5 «όχι» του στιλ γι' αυτό το καλοκαίρι

5 «όχι» του στιλ γι' αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
Tα σανδάλια μονομάχου με αναφορές στο ancient greek στιλ λατρεύθηκαν από τουρίστριες και μη, όμως καλώς ή κακώς είναι ένα ζευγάρι παπούτσια για ιδιαίτερες περιστάσεις.
0

Οι Κάννες και τα όσα φορέθηκαν εκεί, οι τάσεις και τα όσα εμφανίζονται γυαλιστερά στις βιτρίνες, το καλοκαίρι που μπήκε βιαστικό και μ' ανεβασμένες θερμοκρασίες και... εμείς. Εμείς που θέλουμε να είμαστε άνετοι σε μια πόλη που είναι η προσωποποίηση της εκδικητικότητας για όσους εργάζονται πολλές ώρες, που θέλουμε να είμαστε και στιλάτοι, αλλά και να κάνουμε τη διαφορά και που τελικά, ειδικά τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, τις περνάμε χαωμένοι μπροστά στη ντουλάπα. Ή με την πλέον αμήχανη επιλογή στη μέση του δρόμου. Δεν υπάρχουν "do's" και "dont's", ναι, καμία αντίρρηση, αλλά εκείνο που δεν λένε οι υπέρμαχοι της στιλιστικής πολιτικής ορθότητας είναι ότι αυτό ισχύει, όταν το περιεχόμενο παραμένει απλό και προσγειωμένο και δεν φλερτάρει με τις αλχημείες που συνήθως σερβίρουν περιοδικά και κανάλια. Και που ακριβώς όπως τα παιδικά παιχνίδια φαίνονται υπέροχα από μακριά, αλλά από κοντά κάτι (ή και όλα) δεν δουλεύει σωστά. Αν μπορούσαμε να εντοπίσουμε 5 πράγματα που οι βιτρίνες μας σερβίρουν ως trends και που παρ' όλα αυτά κάνουν το στιλ μας να υποφέρει, να που θα σκοντάφταμε (καλοκαιριάτικα):

Για κορίτσια μόνο

1. Λευκές τρακτερωτές σόλες παντού: η λεπτή εκδοχή τους πάει και έρχεται. Αλλά το γεγονός ότι βρίσκονται κάτω από κάθε γυναικείο παπούτσι, κάτω από κάθε σχέδιο και πιέζουν τα όρια της αισθητικής σε κάθε περίσταση, θα πρέπει να μας κάνει λίγο επιφυλακτικές. Όπως και οι πλατφόρμες που είναι άνετες, δροσερές, αλλά όταν ξεπερνούν τον... τρίτο όροφο, εκτός από επικίνδυνες, υπονομεύουν το σύνολο μιας εμφάνισης. Δεν είναι ωραίο το θέαμα μιας γυναίκας, με αγκυλωμένο και φοβισμένο βήμα. 

5 «όχι» του στιλ γι' αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

2. Σανδάλια μονομάχου (μέχρι το γόνατο): με αναφορές στο ancient greek στιλ λατρεύθηκαν από τουρίστριες και μη, όμως καλώς ή κακώς είναι ένα ζευγάρι παπούτσια για ιδιαίτερες περιστάσεις. Επίσης, είναι ένα ζευγάρι που μπορεί να μας γελοιοποιήσει για όλους τους προφανείς και λιγότερο προφανείς λόγους.

3. Maxi dresses που σκουπίζουν τους δρόμους: είναι ωραία, είναι άνετα, είναι δροσερά και σώζουν από τα δύσκολα. Με ένα τζιν μπουφάν και ένα ζευγάρι statement σκουλαρίκια ο λόγος γίνεται για τον ορισμό του boho στιλ που αντέχει στις απαιτήσεις της πόλης. Αλλά θέλει μια προσοχή το στρίφωμα. Δεν είμαστε όλες τόσο - όσο ψηλές και δεν υπάρχει κάτι πιο αντι-αισθητικό (και πιο ανθυγιεινό) από όλη τη βρωμιά δρόμων και πεζοδρομίων στο φινίρισμα ενός όμορφου φορέματος. Το οποίο αν δεν πλυθεί το ίδιο βράδυ, θα αεριστεί και θα ξεκουραστεί σε κάποια κρεμάστρα, μέσα στη ντουλάπα, σωστά; Ίου. 

4. Μακριά, φλούο νύχια: μπορεί στις φωτογραφήσεις μόδας να δείχνουν υπέροχα (όχι, αλλά τέλος πάντων σε κάποιες αρέσουν), μπορεί από κάποιους να θεωρούνται σέξι, αλλά δεν είναι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό, από ένα περιπoιημένο ζευγάρι γυναικεία χέρια, που δεν τρομοκρατούν τους γύρω. Α, και κάτι ακόμη: είναι απολύτως αντιαισθητικά τα μεγάλα νύχια στα πόδια. Ειδικά, εκείνα που εξέχουν από ψηλοτάκουνα και πλατφόρμες (που λέγαμε πιο πάνω). 

5 «όχι» του στιλ γι' αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

5. Υπερβολικό μακιγιάζ: όχι ότι τον χειμώνα σώζεται, αλλά τουλάχιστον η ζέστη και η υγρασία δεν το κάνουν να κυλάει (και να λερώνει) παντού, δημιουργώντας μικρά αυλάκια μπογιάς στο πρόσωπό μας, που μετά από ένα 8ωρο μοιάζει με χάρτη. Το δέρμα πρέπει να αναπνέει και όλα αυτά τα προϊόντα απλώς φράζουν κάθε πόρο που φωνάζει "βοήθεια" και αναζητά πετσέτα και νερό για να συνέρθει. Ας μην το παρακάνουμε: φιλάμε κόσμο και ερχόμαστε πιο κοντά τώρα που ανοίγει ο καιρός, ας μην τρομοκρατούμε τους γύρω μας κι αν μην τους αναγκάζουμε να σκουπίζονται (με λίγη αηδία, όπως τα μωρά που τα φιλάνε θείες) μετά από κάθε μας φιλί.

Κύριοι, την προσοχή σας λίγο 

1. Γιακάδες έτοιμοι για απογείωση: αυτό το αεράτο, navy στιλ με τους γιακάδες ψηλά, σε πουκάμισα και πετσετέ t-shirt είναι ωραίο μόνο για τις βόλτες με γιοτ. Κατεβάστε τους γιακάδες ή απλώς μην τους φοράτε. Tα t-shirts έχουν λιγότερες απαιτήσεις. 

2. Εσπαντρίγες / κάλτσες: η συζήτηση πάει μακριά. Για το αν πρέπει να φοράτε κάλτσες καλοκαιριάτικα, για το αν οι εσπαντρίγες είναι decent παπούτσι για τους άντρες και πάει λέγοντας. Η συνταγή είναι απλή: φορέστε οτιδήποτε θεωρείτε ότι εξυπηρετεί το προσωπικό σας στιλ, αλλά διατηρήστε καθαρό τον χώρο. Οποιοδήποτε ζευγάρι παπούτσια, χωρίς κάλτσες, μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη για τη μύτη των γύρω σας, αν δεν έχετε φροντίσει να προμηθευτείτε τα σωστά σύνεργα (δηλαδή, σπρέι, ειδικές ταλκ, και πάει λέγοντας). 

3. Man-buns: εξακολουθεί να είναι ένα σέξι αντρικό χτένισμα, που όμως, το καλοκαίρι δοκιμάζεται από τον ιδρώτα, την καλή σχέση με τα προϊόντα styling και την κακή σχέση με το νερό.Επίσης, το man-bun δεν σημαίνει ότι ξεχνάτε τον κουρέα, που μπορεί να κάνει θαύματα (και με το μούσι σας).

5 «όχι» του στιλ γι' αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter

4. Εσώρουχο: Ασχέτως του τι νομίζετε και πέρα από την άνεση του να μη φοράει κανείς εσώρουχο, εκτίθεστε. Αλήθεια. Είτε φοράτε τζιν είτε βερμούδα (οποία καταστροφή) το εσώρουχο σας είναι απαραίτητο και για λόγους αισθητικής και για λόγους υγιεινής. 

5. Φανελάκι αμάνικο (μέσα από οτιδήποτε) και ντεκολτέ: σε γενικές γραμμές είναι κατανοητή η ανάγκη για έλεγχο της εφίδρωσης. Αλλά ίσως πρέπει να αναζητήσετε άλλον τρόπο κυριαρχίας πάνω στον ιδρώτα σας. Επίσης, τα μπλουζάκια με ντεκολτέ ή έστω βαθύ "V" είναι μάλλον παρακινδυνευμένη απόφαση στην περίπτωση που υπάρχουν πολλά περιττά κιλά και παραπάνω στήθος. Θέλει λίγη προσοχή ο συγκεκριμένος τύπος μπλούζας και ας πούμε ότι είναι παρήγορο το ότι κολακεύει πολύ λίγους.

Με στοιχεία από Vogue, Esquire, Salon.com 

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Μόδα & Στυλ / Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Λαμβάνοντας υπόψη τους τη μοναδικότητα του κάθε σωματότυπου και επηρεασμένες από την προσωπική τους ανάγκη για άνεση, δύο νέες γυναίκες δημιουργούν ποιοτικά εσώρουχα που δεν προορίζονται μόνο για να κρύβονται κάτω από τα ρούχα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Μόδα & Στυλ / Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Επιχειρηματίας, οραματίστρια, style icon, αρχηγός συγκροτήματος, επιμελήτρια εκθέσεων. Μια γυναίκα ασταμάτητη στα 80 της χρόνια που ο τίτλος της «μούσας του Ρικ Όουενς» την αδικεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ριάνα Κούνου

Οι Αθηναίοι / Ριάννα Κούνου: «Τους βλέπεις όλους να φοράνε μαύρα γιατί φοβούνται να ξεχωρίσουν»

Η σχεδιάστρια πίσω από το πολυτελές και ανερχόμενο brand Rianna+Nina, που έμαθε κάποτε στην Αθήνα τι πάει να πει «designer vintage», έχει μια περιπετειώδη ζωή να αφηγηθεί. Και όσο της αρέσει να είναι ανώνυμη στο Βερολίνο όπου ζει, τόσο απολαμβάνει το να κάθεται στην Ηροδότου στο Κολωνάκι και να τους χαιρετάει όλους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Μόδα & Στυλ / O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Το φυσικό κατάστημα του πιο πετυχημένου αθηναϊκού brand με ρούχα επεκτάθηκε, έχει συγκεντρώσει μέσα του όλες εκείνες τις αναφορές που το έφεραν μέχρι το σήμερα, ενώ θα είναι και το μοναδικό μέρος όπου θα μπορούμε να δοκιμάζουμε και να ψωνίζουμε όσα bold κομμάτια έχουν να μας προτείνουν. Karavan girls, έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι όλο χρώμα και patterns.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Μόδα & Στυλ / Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Aυτές οι ενδυμασίες, που δεν είναι στολές ούτε κοστούμια θεάτρου, ήταν διακριτικές και «έκαναν τη δουλειά», υπηρετούσαν μια τελετή που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια για μία ώρα και τέλος, την ξεχνάμε. Δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ