Το ποδήλατο των Kraftwerk

Το ποδήλατο των Kraftwerk Facebook Twitter
Η ποδηλασία είναι σαν την μουσική, σε οδηγεί πάντα μπροστά. Είναι ελεύθερη σαν τον καιρό που νιώθεις όταν κάνεις ποδήλατο εκεί έξω, και νιώθεις τον πλανήτη, νιώθεις την ενέργεια. Η ποδηλασία έχει πολλές παράλληλες πτυχές με την μουσική»
0

Από το 1978, ένα μεγάλο μέρος της έμπνευσης του Ralf Hütter για τις συνθέσεις των Kraftwerk προήλθε από το πάθος του για την ποδηλασία. Μαζί με τον συνιδρυτή Florian Schneider αφιερώθηκαν στο άθλημα με τόσο πάθος όσο και στην ηλεκτρονική τους μουσική. Είναι γνωστό από συνεντεύξεις τους ότι στη δεκαετία του '80 όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε στις τουρνέ τους έφτανε κοντά στα 100 χιλιόμετρα από την πόλη που θα έπαιζαν, ζητούσαν από τον οδηγό να τους αφήσει να κάνουν το ύπολοιπο της διαδρομής με τα ποδήλατά τους. Αυτή η εμμονή του Hütter αποτυπώθηκε για πάντα στο κομμάτι «Τour de France» (ένα φόρο τιμής στην μεγάλη ποδηλατική κούρσα της Γαλλίας) το οποίο περιέχει ηχητικά δείγματα από την αλλαγή των ταχυτήτων στην αλυσίδα και τη βαριά αναπνοή του ποδηλάτη.

Οι υπόλοιποι Kraftwerk μπορεί να μην πίστεψαν τόσο πολύ στο άθλημα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Hütter να κυκλοφορήσει το 2003 και ένα ολόκληρο άλμπουμ αφιερωμένο στο πάθος του. «Η ποδηλασία είναι σαν την μουσική» θα πει σε μια συνέντευξη, «σε οδηγεί πάντα μπροστά. Είναι ελεύθερη σαν τον καιρό που νιώθεις όταν κάνεις ποδήλατο εκεί έξω, και νιώθεις τον πλανήτη, νιώθεις την ενέργεια. Η ποδηλασία έχει πολλές παράλληλες πτυχές με την μουσική».

Το ποδήλατο των Kraftwerk Facebook Twitter
Το μαύρο ποδήλατο ξεζωρίζει αμέσως από το γεωμετρικό ανακλαστικό φινίρισμα που αντλεί έμπνευση κατευθείαν από τα σχέδια του Ralf Hütter, ιδρυτή του συγκροτήματος.
Το ποδήλατο των Kraftwerk Facebook Twitter
Ένα φουτουριστικό μοντέλο το οποίο ενώνει όλα τα στοιχεία της μουσικής των Kraftwerk σε ένα σπάνιο δίκυκλο.

O Roman Arnold, ιδρυτής της Canyon Bikes μεγάλωσε σε rave πάρτι που έπαιζαν την ηλεκτρονική μουσική των Kraftwerk. To εργοστάσιο της εταιρείας στο Κoblenz είναι λίγο πιο κάτω στο χάρτη της άουτομπαν που ενώνει τo Ντίσελντορφ (γεννέτειρα των Kraftwerk) με μια φίρμα που σήμερα κατασκευάζει μερικά από τα πιο εξεζητημένα ποδήλατα στον κόσμο. Κι αφού η μουσική του γερμανικού συγκροτήματος και το πάθος τους με την ποδηλασία ήταν γνωστά, ο Arnold αποφάσισε να εργαστούν σε ένα φουτουριστικό μοντέλο το οποίο θα ένωνε όλα τα στοιχεία σε ένα σπάνιο κομμάτι.

Το Ultimate CF SLX Kraftwerk αποτίει φόρο τιμής σε αυτή την ιστορία του γερμανικού ονόματος. Το μαύρο ποδήλατο ξεζωρίζει αμέσως από το γεωμετρικό ανακλαστικό φινίρισμα που αντλεί έμπνευση κατευθείαν από τα σχέδια του Hütter. Κάθε ταινία για το σχέδιο κόβεται και τοποθετείται με το χέρι σε μια διαδικασία που διαρκεί επτά ώρες ανά πλαίσιο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα αεροδυναμικό techno design το οποίο θυμίζει ένα λεπτό δίκυκλο που ετοιμάζεται να τρέξει στην αρένα του Τron. Με απόλυτη τεχνική ακρίβεια, τεχνολογική σαφήνεια και φουτουριστική σχεδιαστική προσέγγιση. Το θέμα είναι ότι μάλλον πρέπει να παλέψετε σε μια άλλη ανάλογη αρένα για να το αποκτήσετε. Υπάρχουν μόνο 21 κομμάτια διαθέσιμα.

Το ποδήλατο των Kraftwerk Facebook Twitter
Αεροδυναμικό techno design το οποίο θυμίζει ένα λεπτό δίκυκλο που ετοιμάζεται να τρέξει στην αρένα του Τron.
Το ποδήλατο των Kraftwerk Facebook Twitter
Το Ultimate CF SLX Kraftwerk σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το γερμανικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής και υπάρχει μόνο σε 21 κομμάτια.
Το ποδήλατο των Kraftwerk Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM