυρου είναι σίγουρα η καλύτερη πτυχή αυτής εδώ της εμπειρίας. Με ένα αργό τζαζ κομμάτι να παίζει απαλά στο παρασκήνιο και το σκοτάδι να περιβάλλει το σχεδιασμένο σαν σκίτσο χαρακτήρα του, ο παίκτης νιώθει σαν να βρίσκεται σε ένα κλασσικό νουάρ θρίλερ από τη δεκαετία του '30. Με μια βαριά ποικιλία στη χρήση των τροπών με τους οποίους θα χάνεστε στο σκοτάδι, οι πολύ όμρφα σχεδιασμένοι ήχοι του με εξωφρενικές φωνές, ψίθυρους και εφέ που κόβουν την ανάσα, και ένα περιβάλλον που θυμίζει το Χιτσκοκικό Bates Motel, το νέο αυτό παιχνίδι είναι μια άσκηση υπομονής και γερών νεύρων σε ένα στοιχειωμένο σπίτι.

Το White Night απευθύνεται σε εκείνους που τους αρέσουν οι τρομακτικές ταινίες γιατί είναι ένα αληθινά τρομακτικό παιχνίδι που συνδυάζει μια σκοτεινή ατμόσφαιρα με την αγωνία να βρεις τι μπορεί να κρύβεται στο σκοτάδι. Όλες οι περιοχές μπορούν να εξερευνηθούν με τη χρήση σπίρτων που στο παιχνίδι δίνουν ένα λευκό φως, αλλά όπως είναι φυσικό τα σπίρτα έχουν μικρή διάρκεια ζωής και γι' αυτό ο χρόνος να δείτε τι σας περιμένει στη γωνία ή σε κάθε σκοτεινό δωμάτιο της έπαυλης Vesper είναι πολύ λίγος. Κι επειδή όλος ο τίτλος ποντάρει στο ασπρόμαυρο μοτίβο του, όταν δεν υπάρχει φως για να αποκαλύψει από που έρχονται οι ήχοι ή τι σέρνεται και σας ακολουθεί αργά από πίσω, το στοίχημα είναι να σας κάνει να σκέφτεστε πάντα τι κρύβεται στο σκοτάδι.

Η πλήρης αφαίρεση του χρώματος δημιουργεί μια αυστηρή (και υπέροχα κομψή) πραγματικότητα, όπου αμέσως ο παίκτης νιώθει ανήμπορος να κινηθεί χωρίς το φως των σπίρτων που αποδεικνύεται ως ο πιο πολύτιμος πόρος ενέργειας για να συνεχίσει το ψάξιμο. 

White Night: Νουάρ ατμόσφαιρα στο iOS Facebook Twitter
Το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσετε σχετικά με το White Night είναι πως ο τίτλος είναι σχεδόν ολόκληρος σε ένα ασπρόμαυρο μοτίβο.

To gameplay του παιχνιδιού θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο έντονο, αλλά υπάρχει η ατμόσφαιρα και η αίσθηση του χώρου, που τουλάχιστον σε κάνει να ξεχνάς όλα τα άλλα και να συγκεντρωθείς για να μπορέσεις να βρεις τον τρόπο ώστε να ανακαλύψεις τις αλήθειες που κρύβει το ζοφερο περιβάλλον του Vesper Mansion. Αυτή η πλήρης αφαίρεση του χρώματος δημιουργεί μια αυστηρή (και υπέροχα κομψή) πραγματικότητα, όπου αμέσως ο παίκτης νιώθει ανήμπορος να κινηθεί χωρίς το φως που αποδεικνύεται ως πιο πολύτιμος (και δυνατός) πόρος ενέργειας. Το παιχνίδι απαιτεί αγώνες για να περιηγηθείτε στις σκιές, κάποια σπίρτα καίγονται γρήγορα, άλλα δεν παρέχουν πραγματική προστασία από τα κακά φαντάσματα που περιφέρονται ελεύθερα στους εφιαλτικούς διαδρόμους, ενώ το ηλεκτρικό φως είναι ο μόνος τρόπος για να εξορκίζουμε μόνιμα οποιαδήποτε πνεύματα κινούνται κοντά μας. Θυμίζει αρκετά το πρώτο Resident Evil, όπου κάθε δωμάτιο του Spencer Mansion έκρυβε κάτι ανατριχιαστικό, με τα πιο ενοχλητικά μυστικά της ιστορίας να είναι θαμμένα ακόμα πιο βαθιά.

White Night: Νουάρ ατμόσφαιρα στο iOS Facebook Twitter
Ο παίκτης νιώθει σαν να βρίσκεται σε ένα κλασσικό νουάρ θρίλερ από τη δεκαετία του '30.
White Night: Νουάρ ατμόσφαιρα στο iOS Facebook Twitter
Το White Night απευθύνεται σε εκείνους που τους αρέσουν οι τρομακτικές ταινίες.
White Night: Νουάρ ατμόσφαιρα στο iOS Facebook Twitter
Το παιχνίδι απαιτεί αγώνες για να περιηγηθείτε στις σκιές, κάποια σπίρτα καίγονται γρήγορα, άλλα δεν παρέχουν πραγματική προστασία από τα κακά φαντάσματα που περιφέρονται ελεύθερα στους εφιαλτικούς διαδρόμους.

Το White Night είναι διαθέσιμο στο App Store εδώ.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM