Στριπτίζ βικτοριανού τύπου: Η παλαιότερη ερωτική ταινία του Ηνωμένου Βασιλείου

0

Στην παραπάνω ταινία του 1896 με τίτλο "Victorian Lady in Her Boudoir" παρακολουθούμε μία κυρία ντυμένη με τα ενδυματολογικά πρότυπα της βικτοριανής εποχής να στέκεται στη μέση ενός δωματίου και σιγά σιγά να βγάζει τα -πολλά ομολογουμένως- ρούχα της έως ότου μένει με την πουκαμίσα της και με τα πόδια της γυμνά. Η ταινία αυτή σύμφωνα με το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (BFI), είναι η παλαιότερη γνωστή ερωτική ταινία που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο και ανήκει στην πρόσφατα ψηφιοποιημένη συλλογή ταινιών "The Pleasure Principle" του ινστιτούτου η οποία αποτελεί μία επιλογή του ερωτικού σινεμά από τον 19ο εώς και τον 21ο αιώνα. Το BFI ανακοίνωσε την συλλογή τον Δεκέμβριο προσθέτοντας ότι ο ερωτισμός «πάντα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ιστορία και την εξέλιξη του κινηματογράφου». Σημειώνει επίσης ότι πολλές από αυτές τις ταινίες επιβιώνουν χάρη σε ιδιωτικές συλλογές και αρχεία και η καταχώρησή τους έχει αρχίσει μόλις πρόσφατα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αθώος, καλοκαιρινός παράδεισος του Γιώργου Πανουσόπουλου

Οθόνες / Ο αθώος, καλοκαιρινός παράδεισος του Γιώργου Πανουσόπουλου

Ο ερωτισμός στις λίγες ταινίες του ορμητικού σκηνοθέτη είναι πάντα συνδυασμένος με το ελληνικό καλοκαίρι, την ανεμελιά, τη γύμνια και τη δικαιοσύνη του ενστίκτου. Ωστόσο, υπάρχουν και γι’ αυτόν θέματα ταμπού.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Το Κάμα Σούτρα δεν είναι (μόνο) ένα βιβλίο για την απόλαυση του σεξ

Lifo Picks / Το Κάμα Σούτρα δεν είναι (μόνο) ένα βιβλίο για την απόλαυση του σεξ

Ενώ οι περισσότεροι επικεντρώνονται στα κεφάλαια με τις σεξουαλικές στάσεις, τα υπόλοιπα μέρη της επταμερούς πραγματείας είναι μια συναρπαστική ματιά στις αρχαίες ινδικές δομές εξουσίας και τους ρόλους των φύλων