13 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

13 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
0

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τransmission Αrts Festival Αthens - Karlsruhe

13 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Kostas Voulgaris - Nonidentity


Στo πλαίσιο της Μπιενάλε της Αθήνας ΟΜΟΝΟΙΑ , τo Contemporary Art Showcase Athens (CASA) συνεργάζεται με την ομάδα Transmission Artists Association για να παρουσιάσουν το 1ο Transmission Arts Festival, ένα εικαστικό γεγονός που λειτουργεί ως «σταθμός μετάδοσης» μεταξύ της Αθήνας και της Kαρλσρούης, συνδέοντας τις δύο πόλεις μέσα από παράλληλα προγράμματα που περιλαμβάνουν ανταλλαγές εικαστικών, παρουσιάσεις performance-art, ομιλίες, εργαστήρια και εκθέσεις.

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 18/4, 18.00. Διάρκεια έκθεσης: 18-23/4, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5. Ώρες λειτουργίας: 19.30-22.30, είσοδος ελεύθερη.

Outview Film Festival

13 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το Outview Film Festival, το αθηναϊκό φεστιβάλ LGBT ταινιών, επιστρέφει και φέτος στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με ένα δυνατό πρόγραμμα ταινιών ομοφυλοφιλικού ενδιαφέροντος απ' όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο φύλο και τα gender και queer politics, με επίσημους καλεσμένους τον Sam Feder, σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Kate Borstein is a queer and pleasant danger, τη Saga Becker, πρωταγωνίστρια της ταινίας Something must break, τη Marie-Helene Bourcier/Sam, queer θεωρητικό και ακτιβίστρια, και τον Bard Yden, διευθυντή του Oslo LGBT Film Festival. Το αφιέρωμα στο γαλλικό gay porn σινεμά του '70 θα μας συστήσει στο άκρως ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό κινηματογραφικό είδος με την παρουσία του Philippe Vallois, ενός από τους πρωτοπόρους του. Σε συνεργασία με τη NEO Films, η πολυβραβευμένη ταινία Pride θα είναι η επίσημη ταινία έναρξης του φεστιβάλ. Η τουρκική ταινία Zenne Dancer, που αντλεί έμπνευση από την πραγματική ιστορία του ακτιβιστή Αχμέτ Γιλντίζ που δολοφονήθηκε το 2008, στα 26 του, από τον ίδιο του τον πατέρα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, θα κλείσει επίσημα το φεστιβάλ.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, 7-15/5, είσοδος: €5-50.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ένας κόσμος διαφορετικός

13 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Άλεξ Μυλωνά - Το φιλί. (Τιμή στον Μπρανκούζι) (1967). Μάρμαρο Πεντέλης. 76 x 67 εκ.

Γλυπτά, σχέδια, ζωγραφικά έργα, κολλάζ, ταπισερί και τυπώματα σε πανί της Άλεξ Μυλωνά παρουσιάζονται στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Την έκθεση επιμελείται ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσείου, και τα εγκαίνια πραγματοποιούνται την Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 20:00.
14/4-3/7, Πέμ. 13:00-21:00, Παρ.-Σάβ. 11:00-19:00, Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, είσοδος: €2-4.

ΕΚΘΕΣΗ/ΚΟΜΙΚ


Comicdom Con Athens 2016

13 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Θεωρείται το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ κόμικ στην Ελλάδα. Φέτος έρχεται ανανεωμένο και πιο μεγάλο, με νέες εκδηλώσεις και εκλεκτούς καλεσμένους. Θα υπάρχουν και τα καθιερωμένα sketch events, προβολές, workshops, παρουσιάσεις νέων τίτλων, μπαζάρ, διαγωνισμός Cosplay και τα ελληνικά βραβεία κόμικς.

15-17/4, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22 / Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, Σίνα 31, είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Villagers of Ioannina

13 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα που έχει εμφανιστεί τελευταία στην Ελλάδα δίνει το τελευταίο του live πριν από την κυκλοφορία του καινούργιου του δίσκου. Ο ιδιαίτερος ήχος τους αναμειγνύει τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου με το ψυχεδελικό post-rock, με σπουδαία αποτελέσματα.

15/4, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, είσοδος: €12.


ΧΟΡΟΣ


MΕTA
Η 1η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών καλεί μια ομάδα καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία (θέατρο, χορός, εικαστικά, μουσική) και εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό, εισάγοντάς τον στον σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη. Έξι χορογράφοι της νεότερης γενιάς δημιουργούν πέντε σύντομα χορογραφικά έργα, τα οποία παρουσιάζονται σε σπονδυλωτή δομή.

14-17/4, 21:00, Θέατρο ΠΟΛΗ, Φωκαίας 4, πλ. Βικτωρίας, είσοδος: €10.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Moving Silence

13 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η διοργάνωση Moving Silence που καθιερώθηκε ως φεστιβάλ της βωβής κινούμενης εικόνας και του πειραματικού ήχου έρχεται και φέτος στην Αθήνα για 7η χρονιά και προτείνει ασυνήθιστες εικαστικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις συνοδεία ζωντανής μουσικής, ενώ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Reynold Reynolds.

14-17/4, Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Κολωνάκι, είσοδος ελεύθερη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Athens Βike Weekend

Η διοργάνωση ξεκινά με έκθεση ποδηλάτων και μια σειρά από δράσεις που έχουν ως στόχο να φέρουν το κοινό πιο κοντά στο ποδήλατο. Θα υπάρχουν στη διάθεση των περαστικών και των επισκεπτών ποδήλατα για να θυμηθεί κάποιος τη χαρά τού να κάνει ποδήλατο. Θα γίνεται και δωρεάν έλεγχος ποδηλάτων (Skirt Ride, BMX Show κ.ά.).

16-17/4, πλ. Συντάγματος, είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


KOOP Oscar Orchestra
Οι Koop Oscar Orchestra είναι μια επταμελής μπάντα που παίζει κομμάτια θλιμμένα και χαρούμενα, παλιά και νέα και δέχεται και παραγγελιές. Μισεί το playback και αποτελείται από φυσικά όργανα (πιάνο, ακορντεόν, τρομπέτα, ντραμς, σαξόφωνο, bongos, congas, ξυλόφωνο) και ένα sampler.

16/4, 21:00, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα, είσοδος: €18.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ


Open House Athens 2016

13 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο. Φέτος, την τρίτη χρονιά της διοργάνωσης, θα είναι διαθέσιμα 91 κτίρια και θα συμμετέχουν 450 εθελοντές.

15-17/4, είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στο www.openhouseathens.gr.

ΠΑΡΤΙ


Flex Zone: Ypoxthonios

Οι Bros Before Hoes Parties παρουσιάζουν το πρώτο μεγάλο Flex Zone, ένα πάρτι χωρίς χορεύτριες, beer pong, show με φώτα και drinking games, αλλά μόνο με rap, trap μουσικές και άπειρο αλκοόλ μέχρι το πρωί. Πρώτος guest ο Ypoxthonios, κατευθείαν από τον Βορρά. Μαζί του στα decks οι Black Athena, MCMXC, T.B. William // dekax419 (Bros).

16/4, Χυτήριο Theater & Art Café, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός, είσοδος: €6.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


The Despite everything / Gnarwolves / Insect Radio
Punk rock, hardcore live με τρεις δυνατές μπάντες. Οι Despite everything / Gnarwolves / Insect Radio ξεκινάνε το ανοιξιάτικο τουρ του στα Βαλκάνια.
15/4, 21:00, An Club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, είσοδος: €8.

ΕΚΘΕΣΗ


Αιμιλία Τσεκούρα

13 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η καινούργια δουλειά της Αιμιλίας Τσεκούρα ξεδιπλώνει την οργανική και πολύχρωμη ερμηνεία των ημερολογίων της στα θρυλικά γιαπωνέζικα σημειωματάρια Moleskine και παρουσιάζεται ως μια εγκατάσταση στον χώρο.
21/4-4/6, Τετ.-Παρ. 14:00-20:00 & Σάβ. 12:00-16:00, a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, Ψυρρή, είσοδος ελεύθερη.

 

ΠΑΡΤΙ


The Perfect 10: Ο Γύρος της πoλης σε 10 νύχτες

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός, music blogger και DJ, Νίκος Ζώης, θα βρεθεί σε 10 από τα πιο δημοφιλή στέκια της πόλης για 10 συνεχόμενα βράδια στο πλαίσιο του Perfect 10.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 14/4 Μαρούσι: Jolie Mome, 15/4 Νέο Ηράκλειο: Echoes, 16/4 Κάντζα-Παλλήνη: Φabrica, 17/4 Πειραιάς: Moby All Day Bar, 18/4 Νέα Σμύρνη: Rusty Grail, 19/4 Χαλάνδρι: Life, 20/4 Κηφισιά: J CocktailBar, 21/4 Σύνταγμα: Drunk Sinatra, 22/4 Hilton Athens: Galaxy bar-restaurant, 23/4 Αργυρούπολη: Moyen. Περισσότερες πληροφορίες για το Perfect 10 θα βρείτε στο www.nickzois.com

 

Το άρθρο είναι από την έντυπη έκδοση της LIFO.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.