Οι επιστήμονες που προσπαθούν να σώσουν τα αρχαιότερα και ψηλότερα δέντρα του πλανήτη

0

Oι περισσότεροι επιστήμονες εργάζονται με μηχανήματα και υπολογιστές σε υπερσύγχρονα εργαστήρια για να βρουν λύσεις και να αλλάξουν το κόσμο. Όμως αυτή η ομάδα από την Καλιφόρνια, βιώνει μια μοναδική εμπειρία καθώς οι εργασίες και οι έρευνες απαιτούν από τα μέλη της να βρεθούν σε ύψος έως και 80 μέτρων, στην κορυφή των αρχαιότερων και μεγαλύτερων δέντρων του πλανήτη.

Οι ερευνητές που μελετούν τις Σεκόγιες και την απειλή από την πολύχρονη ξηρασία που θέτει σε κίνδυνοι τους μοναδικούς αυτούς οργανισμούς, έχουν ένα πολύ σημαντικό καθήκον, αλλά απολαμβάνουν και ένα από τα ομορφότερα τοπία του πλανήτη.

Ο Anthony Ambrose και η ομάδα του από το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ εργάζονται στο Εθνικό Πάρκο και ένα από τα καθημερινά τεστ που καλούνται να κάνουν, απαιτεί να βρεθούν στις κορυφές των δέντρων ώστε να συλλέξουν δείγματα για να μετρήσουν την ποσότητα νερού που έχει φτάσει ως εκεί.

Τα δέντρα χρειάζονται έως και 800 λίτρα νερού την ημέρα, αλλά έχουν προσαρμόσει μια καταπληκτική ικανότητα να επανέρχονται γρήγορα και επιτυχώς μετά από μεγάλες περιόδους ξηρασίας. Αυτή όμως την περίοδο τα δέντρα παρουσιάζουν για πρώτη φορά σημάδια κόπωσης και δεν ανταποκρίνονται. Οι επιστήμονες τα χαρακτηρίζουν «στρεσαρισμένα» και προσπαθούν να εντοπίσουν πώς μπορούν να βοηθήσουν στην επιβίωσή τους.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM