Πολλά έχουν γραφτεί για το τι πρέπει να αλλάξει μια γυναίκα στο στιλ της, όταν επιλέγει να βάψει τα μαλλιά της με ένα εκκεντρικό χρώμα. Σχεδόν τίποτα δεν είχε ειπωθεί ποτέ, για το πώς υποστηρίζεται το στιλ ενός άντρα που χάνει τα μαλλιά του και σίγουρα δεν είναι ακριβώς ευτυχής με αυτή την εξέλιξη. Από την άλλη, υπάρχουν και φαλακροί που έχουν γράψει ιστορία με τη γοητεία τους: από τον Γιουλ Μπρίνερ, μέχρι τον Σον Κόνερι κι από τον Μπρους Γουίλις μέχρι τον Τζέισον Στέιθαμ, έχει δημιουργηθεί σχολή που υπογραμμίζει το πώς η ατυχής κατάληξη του τριχωτού της κεφαλής τους, έγινε ατού του σεξ απίλ τους. 

 

Υπάρχει, λοιπόν, dress code που όχι απλώς παρηγορεί τους απανταχού φαλακρούς, αλλά μετατρέπει το βασικό χαρακτηριστικό τους σε προσόν; Σύμφωνα με άρθρο του "Business Insider" τα βασικά που κάποιος νεοεισερχόμενος στο μεγάλο κλαμπ των φαλακρών οφείλει να προσέχει είναι τα εξής:

 

1.

Το χρώμα των ρούχων. Στους άντρες με ανοιχτή επιδερμίδα προτείνονται σκουρόχρωμοι τόνοι, στους μελαχρινούς ανοιχτά χρώματα, με προτίμηση στα λευκά. Απλώς θυμηθείτε τον Στιβ Τζομπς και τον Μπρους Γουίλις με μαύρο ζιβάγκο ή τον Μαχέρσαλα Άλι με άσπρα πουκάμισα. 

 

2.

Τα αξεσουάρ. Ένα χαρακτηριστικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου, ένα μεγάλο ρολόι χειρός είναι ιδανικά για να τραβούν το βλέμμα και κάποτε να γίνονται και σήμα κατατεθέν ενός άντρα με λίγα ή καθόλου μαλλιά. Επίσης, τους κρύους μήνες του έτους, ένας λιτός σκούφος είναι επίσης από τα δυνατά αξεσουάρ. Τα τζόκεϊ καπέλα καλό θα είναι να μένουν στην άκρη, εκτός κι αν η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες το κάνουν απαραίτητο. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται σύμβολο μειωμένης αυτοπεποίθησης.

 

3.

Προσοχή στις γραβάτες. Βάσει και του σωματότυπου, καλό είναι να θυμάστε ότι οι φαρδιές, μακριές γραβάτες δημιουργούν ένα κάπως ασύμμετρο σύνολο που η κορυφή του ξεκινά από το γυμνό κρανίο σας. Προτιμήστε στενές, μεσαίου μήκους γραβάτες που δημιουργούν γωνίες στο ύψος των ώμων και ένα πιο δυναμικό σύνολο εν γένει. 

 

4.

Γεωμετρικές γραμμές. Ακριβώς επειδή η έλλειψη μαλλιών τονίζει το στρογγυλό σχήμα του ανθρώπινου κεφαλιού, οι αυστηρές γραμμές σε σακάκια, μπουφάν και πουκάμισα "ισορροπεί" τη γενική εικόνα. Εκείνο που καλό είναι να θυμάστε, επίσης, είναι ότι αν υπάρχουν έστω και λίγα ακόμη μαλλιά στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καλό είναι να κουρεύονται τακτικά. Ομοίως, ισορροπία δημιουργεί ένα περιποιημένο μούσι ή μουστάκι.