11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
0

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


A Hawk and a Hacksaw

11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Οι Αμερικανοί Α Hawk and a Hacksaw επιστρέφουν στην Ελλάδα έπειτα από 11 χρόνια για μία μοναδική εμφάνιση στην ταράτσα του Ρομάντσου. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Kid Flicks για να παρουσιάσουν κομμάτια από τo νέο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

24/06, 20:30, Ρομάντσο Ταράτσα, Αναξαγόρα 3-5, είσοδος ελεύθερη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο

Για τέσσερις ημέρες και νύχτες το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει το «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο», το οποίο περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει ζωντανά εμφανίσεις από 400 Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες αλλά και να επισκεφθεί τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

23/6, 18:00-04:00. Το ΚΠΙΣΝ θα παραμείνει ανοιχτό από τις 24/6 (από τις 18:00) έως τις 26/6 (ως τις 04:00) σε συνεχές ωράριο. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Φοίβος Δεληβοριάς - Κάποτε στη Δύση

Στο πλαίσιο των ακουστικών σετ με τον τίτλο Αcoustic Sunsets που διοργανώνονται στην ταράτσα του Bios, o Φοίβος Δεληβοριάς ετοιμάζει μια ζωντανή εμφάνιση την ώρα που δύει ο ήλιος.

28/6, 20:00, Ταράτσα Bios, Πειραιώς 84, είσοδος ελεύθερη.


ΕΚΘΕΣΗ


Φως και χρώμα ελληνικό στη ζωγραφική του Τέτση

11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Metamor-phosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου οργανώνουν έκθεση με 35 αντιπροσωπευτικά έργα του Παναγιώτη Τέτση, όπως η μνημειώδης σύνθεση της «Λαϊκής Αγοράς», καθώς και τους τελευταίους πίνακες του καλλιτέχνη με τα ανεμοδαρμένα ελληνικά ακρογιάλια.

23/6, 18:00-04:00, 24-26/6, 18:00-04:00. Από 27 ως 31/6 η έκθεση θα ακολουθήσει το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Συρανό ντε Μπερζεράκ

H κωμωδία του Εντμόν Ροστάν Συρανό ντε Μπερζεράκ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας. O πρώτος κύκλος παραστάσεων ξεκινάει στις 27, 28 και 29 Ιουνίου στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, συνεχίζεται στις 1 και 2 Ιουλίου στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο στη Νέα Μάκρη και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια.

27/6-4/7, 21:30, γενική είσοδος: €16.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Patti Smith

Mία από τις σημαντικότερες φιγούρες της ροκ επιστρέφει στην Ελλάδα το Σάββατο 25 Ιουνίου. Στο Piraeus Academy, η Patti Smith και η μπάντα της θα ερμηνεύσουν ολόκληρο τον πρώτο δίσκο της «Horses» αλλά και μια επιλογή από αγαπημένα της τραγούδια, ενώ την επόμενη μέρα θα ολοκληρώσει τις εμφανίσεις της στην Αθήνα με ένα ακουστικό show.

25/6, 26/6, 17:00, Piraeus 117, Πειραιώς 117, είσοδος: €28-60.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Οσκάρας Κορσουνόβας, Άμλετ

11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Μια διαφορετική ανάγνωση του σαιξπηρικού έργου από τον πολυβραβευμένο Λιθουανό σκηνοθέτη Οσκάρας Κορσουνόβας παρουσιάζεται στις 25 και 26 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το έργο προσεγγίζει την πρόσφατη Ιστορία και θέτει σύγχρονους προβληματισμούς μέσα από τις ερμηνείες των ηθοποιών που μακιγιάρονται επί σκηνής, περιτριγυρισμένοι από ενοχλητικούς ήχους και απειλητικές φιγούρες.

25/6-26/6, 21:00, Πειραιώς 260, Κτίριο Δ, Πειραιώς 260, Ταύρος, είσοδος: €5-25.


ΕΚΘΕΣΗ


Don't Kill Bambi - Δημήτρης Μπάμπουλης, Θάνος Κλωνάρης

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Versaweiss, που αποτελείται από τον Δημήτρη Μπάμπουλη και τον Θάνο Κλωνάρη, οικειοποιείται αρχειακό και φωτογραφικό υλικό του Studio 54 μέσα από το Διαδίκτυο και εξετάζει τις πολιτικοκοινωνικές παραμέτρους της συμβίωσης αυτών των κατασκευασμένων πρωτοτύπων της κρίσης, όπως κανονιστικά δημιουργήθηκαν από μια μεσαία τάξη σε απόγνωση, και τους καπηλευτές της.
27/6-28/7, Δευτ.-Κυρ. 12:00-22:00, Bios, Πειραιώς 84, είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Νέλλη Σεμιτέκολο - Κωνσταντίνος Σφέτσας

Δυο καταξιωμένοι σολίστ σε μια βραδιά μουσικής δωματίου. Θα ερμηνεύσουν τη Σονάτα για τσέλο και πιάνο του Αντόνιο Βιβάλντι, τη Σονάτα για τσέλο και πιάνο του Άλφρεντ Σνίτκε και τους έξι παραδοσιακούς ρουμάνικους χορούς του Μπέλα Μπάρτοκ.

24/6, 21:00, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», είσοδος: €5-20.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Έλλη Πασπαλά - The Underground Youth Orchestra

Η Έλλη Πασπαλά και νέοι τραγουδιστές ερμηνεύουν κομμάτια των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Π. Καλαντζόπουλου, N. Piovani, C. Porter, Madredeus, A. Lara, F. Trindade, R. Newman, A. Piazzolla, N. Rota.

29/6, 21:00, Κήπος του Μεγάρου Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Χίλτον, είσοδος: €12-14.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Hawaian Swing Party

Με ένα τροπικό swing party γιορτάζει τα 7 χρόνια λειτουργίας του το Floral. Το Σάββατο 25 Ιουνίου οι Athens Swing Cats χορεύουν σε σουίνγκ, boogie και rock'n'roll ήχους, ενώ το συγκρότημα Ilias & the Notorious Troupe θα παίζει ζωντανά μουσική.

25/6, 21:00, Floral, Θεμιστοκλέους 80, πλατεία Εξαρχείων, είσοδος ελεύθερη.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.