H Samsung θα κερδίζει 110 δολάρια από κάθε iPhone X που θα πωλείται

H Samsung θα κερδίζει 110 δολάρια από κάθε iPhone X που θα πωλείται Facebook Twitter
0

Όταν το iPhone X κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, ο μεγάλος αντίπαλος της Apple Inc., η Samsung Electronics Co., έχει ένα πολύ καλό λόγο να ελπίζει στην τεράστια επιτυχία του. Ο κλάδος εξαρτημάτων της εταιρείας της Νότιας Κορέας αναμένεται να κερδίζει 110 δολάρια από τα 1000 περίπου που θα πωλείται κάθε κορυφαίο iPhone X της Apple. Το γεγονός αντανακλά, αν μη τι άλλο, μια δυναμική αγάπης - μίσους ανάμεσα στους δύο κατασκευαστές έξυπων κινητών, οι οποίες μέχρι πέρυσι κατέφευγαν στα δικαστήρια για να λύσουν τις διαφορές τους.

Το πιο ακριβό εξάρτημα της Samsung που χρησιμοποιείται στο iPhone X είναι φυσικά η νέα OLED οθόνη, η οποία είναι προσαρμοσμένη στις προδιαγραφές της Apple, ωστόσο οι Κορεάτες κατασκευάζουν και άλλα εξαρτήματα για χρήση στα iPhone. Έτσι, σύμφωνα με την Counterpoint Technology Market Research, που διεξήχθη για λογαριασμό του The Wall Street Journal, η Samsung κατασκευάζει επίσης μπαταρίες και πυκνωτές για το νέο iPhone X. Για να αποσαφηνιστεί αυτό, θα πρέπει να πούμε ότι η Samsung ως εταιρική οντότητα - και συγκεκριμένα το παράρτημα της κατασκευής εξαρτημάτων του ομίλου - είναι εκείνη που κατασκευάζει τα smartphones Galaxy και είναι γενικά είναι πιο γνωστή στους καταναλωτές, όχι η Samsung Electronics Co. η οποία είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να φτιάξει τις OLED οθόνες, τις NAND flash μνήμες και τα DRAM τσιπάκια στις ποσότητες που χρειάζεται η Apple για τα iPhone της, και τα οποία αποτελούν τον κύριο οδηγό εσόδων της. Το περιοδικό εκτιμά ότι τα κέρδη της Samsung από το iPhone X αναμένεται να είναι τόσο μεγάλα ώστε τα έσοδα της εταιρείας θα μπορούσαν να κερδίσουν έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από την παραγωγή εξαρτημάτων μόνο για τη δική της ναυαρχίδα, το Galaxy S8. Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες θέλουν τις παραγγελίες εξαρτημάτων από την Apple να αποτελούν πάνω από το ένα τρίτο των εσόδων της Samsung, πράγμα που δείχνει ότι οι δύο μεγάλοι γίγαντες δεν είναι μόνο ανταγωνιστές αλλά και συνεργάτες! 

Η ανάλυση αυτή επισημαίνει μια ειρωνεία: μια από τις πιο περίεργες σχέσεις στην τεχνολογία αυτή τη στιγμή, όπου η Apple και η Samsung - οι δύο μεγάλοι και κυριότεροι ανταγωνιστές στο πεδίο των smartphones - είναι τόσο απίστευτα εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλον που δεν μπορούν να ζήσουν "χώρια". Κάτι που εξηγεί και πολύ αναλυτικά το παρακάτω βίντεο του Nerdwriter.

  

 
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM