Mεγάλες αλλαγές για τον Roberto Cavalli: Ο οίκος μόδας καταργεί 200 θέσεις εργασίας και ο Peter Dundas αποχωρεί

Mεγάλες αλλαγές για τον Roberto Cavalli: Ο οίκος μόδας καταργεί 200 θέσεις εργασίας και ο Peter Dundas αποχωρεί Facebook Twitter
0

Ο ιταλικός οίκος μόδας Roberto Cavalli ανακοίνωσε  την αποχώρηση του διευθυντή δημιουργικού, του Νορβηγού Πέτερ Ντούντας, ο οποίος ήταν στη θέση αυτή τους τελευταίους 18 μήνες.

Eκτός από την αποχώρηση αυτή, ανακοινώθηκε όμως και μια μεγάλη αναδιάρθρωση του ομίλου που περιλαμβάνει την κατάργηση 200 θέσεων εργασίας.


Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από τον διορισμό του στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του οίκου μόδας, και ο Τζιαν Τζιάκομο Φεράρις θέλει να περιορίσει τις δαπάνες κατά 30 εκατομμύρια ευρώ, "να επαναφέρει την εταιρία στην κερδοφορία έως το 2018 και να διασφαλίσει σταθερές προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρίας", τόνισε η ανακοίνωση του διάσημου ιταλικού οίκου.


Η αποχώρηση του νορβηγού σχεδιαστή γίνεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της εταιρίας.

Mεγάλες αλλαγές για τον Roberto Cavalli: Ο οίκος μόδας καταργεί 200 θέσεις εργασίας και ο Peter Dundas αποχωρεί Facebook Twitter


Εκτός από την κατάργηση περίπου 200 από τις 672 θέσεις εργασίας, η αναδιάρθρωση μεταφράζεται με το κλείσιμο της έδρας του στιλιστικού τμήματος του Μιλάνου και τη μεταφορά όλων των λειτουργιών στο Οσμάνορο, κοντά στη Φλωρεντία. Προβλέπεται επίσης το κλείσιμο ή η μετεγκατάσταση καταστημάτων και μια ορθολογική οργάνωση της παραγωγής και της υλικοτεχνικής υποδομής.


"Η βιομηχανία της μόδας περνά δύσκολους καιρούς λόγω της μεγάλης μείωσης της κατανάλωσης σε ορισμένες σημαντικές αγορές και μιας σημαντικής μεταμόρφωσης που παρατηρείται στις δυναμικές του τομέα", εξηγεί ο Φεράρις. "Σε αυτές τις συνθήκες, οι σημαντικές εταιρίες με ένα 'επιχειρηματικό πρότυπο' και μια αποδοτική οργάνωση, θα πρέπει ακόμη να επιβιώσουν. Σύμφωνα με την ανάλυσή μου για τον όμιλο, πιστεύω ότι ο Cavalli διαθέτει ό,τι είναι απαραίτητο για να πετύχει, αλλά οι δαπάνες πρέπει να είναι σύμφωνες με τον κύκλο εργασιών και αυτός είναι ο στόχος που θέλουμε να πετύχουμε".

Ο όμιλος είχε ανακοινώσει ήδη την αποχώρηση του διευθυντή δημιουργικού Πέτερ Ντούντας, ο οποίος διορίστηκε τον Μάρτιο του 2015 διαδεχόμενος τον 75χρονο Ρομπέρτο Καβάλι.


"Η κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2017 που παρουσιάστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου ήταν η τελευταία που σχεδιάστηκε από τον Πέτερ Ντούντας για τον οίκο Roberto Cavalli. Σε αυτή τη διαδικασία μετάβασης και μετασχηματισμού, η στιλιστική ομάδα της φίρμας θα συνεχίσει να σχεδιάζει τις συλλογές", υπογράμμισε ο Φεράρις, διευκρινίζοντας ότι το όνομα του νέου διευθυντή δημιουργικού θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.


Πριν αναλάβει τη θέση αυτή, ο Ντούντας ήταν συνεργάτης του Jean Paul Gaultier και του Christian Lacroix, είχε επί επτά χρόνια την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Emilio Pucci, θυγατρικού του ομίλου LVMH, ενώ είχε ήδη συνεργαστεί με τον Ρομπέρτο Καβάλι μεταξύ 2002 και 2005.

Μόδα & Στυλ
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Μόδα & Στυλ / Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Λαμβάνοντας υπόψη τους τη μοναδικότητα του κάθε σωματότυπου και επηρεασμένες από την προσωπική τους ανάγκη για άνεση, δύο νέες γυναίκες δημιουργούν ποιοτικά εσώρουχα που δεν προορίζονται μόνο για να κρύβονται κάτω από τα ρούχα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Μόδα & Στυλ / Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Επιχειρηματίας, οραματίστρια, style icon, αρχηγός συγκροτήματος, επιμελήτρια εκθέσεων. Μια γυναίκα ασταμάτητη στα 80 της χρόνια που ο τίτλος της «μούσας του Ρικ Όουενς» την αδικεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ριάνα Κούνου

Οι Αθηναίοι / Ριάννα Κούνου: «Τους βλέπεις όλους να φοράνε μαύρα γιατί φοβούνται να ξεχωρίσουν»

Η σχεδιάστρια πίσω από το πολυτελές και ανερχόμενο brand Rianna+Nina, που έμαθε κάποτε στην Αθήνα τι πάει να πει «designer vintage», έχει μια περιπετειώδη ζωή να αφηγηθεί. Και όσο της αρέσει να είναι ανώνυμη στο Βερολίνο όπου ζει, τόσο απολαμβάνει το να κάθεται στην Ηροδότου στο Κολωνάκι και να τους χαιρετάει όλους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Μόδα & Στυλ / O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Το φυσικό κατάστημα του πιο πετυχημένου αθηναϊκού brand με ρούχα επεκτάθηκε, έχει συγκεντρώσει μέσα του όλες εκείνες τις αναφορές που το έφεραν μέχρι το σήμερα, ενώ θα είναι και το μοναδικό μέρος όπου θα μπορούμε να δοκιμάζουμε και να ψωνίζουμε όσα bold κομμάτια έχουν να μας προτείνουν. Karavan girls, έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι όλο χρώμα και patterns.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Μόδα & Στυλ / Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Aυτές οι ενδυμασίες, που δεν είναι στολές ούτε κοστούμια θεάτρου, ήταν διακριτικές και «έκαναν τη δουλειά», υπηρετούσαν μια τελετή που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια για μία ώρα και τέλος, την ξεχνάμε. Δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ