Σας έκοψαν τα μαλλιά πιο κοντά απ' όσο θέλατε; 3 τρόποι για να καλύψετε το λάθος!

Σας έκοψαν τα μαλλιά πιο κοντά απ' όσο θέλατε; 3 τρόποι για να καλύψετε το λάθος! Facebook Twitter
0

Ακόμη κι αν συμφωνήσουμε ότι στη σύγχρονη κομμωτική δεν υπάρχουν διλήμματα κι αν πάρουμε ως δεδομένο ότι όλα διορθώνονται, υπάρχει και κάτι που θέλει υπομονή και φαντασία, αν συμβεί μια λάθος ψαλιδιά: το κούρεμα.

Αν κατά λάθος οι hairstylists κόψουν λίγο (ή πολύ) πιο πάνω από εκεί που ζητήσαμε, η χαμένη τούφα δεν ξανακολλάει και για εξτένσιονς δεν βολεύει κι ο καιρός, δεν επιτρέπουν οι ζέστες τέτοιες «επενδύσεις».

Υπάρχει, λοιπόν, κάτι που μπορεί να γίνει αν το μήκος παρακόντυνε κι εμείς θυμίζουμε λίγο κακοκουρεμένα παιδάκια του Δημοτικού; Ναι, υπάρχουν μερικές λύσεις, εκτός κι αν μιλάμε για καταστάσεις που θυμίζουν «κούρεμα με την ψιλή». Επειδή κάτι τέτοιο αποκλείεται, ας δούμε τι μπορεί να γίνει αν:

Οι αφέλειες είναι (απλά) τραγικές

Μέχρι να μακρύνουν, αποφασίστε ότι θα δείξετε… κούτελο. Πιάνοντας τις προς τα πίσω μ’ όλα εκείνα τα (χαριτωμένα) αξεσουάρ που κυκλοφορούν στην αγορά, θα κρύψετε κάπως τη ζημιά. Η άλλη εναλλακτική είναι το σίδερο ισιώματος. Όσο τις ισιώνετε, τόσο μακρύτερες φαίνονται. Αν, όμως, είναι τόσο κοντές, τότε εμπιστευθείτε μια πολύχρωμη μπαντάνα, μία φαρδιά κορδέλα που είναι και trend φέτος το καλοκαίρι και... είπαμε, υπομονή.

Το ντεγκραντέ (κούρεμα) απέτυχε

Ή αλλιώς φιλάρισμα, δηλαδή διαδοχικά μήκη, που αν κοπούν σωστά δημιουργούν ωραίο ανάλαφρο εφέ. Αν υποθέσουμε ότι εδώ ο hairstylist απέτυχε και τα μαλλιά έχουν απλώς το… στραβοκουρεμένο εφέ, η λύση είναι το ατημέλητο χτένισμα. Για λίγο καιρό μην τα ισιώνετε ή κάντε μια προσπάθεια παραπάνω για μερικές μπούκλες που καλύπτουν την ασυμμετρία και την ανεπάρκεια του ψαλιδιού του hairstylist.

Η μία πλευρά των μαλλιών είναι πιο μακριά από την άλλη

Κατ’ αρχάς μην μπείτε στη διαδικασία να διορθώσετε εσείς αυτό το λάθος. Εννιά στις δέκα θα το κάνετε χειρότερο. Σε πρώτη φάση ζητάτε δωρεάν διόρθωση από το κομμωτήριο που ευθύνεται γι’ αυτή την ομορφιά, αλλά αν κάτι τέτοιο δεν είναι άμεσα εφικτό, για λίγες μέρες καμουφλάρετε το πρόβλημα είτε με κοτσίδες και αλογοουρές, είτε αφήνετε τα μαλλιά σας φυσικά ανέμελα –με λίγη έμφαση παραπάνω στο wavy look- ώστε να μη φαίνεται η ασυμμετρία. Σ’ αυτή την περίπτωση λάθους και ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά, βοηθά πολύ και η κοτσίδα «ψαροκόκκαλο», γυρισμένη από τη μία πλευρά του κεφαλιού. Εκεί που δηλαδή συνέβη το λάθος «χρατς».

Να θυμάστε ότι αυτά δεν είναι λάθη που διορθώνονται με το δικό σας ψαλίδι ή με το «ξυραφάκι». Μπορεί να νιώθετε τον πειρασμό, μπορεί να μη λέτε να δεχθείτε το νέο σας πρόσωπο με το νέο hair-look, αλλά εδώ τα πράγματα διορθώνονται μόνο από ειδικούς και μία σχετικά υπομονετική –και ευρηματική- στάση. Μαλλιά είναι, μεγαλώνουν ξανά, ηρεμία! 

Με στοιχεία από The Cut, Vogue, Elle.com

Μόδα & Στυλ
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM
30 χρόνια μετά την γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Μόδα & Στυλ / 30 χρόνια μετά τη γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Ο άνθρωπος που εισήγαγε τον όρο στο λεξιλόγιο της σύγχρονης κουλτούρας, ο Βρετανός δημοσιογράφος Mark Simpson, μιλά στην El País για την εξέλιξη της σχέσης των ανδρών με το σώμα και την εικόνα τους
THE LIFO TEAM