FrontRow: Mια κάμερα σχεδιασμένη να τη φοράτε πάνω σας

FrontRow: Mια κάμερα σχεδιασμένη να τη φοράτε πάνω σας Facebook Twitter
0

Είναι σχεδόν αδύνατον στις μέρες μας να βρεθείτε οπουδήποτε χωρίς να δείτε κάποιον που βγάζει μια φωτογραφία ή βίντεο με το κινητό του. Είτε πρόκειται για ένα πάρτι ή μια συναυλία, είτε για μια απλή βόλτα στους δρόμους, φαίνεται ότι ο καθένας θέλει να συλλάβει την κάθε μικρή στιγμή. Σχεδιασμένη για να καταπολεμήσει τη συνήθεια να βγάζεις πάντα το κινητό σου από την τσέπη για να προλάβεις αυτό που τρέχει μπροστά σου η Front Row είναι μια κάμερα της Ubiquiti Networks (τύπου action camera), η οποία φοριέται σαν μενταγιόν και μπορεί να πραγματοποιεί συνεχείς λήψεις, να κάνει streaming αλλά και να μοιράζει σε πραγματικό χρόνο τις φωτογραφίες σας στα social media. Δηλαδή μπορεί να κάνει livestream ολόκληρης της μέρας σας μέσω του Facebook, του YouTube ή του Twitter. Επίσης, διαθέτει και μια λειτουργία, η οποία ονομάζεται Story mode, με την οποία η μηχανή μπορεί να πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών κάθε 3 με 10 δευτερόλεπτα για 16 συνεχόμενες ώρες έτσι ώστε στο τέλος της μέρα να φτιάξετε ένα μοναδικά προσωπικό timelapse. 

Η ζωντανή ροή πληροφορίας (το λεγόμενο In Real Life streaming) μπαίνει όλο και περισσότερο στις διαδραστικές πρακτικές της καθημερινότητας και αποδυκνείεται ως ένας πολύ καλός τρόπος επικοινωνίας όταν θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με τους φίλους ή την οικογένεια σας. Oι IRL εκπομπές σε κανάλια όπως το YouTube ή το Twitch έχουν γίνει μαζικές αφού κάποιες κερδίζουν μέχρι και 30.000 ταυτόχρονους θεατές. Δυστυχώς, όμως, όταν πρέπει κρατάτε το τηλέφωνό σας σταθερό έτσι ώστε να εστιάζει σε αυτό που θέλετε να καταγράψετε, μπορεί να μην βιώνετε (όσο θέλετε) την κάθε στιγμή. Η φωτογραφική μηχανή FrontRow πρακτικά βγάζει την κάμερα από τα χέρια σας, αφού μπορεί να φορεθεί πάνω σας με πιο άνετους τρόπους. Έρχεται με στρογγυλή οθόνη LCD, ανάλυσης 640x572px. Λειτουργεί με Android, έχει επεξεργαστή Snapdragon 625 και διαθέτει εσωτερική μνήμη 2GB RAM σε ένα μικρό, ιδιαίτερα σχεδιασμένο σώμα με ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth. Διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 8MP για την κύρια μπροστινή κάμερα και 5MP για την πίσω. Η πρώτη έχει ευρυγώνιο φακό 148 μοιρών ενώ και οι δύο μπορούν να μεταδώσουν βίντεο ανάλυσης μέχρι 1080p στα 30fps. Ο αποθηκευτικός της χώρος είναι 32 GB, αλλά δυστυχώς δεν διεθέτει είσοδο για microSD, οπότε θα πρέπει να σώνετε τις φωτογραφίες σε κάποιο σκληρό δίσκο μέσω USB Type-C.

FrontRow: Mια κάμερα σχεδιασμένη να τη φοράτε πάνω σας Facebook Twitter

Στην πίσω πλευρά της κάμερας υπάρχει η στρογγυλή οθόνη 2 ιντσών με άμεσες συνδέσεις ζωντανής ροής για το Facebook, το YouTube και το Twitter, μια δεύτερη κάμερα 5 megapixel και ένα κουμπί που σας επαναφέρει στο αρχικό μενού. Η μπαταρία της διαρκεί έως 1 ώρα και 45 λεπτά αν θέλετε να έχετε τη συνεχή ζωντανή ροή ανοιχτή ή έως και 16 ώρες όταν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία του Story Mode. Η συσκευή διαθέτει αδιάβροχο γυαλί και τρέχει μια τροποποιημένη έκδοση του Android που ονομάζεται Front Row OS. Μπορεί να φορεθεί με διάφορους τρόπους, αφού στη συσκευασία συμπεριλαμβάνει ένα κλιπ που σας επιτρέπει να την προσαρμόζετε στο σακάκι και έναν προσαρμογέα για να την περάσετε σε αλυσίδα ή κορδόνι. Διατίθεται σε μαύρο ή ροζ χρυσό.

 
 

 Η τιμή της FrontRow είναι το μοναδικό της μειονέκτημα. Στην τιμή των 399 δολαρίων έχει μπροστά της ένα μεγάλο αριθμό πιο έμπειρων ανταγωνιστών. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM