Top 17 Πολιτιστικά Events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

Top 17 Πολιτιστικά Events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
0
Top 17 Πολιτιστικά Events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Third World Bunfight: Μάκβεθ. Φωτό Nicky Newman

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Third World Bunfight: Μάκβεθ

Ο Βέλγος συνθέτης Φαμπρίτσιο Κασόλ ξαναγράφει το μουσικό θέμα του Βέρντι, προσαρμοσμένο για δώδεκα μουσικούς και δέκα τραγουδιστές όπερας. Μαζί τους, επί σκηνής, βρίσκεται η διαβαλκανική ορχήστρα No Borders Orchestra, υπό τη διεύθυνση του Σέρβου μαέστρου Premil Petrovic, μαζί με τη νοτιοαφρικανική ομάδα Third World Bunfight και τον σκηνοθέτη Brett Bailey.

«Third World Bunfight: Μάκβεθ», Όπερα του Τζουζέπε Βέρντι, 22-23/07, 21:00, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, είσοδος: €10-35.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Muse, UNKLE & Temples

Ο Matt Bellamy, o Chris Wolstenholme και ο Dominic Howard θα βρεθούν στη σκηνή του Ejekt Festival 2016 στο πλαίσιο της «Drones World Tour» για να παρουσιάσουν το live show τους που έχει αποθεωθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Οι UNKLE, το περίφημο μουσικό όχημα του μεγάλου James Lavelle, επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από έξι χρόνια, όπως και οι Temples, που καθιερώθηκαν ως μία από τις πιο σημαντικές μπάντες του νεο-ψυχεδελικού ήχου.

23/7, 17.00, Πλατεία Νερού Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, λεωφ. Ποσειδώνος Παλαιό Φάληρο, είσοδος: €54.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Kyklos Ensemble «Στα όρια του ρομαντισμού»

Το Kyklos Ensemble συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις, ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα. Την πρώτη βραδιά μαζί του θα είναι η υψίφωνος Λένια Ζαφειροπούλου με τον κύκλο τραγουδιών «Leider eines fahrenden Gesellen» και τη δεύτερη ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός με τον κύκλο τραγουδιών «Κindertotenlieder» του Γκούσταβ Μάλερ, κορυφώνοντας κάθε φορά το ταξίδι των μεταμορφώσεων από τον ρομαντισμό στον μοντερνισμό.

25/7-26/07, 21:00, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, είσοδος: €10-20.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

 Φοίβος Δεληβοριάς

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στις γειτονιές της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, ο Φοίβος Δεληβοριάς θα υποδεχτεί το κοινό με ένα παράτολμο πρόγραμμα «που δεν θα περιέχει ούτε μία διασκευή γνωστού τραγουδιού σε σουίνγκ». Βίρα τις άγκυρες, λοιπόν, «όττω τις έραται» και «η ζωή μόνο έτσι είναι ωραία».

25/07, 21.00, Πεζόδρομος Φωκίωνος Νέγρη, Αθήνα.

 

Top 17 Πολιτιστικά Events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Muse
 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Εισβολέας & The Tedd's

Έπειτα από δεκαπέντε χρόνια μουσικής πορείας, ο «Εισβολέας» σχηματίζει τους Tedd's, μια μπάντα βασισμένη σε hip hop και funk ρυθμούς με στοιχεία ελληνικής μουσικής. Στην μπάντα συμμετέχουν καλλιτέχνες που έχουν καταξιωθεί ήδη στην ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και νέα πρόσωπα.

23/07, 21:00, Azul Venue, Κορυδαλλών & Σειρήνων Ωρωπός, είσοδος: €10.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Lionheart Farewell Tour

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, οι Lionheart έρχονται για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Με δώδεκα χρόνια πορείας, η μπάντα από τη βόρεια Καλιφόρνια έχει αποκτήσει πλέον το δικό της κοινό στους hardcore κύκλους, κυρίως με τα άλμπουμ «Built On Struggle» (2011) και «Undisputed» (2012).

25/7, 21.00, Death Disco, Ωγύγου 16, Ψυρρή, είσοδος: €18.


ΕΚΘΕΣΗ

Bulb Photos Annual Excibition

Η ΒULB (Bucharest Urban League of Ρhotographers for the Balkans) προσκαλεί το κοινό στην ετήσια έκθεσή της. Η κολεκτίβα αποτελείται από φωτογράφους που δραστηριοποιούνται σε αστικές αλλά και ημιαστικές περιοχές των Βαλκανίων με μια εκφραστική οπτική στις εικόνες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και ποιητική διάσταση, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του βαλκανικού νεορεαλισμού.

20/7-20/8, καθημερινά 12:00-21:30, Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57 Μοναστηράκι, είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ

1460 Artdays / 4 Years Artwall

Το Artwall Project Space ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την προβολή της σύγχρονης τέχνης και τη συνεύρεση και συνεργασία καλλιτεχνών και ανθρώπων του χώρου της τέχνης. Η έκθεση «1460 Artdays / 4 Years Artwall» θα πραγματοποιηθεί σε δύο ενότητες: την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί opening party στην ταράτσα του Fresh Hotel με ποτό, μουσική, και θέα στην Ακρόπολη.

Εγκαίνια: 22/7, 20:00. Διάρκεια: 22/7-1/9. Τρ., Πέμ., Παρ. 17:00-21:00. Fresh Hotel Air Lounge Bar, Σοφοκλέους 26, Ψυρρή, είσοδος ελεύθερη.

 

Top 17 Πολιτιστικά Events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Lionheart

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Watoto Afrika

Το πρόγραμμα του Παναφρικανικού Φεστιβάλ του συλλόγου Watoto Afrika θα συμπεριλαμβάνει πεντανόστιμες κουζίνες από όλη την Αφρική, χειροποίητα αντικείμενα και κοσμήματα, πολύχρωμα ρούχα, body painting και πολλά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.

23/7, 18.00, Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο, είσοδος ελεύθερη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΕΡΑ

Κάρμεν

Από τις πιο εμβληματικές όπερες που έχουν γραφτεί, το αριστούργημα του Ζορζ Μπιζέ ξαναζωντανεύει από την Εθνική Λυρική Σκηνή, 140 χρόνια μετά τη δημιουργία του. Η τσιγγάνα ηρωίδα υπερασπίζεται την ελευθερία της κι επαναστατεί μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία. Η σκηνοθεσία είναι του Στίβεν Λάνγκριτζ και η μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. Στο ρόλο της Κάρμεν η Ρινάτ Σαχάμ (24, 26/7) και η Ζεραλντίν Σοβέ (27, 29/7).

24, 26-27/7 και 29/7, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, είσοδος: €5-100.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ - ΧΟΡΟΣ

Cold Blood

Η Μισέλ Αν ντε Με και ο Ζακό bαν Ντορμέλ επιστρέφουν με την καινούργια τους παράσταση που έχει τίτλο Cold Blood, δηλαδή εν ψυχρώ. Επτά ιστορίες περίεργων θανάτων που ξεδιπλώνονται πάνω στη σκηνή με έναν εντελώς πρωτοποριακό τρόπο. Μικροκάμερες καταγράφουν τη δράση μέσα από ρεαλιστικές μακέτες-μινιατούρες, με μοναδικούς πρωταγωνιστές τα δάχτυλα και τα χέρια που χορεύουν.

23-24/7, 21:00, Πειραιώς 260, Κτίριο Δ, Πειραιώς 260, Ταύρος, είσοδος:€5-20.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ - ΧΟΡΟΣ

Λία Τσολάκη «Flux»

Στη νέα της δουλειά της Λίας Τσολάκη, «Flux», ένας άνδρας και μια γυναίκα δοκιμάζουν τα όρια της συνύπαρξής τους, ανταλλάσσουν θέσεις ή διευρύνουν τους ήδη προδιαγεγραμμένους κοινωνικούς τους ρόλους. Σκοπός είναι οι ερμηνευτές να βρεθούν στις ρωγμές των καθιερωμένων σχέσεων ώστε να θέσουν ερωτήματα και τις βάσεις για μια βαθύτερη, διαισθητική κατανόηση των φύλων. Στην παράσταση δεν υπάρχουν καθίσματα. Οι θεατές μπορούν να κινούνται ελεύθερα στον χώρο.

21-22/7, 21:00, Πειραιώς 260, Κτίριο Δ, Πειραιώς 260, Ταύρος, είσοδος: €5-15.

 

Top 17 Πολιτιστικά Events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Watoto Afrika

ΕΚΘΕΣΗ

It's all Souvenir to me vol. 4

Τα σουβενίρ παίρνουν την εκδίκησή τους για τέταρτη φορά. Πάνω από 70 Έλληνες σχεδιαστές παρουσιάζουν τη δική τους άποψη σχετικά με τα σουβενίρ. Έτσι, γλειφιτζούρια, σελιδοδείκτες, κεσεδάκια γιαουρτιού και μολυβοθήκες αποκτούν τελείως άλλο χαρακτήρα σε αυτή την παιχνιδιάρικη έκθεση στο Concierge Athens.

21/7-17/9, Concierge Athens, Αγίας Θέκλας 8, Θησείο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΡΦΟΜΑΝΣ

Detach - Dark Manifesto

Μια νέα ομάδα κάνει την εμφάνισή της στην καλλιτεχνική σκηνή της πόλης, απαρτιζόμενη από μέλη των Erasers, Blitz και drog-a-tek. Οι Detach παρουσιάζουν το «Dark Manifesto», μια οπτικοακουστική lectureperformace, όπου μουσική, εικόνα και κείμενο συνθέτουν ένα μανιφέστο για την πραγματικότητα που βιώνουμε και για το σκοτεινό μέλλον που είναι ήδη εδώ. Το σκοτεινό μανιφέστο είναι το ποίημα ενός νέου κόσμου που στοιχειώνεται βασανιστικά από καθετί παλιό. Σκηνοθετούν και παίζουν οι Γιώργος Βαλαής, Μάκης Κεντεποζίδης, Θάλεια Ιωαννίδου, Voltnoi Brege.

27-28/7, Πειραιώς 260, Κτίριο Η, Πειραιώς 260, Ταύρος, είσοδος: €5-20.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ - ΘΕΑΤΡΟ

Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ

Η Ελένη Ευθυμίου σκηνοθετεί μια διαφορετική Αντιγόνη. Κορυφαίο έργο της σύγχρονης δραματουργίας, γραμμένο το 1942, στη διάρκεια της ιδιόρρυθμης ναζιστικής κατοχής στη Γαλλία, η Αντιγόνη του Ανούιγ συνιστά μια μεταφορά για το άτομο και τον αγώνα του απέναντι σε ένα παντοδύναμο, γερασμένο, αυταρχικό κράτος. Με τη Βασιλική Τρουφάκου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

21-22/7, 21:00, Εθνικό Rex/Κοτοπούλη, Πανεπιστημίου 48, είσοδος: €5-20.

  

ΠΑΡΤΙ

Dazed Rooftop Party

Το τελευταίο afternoon πάρτι της σεζόν με μουσική, χοτ ντογκ και παγωμένα ποτά θα στηθεί την Κυριακή στην ταράτσα του Ρομάντσου. Ξεκινάει την πιο ωραία ώρα των θερινών ημερών, εκείνη που ο ήλιος πέφτει και ο ουρανός βάφεται πορτοκαλί. Στα decks θα βρεθούν 6 αγαπημένοι DJs οι: Sepho, Morah, Paul Bennett, Breakin Μoves, Terra Exotica και Mr Bios.

24/7, 19:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, είσοδος ελεύθερη.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.