ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Haters, κάντε πίσω! Αστέρι του YouTube κλείνει συνεργασία με το Netflix

Haters, κάντε πίσω! Αστέρι του YouTube κλείνει συνεργασία με το Netflix Facebook Twitter
Η Colleen Ballinger λέει ότι η περσόνα της Μιράντα βασίστηκε σε δύο κατηγορίες ανθρώπων: τα κορίτσια στο σχολείο που της φέρθηκαν με σκαιότητα και σε εκείνους τους κακόμοιρους που προσπαθούν να γίνουν διάσημοι στο YouTube, παρότι οι φιλοδοξίες τους είναι πολύ μεγαλύτερες από τα ταλέντα τους... Carol Segal/Netflix
0

H Miranda (που τραγουδάει) είναι ένα παράξενο κορίτσι, με μονίμως ακατάστατα μαλλιά, περίεργο ντύσιμο και κόκκινο κραγιόν, που την κάνει να μοιάζει με κλόουν –αν δεν πασαλείψει τα δόντια της… Από την κρεβατοκάμαρα της, «ανεβάζει» στο YouTube τα δικά της θεοπάλαβα βίντεο με τις τρομακτικά παράφωνες απόπειρες της να γίνει αστέρι του τραγουδιού.

Βασικά, είναι αστέρι: 7 εκ. χρήστες την ακολουθούν στο YouTube και πλέον χάρη στο Netflix η Miranda θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά με το δικό της τηλεοπτικό show. Το δίκτυο αποφάσισε να συνεργαστεί με την 29χρονη κωμικό Colleen Ballinger που ενσαρκώνει την αλλόκοτη περσόνα της Miranda και αφορμή γι’ αυτή τη συνεργασία υπήρξαν τα εξής παράδοξα. Αφ’ ενός όλα εκείνα τα κακά κορίτσια που κορόιδευαν την Miranda στο μικρό χριστιανικό κολέγιο που φοιτούσε την εποχή που έκανε μαθήματα φωνητικής τοποθέτησης και αφ’ ετέρου όλες εκείνες οι ψυχές που συμπάσχουν με την προσπάθεια της, ακριβώς επειδή έχουν πάνω κάτω τις ίδιες φιλοδοξίες (χωρίς φυσικά να έχουν τα προσόντα…).

Η ίδια η κωμικός, πριν από μερικά χρόνια, είχε αποκαλύψει ότι η «γέννηση» αυτής της περσόνας προέκυψε, όταν κατά τη διάρκεια των σπουδών της ήρθε σε επαφή με μερικά από τα πιο κακά, αλαζονικά κορίτσια που είχε συναντήσει ποτέ, γεμάτα χολή και απόρριψη για οποιονδήποτε απλώς έκανε την προσπάθεια του, χωρίς απαραιτήτως να έχει ταλέντο.

Haters, κάντε πίσω! Αστέρι του YouTube κλείνει συνεργασία με το Netflix Facebook Twitter

To Netflix θέλει να καταδείξει με έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο το πώς νεαρά κορίτσια, πολλές φορές όχι μεγαλύτερα από 15 χρονών, πέφτουν θύματα μπούλινγκ, ειδικά στα social media, εξαιτίας των προτιμήσεων τους.

Το εντελώς τρελό με την Ballinger, ήταν ότι από τότε που έφτιαξε το δικό της κανάλι στο YouTube, οι φανατικότεροι των φανατικών ακολούθων της ήταν οι… haters και τα γεμάτα κακία σχόλια που άφηναν κάτω από τα βίντεο της – και φυσικά και σ’ αυτούς πόνταρε και το Netflix.

«Η Miranda είναι μια ατάλαντη με αυτοπεποίθηση», λέει η κωμικός που την ενσαρκώνει. «Έχει απωθητική, διαπεραστική φωνή, αλλά πιστεύει ότι είναι υπέροχη, γι’ αυτό στηρίξτε την».  

Μέχρι σήμερα, τα βίντεο της Miranda έχουν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο views και από την πρώτη μέρα που η περσόνα βγήκε στο διαδίκτυο, πριν από περίπου 5 χρόνια.  

«Στην αρχή, ο κόσμος μ’ έβλεπε κυρίως για να με μισήσει. Νόμιζαν ότι η Miranda είναι υπαρκτό πρόσωπο.  Και φυσικά δεν μπορούσαν να καταλάβουν από πού πηγάζει όλη αυτή η αυτοπεποίθηση. Και μετά άρχισα να αποκτώ και θαυμαστές», εξηγεί η κωμικός.

To Netflix ποντάρει και σε κάτι ακόμη με αυτή τη συνεργασία: να καταδείξει με έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο το πώς νεαρά κορίτσια, πολλές φορές όχι μεγαλύτερα από 15 χρονών, πέφτουν θύματα μπούλινγκ, ειδικά στα social media, εξαιτίας των προτιμήσεων, ίσως λόγω και της εφηβικής πλάνης που ζουν (νομίζοντας ότι θα γίνουν μοντέλα, τραγουδίστριες, κ.ο.κ) και ακριβώς γι' αυτό ταυτίζονται με τη Miranda και το "Haters, Back off!", όπως τιτλοφορείται και το νέο της show, βασισμένο σε μία ατάκα από τα διαδικτυακά της stand up. 

"Είναι το είδωλο μου, κατά κάποιον τρόπο. Βγαίνει έξω και δεν φοβάται να πει ποια είναι", λέει μία 15χρονη κοπελίτσα, αλλά και λίγο μεγαλύτερες έφηβες που ταυτίζονται με την περσόνα της Bellinger. 

Βέβαια, για την τηλεόραση, το όλο concept έχει τροποποιηθεί. Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και το υπόβαθρο της εκκεντρικής οικογένειας της Miranda, ενώ η περσόνα θα υποστεί κι αυτή τις τροποποιήσεις. "Θα τη δείτε να πληγώνεται. Γιατί στο διαδίκτυο φαίνεται σκληρό καρύδι, με τόση αυτοπεποίθηση που κανένα κακό σχόλιο δεν μπορεί να την πτοήσει. Θα δείτε κόσμο να της κάνει κανονικό μπούλινγκ και πώς αντιδρά σ' αυτό", εξηγεί η ηθοποιός. 

Σύμφωνα με την τηλεκριτικό Melanie McFarland, η νέα σειρά του Netflix επεκτείνει με εξαιρετικό τρόπο και εμβαθύνει στον κόσμο της Miranda, "η οποία αντιπροσωπεύει έστω και σε ακραία εκδοχή το τι μπορεί να νιώθει ο μέσος, ίσως και κάπως αφελής έφηβος". 

Για την ιστορία, η Ballinger μέσω των βίντεο, ενός εγχειριδίου αυτοβοήθειας και των περιοδειών των stand up της έχει κερδίσει τόση δημοσιότητα, όση πολλοί τηλεοπτικοί παρουσιαστές και stand up comedians θα παρακαλούσαν να αποκτήσουν. Τώρα, με τη νέα σειρά, θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι θα κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι τώρα πορείας της. 

TV & Media
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM