Σεισμός

7 ελληνικά brands παρουσιάζουν τα πιο ιδιαίτερα t- shirts των συλλογών τους

7 ελληνικά brands παρουσιάζουν τα πιο ιδιαίτερα t- shirts των συλλογών τους Facebook Twitter
0
7 ελληνικά brands παρουσιάζουν τα πιο ιδιαίτερα t- shirts των συλλογών τους Facebook Twitter
Τα σχέδια tτων tees Filthy Fabric είναι προσβλητικά ή βλάσφημα επίτηδες, αλλά μέσω κρυμμένων στοιχείων εντός των σχεδίων μπορεί να καταλήξει κανείς σε μια αντιστροφή του αρχικού shock value.

Πολλές φορές δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να ανανεώσεις το στυλ σου και ένα ιδιαίτερο t-shirt, ποιοτικό, με έξυπνα και ευφάνταστα prints είναι σίγουρα μία καλή επιλογή. Επτά ελληνικά brands που γνωρίζουν πολύ καλά ότι η βάση ενός cool outfit είναι ένα σωστό και διαχρονικό tee τού έχουν δώσει μια ξεχωριστή θέση στις συλλογές τους. Αυτά είναι τα καλύτερα t-shirts που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά αυτό τον καιρό:

 

Filthy Fabric

Η Filthy Fabric ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 από μια παρέα φίλων με σκοπό τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου streetwear brand. Τα tees τους διατηρούν μια κλασική φόρμα casual streetwear, ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται στο design που τυπώνεται με την τεχνική της μεταξοτυπίας. Τα σχέδια είναι προσβλητικά ή βλάσφημα επίτηδες, αλλά μέσω κρυμμένων στοιχείων εντός των σχεδίων μπορεί να καταλήξει κανείς σε μια αντιστροφή του αρχικού shock value. Γι' αυτό και σε κάθε σχέδιο αποδίδουν και μια θετική φράση. Κύρια έμπνευση για την ομάδα της Filthy Fabric αποτελούν οι ασπρόμαυρες γκραβούρες αλχημιστικού και θρησκευτικού περιεχομένου από το 1400 μέχρι το 1900. Τα tees της Filthy Fabric απευθύνονται σε άτομα που εκτιμούν το street & active style και προτιμούν κάτι edgy στο ντύσιμο τους.

www.filthyfabric.bigcartel.com

The Real Intellectuals

 

7 ελληνικά brands παρουσιάζουν τα πιο ιδιαίτερα t- shirts των συλλογών τους Facebook Twitter
Το iconic «Don’t let the bastards get you down» είναι ένα από τα σταθερά επιτυχημένα κομμάτια των TRI.
7 ελληνικά brands παρουσιάζουν τα πιο ιδιαίτερα t- shirts των συλλογών τους Facebook Twitter
Ως streetwear, αλλά με ένα sophisticated twist θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τα tees των Real Intellectuals.

 

Ως streetwear, αλλά με ένα sophisticated twist θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τα tees των Real Intellectuals, των αγαπημένων easy riders του Ψυρρή, που το 2012 αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα brand με handmade ρούχα και αξεσουάρ που διαθέτουν αιχμηρό design και είναι από φυσικά υλικά. Μπορεί το  brand να ειδικεύεται πλέον στα supplies για αναβάτες, αλλά οι Real Intellectuals ξέρουν πολύ καλά ότι η βάση ενός στυλάτου ανθρώπου της πόλης, είτε αυτός κυκλοφορεί πάνω σε δύο ρόδες είτε όχι, είναι ένα άνετο, βαμβακερό t-shirt με ιδιαίτερες στάμπες που τυπώνονται με την τεχνική της μεταξοτυπίας. Η συλλογή των TRI tees εμπλουτίζεται συνεχώς, ωστόσο το iconic πλέον «Don't let the bastards get you down» είναι ένα από τα σταθερά επιτυχημένα κομμάτια της.

The Real Intellectuals, Παλλάδος 9, Ψυρρή, www.therealintellectuals.com

Dreamer

7 ελληνικά brands παρουσιάζουν τα πιο ιδιαίτερα t- shirts των συλλογών τους Facebook Twitter
Τα tees του Dreamer αναδεικνύουν τη σέξι πλευρά του εαυτού σου.

Μάλλον δεν υπάρχει Αθηναίος που να μη γνωρίζει τον Σωτήρη Τρέχα aka The Dreamer, έστω και με μία από τις πάρα πολλές ιδιότητές του. Ο πολυσχιδής δημιουργός, εδώ και πάνω από 7 χρόνια, εκτός από φωτογράφος, DJ, εικαστικός, εκδότης και συνιδιοκτήτης του showroom/photographic studio Neon Raum, έχει τη δική του σειρά ρούχων με t-shirts και άλλο dreamy merchandise. Τα tees του Dreamer ξεχωρίζουν για τα πρωτότυπα prints τους, τα οποία σχεδόν πάντα κλείνουν πονηρά το μάτι και αναδεικνύουν τη σέξι πλευρά του εαυτού σου.

Νeon Raum, Λεωχάρους 17, www.thedreamer.gr/tshirts

Mohxa

 

7 ελληνικά brands παρουσιάζουν τα πιο ιδιαίτερα t- shirts των συλλογών τους Facebook Twitter
Tα tees της Mohxa είναι φτιαγμένα γι' ανθρώπους που πάνε παντού κι έχουν ανοιχτό μυαλό. Φωτό: Courtesy of Natassa Stamouli
7 ελληνικά brands παρουσιάζουν τα πιο ιδιαίτερα t- shirts των συλλογών τους Facebook Twitter
Όπου βλέπεις το χαρακτηριστικό logo τους με τον φοίνικα ξέρεις ότι κάτι καλό ακολουθεί.

 

H Mohxa είναι μια ανεξάρτητη μάρκα ρούχων με καταγωγή από το Παλαιό Φάληρο. Ιδρύθηκε το 2013 και πλέον, όπου βλέπεις το χαρακτηριστικό logo τους με τον φοίνικα, ξέρεις ότι κάτι καλό ακολουθεί. Τα tees τους δεν είναι «skate», δεν είναι «surf», δεν είναι «fashion», ούτε «street art» ή «κυριλέ», όπως λένε και οι ίδιοι. Στο Παλαιό Φάληρο έχει έναν πολύ ωραίο κυματοθραύστη και πολλούς φοίνικες. Σκάει κι ένα κύμα πού και πού με τις σωστές συνθήκες, αλλά πιο πιθανό να πας για ένα καλαμπόκι στα κάρβουνα παρά για surf. Γι' αυτό και τα tees της Mohxa είναι φτιαγμένα για ανθρώπους που πάνε παντού κι έχουν ανοιχτό μυαλό. 

www.mohxa.com

Hazelnut

7 ελληνικά brands παρουσιάζουν τα πιο ιδιαίτερα t- shirts των συλλογών τους Facebook Twitter
Tα tees των Hazelnut είναι φτιαγμένα για ανθρώπους που θέλουν να νιώθουν όμορφα μέσα στα ρούχα τους, να το φοράνε όπως θέλουν, όποτε θέλουν, όποιοι κι αν είναι.

Η Roxy και η Έλλη είναι οι δύο αδερφές πίσω από το brand Hazelnut, ένα καθαρά ελληνικό πρότζεκτ. Το μότο τους είναι «Good Vibes» και το brand name συνοδεύεται από τρεις λέξεις, Sea-Sun-Snow. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως τα προϊόντα τους αφορούν μόνο όσους ασχολούνται με το surf, το skate ή το snowboard. Το brand συμβολίζει περισσότερο την αίσθηση που σου αφήνει μια μέρα στη θάλασσα, ένα ηλιόλουστο πρωινό, η πρώτη πατημασιά στο χιόνι. Όλα τους τα items, αλλά και τα tees τους, είναι φτιαγμένα για ανθρώπους που θέλουν να νιώθουν όμορφα μέσα στα ρούχα τους, να τα φοράνε όπως θέλουν, όποτε θέλουν, όποιοι κι αν είναι.

Hazelnut, Αγίου Γεωργίου 19, Χαλάνδρι, www.hazelnut.gr

Luv’n’Roll

 

7 ελληνικά brands παρουσιάζουν τα πιο ιδιαίτερα t- shirts των συλλογών τους Facebook Twitter
H Luv'n'Roll δημιουργεί ρούχα για ανθρώπους που θέλουν να ξεχωρίζουν μέσα στο άχρωμο πλήθος.
7 ελληνικά brands παρουσιάζουν τα πιο ιδιαίτερα t- shirts των συλλογών τους Facebook Twitter
To μότο τους : «Think Positive - Think Big-Give Luv».

 

H Luv'n'Roll, μια κολεκτίβα tattoo και piercing artists και brand από την ομάδα του tattoo studio One Love, δημιουργεί ρούχα για ανθρώπους που θέλουν να ξεχωρίζουν μέσα στο άχρωμο πλήθος. Η άνεση και η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα και μοναδικά σχέδια των καλλιτεχνών του One Love, χαρακτηρίζουν τη συλλογή της Luv'n'Roll, η οποία περιλαμβάνει επίσης καπέλα, σκουφιά, τσάντες και κάλτσες. Η δημιουργία της κάθε συλλογής γίνεται αποκλειστικά από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και σχεδιαστές, γεγονός που εξασφαλίζει τη διαφορετικότητα και προσδίδει φαντασία. To μότο τους: «Think Positive - Think Big-Give Luv».

Luv'n'Roll, Ψαθά 21, Μελίσσια, www.luvnroll.com

 

Oddious

7 ελληνικά brands παρουσιάζουν τα πιο ιδιαίτερα t- shirts των συλλογών τους Facebook Twitter
Tα items της Oddious παρασκευάζονται σε ένα εργαστήρι μεταξοτυπίας στην ατμοσφαιρική Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

H Oddious είναι ένα ιδιαίτερο premium clothing brand που απευθύνεται σε όποιον τολμάει να περπατήσει στο σκοτάδι. Στα items της συλλογής, που παρασκευάζονται σε ένα εργαστήρι μεταξοτυπίας στην ατμοσφαιρική Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και εμπνέονται από αυτήν, θα συναντήσει κανείς μόνο το μαύρο χρώμα και αρχαιοφουτουριστικά patterns. Για τους δημιουργούς του brand η αποκλειστική χρήση του μαύρου χρώματος στο ύφασμα συμβολίζει το κενό. Η Oddious άλλωστε δεν είναι ένα απλό brand αλλά μια ιδιαίτερη ιστορία, ένα cross-media storytelling που θα ξεδιπλώνεται σταδιακά σε όλες τις εκφάνσεις του brand. 

www.oddious.com

Μόδα & Στυλ
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Μόδα & Στυλ / Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Λαμβάνοντας υπόψη τους τη μοναδικότητα του κάθε σωματότυπου και επηρεασμένες από την προσωπική τους ανάγκη για άνεση, δύο νέες γυναίκες δημιουργούν ποιοτικά εσώρουχα που δεν προορίζονται μόνο για να κρύβονται κάτω από τα ρούχα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Μόδα & Στυλ / Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Επιχειρηματίας, οραματίστρια, style icon, αρχηγός συγκροτήματος, επιμελήτρια εκθέσεων. Μια γυναίκα ασταμάτητη στα 80 της χρόνια που ο τίτλος της «μούσας του Ρικ Όουενς» την αδικεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ριάνα Κούνου

Οι Αθηναίοι / Ριάννα Κούνου: «Τους βλέπεις όλους να φοράνε μαύρα γιατί φοβούνται να ξεχωρίσουν»

Η σχεδιάστρια πίσω από το πολυτελές και ανερχόμενο brand Rianna+Nina, που έμαθε κάποτε στην Αθήνα τι πάει να πει «designer vintage», έχει μια περιπετειώδη ζωή να αφηγηθεί. Και όσο της αρέσει να είναι ανώνυμη στο Βερολίνο όπου ζει, τόσο απολαμβάνει το να κάθεται στην Ηροδότου στο Κολωνάκι και να τους χαιρετάει όλους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Μόδα & Στυλ / O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Το φυσικό κατάστημα του πιο πετυχημένου αθηναϊκού brand με ρούχα επεκτάθηκε, έχει συγκεντρώσει μέσα του όλες εκείνες τις αναφορές που το έφεραν μέχρι το σήμερα, ενώ θα είναι και το μοναδικό μέρος όπου θα μπορούμε να δοκιμάζουμε και να ψωνίζουμε όσα bold κομμάτια έχουν να μας προτείνουν. Karavan girls, έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι όλο χρώμα και patterns.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Μόδα & Στυλ / Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Aυτές οι ενδυμασίες, που δεν είναι στολές ούτε κοστούμια θεάτρου, ήταν διακριτικές και «έκαναν τη δουλειά», υπηρετούσαν μια τελετή που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια για μία ώρα και τέλος, την ξεχνάμε. Δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ