Τα γκραφίτι στην Ακαδημία Αθηνών, τα σκουπίδια της Πλάκας και τα κλαδιά των δέντρων

Τα γκραφίτι στην Ακαδημία Αθηνών, τα σκουπίδια της Πλάκας και τα κλαδιά των δέντρων Facebook Twitter
Σε ένα από τα πιο φωτογραφημένα και τουριστικά σημεία της πόλης το αεράκι μεταφέρει τη μυρωδιά από τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν στους παρακείμενους κάδους και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική.
0

Τα σκουπίδια της Πλάκας

Κυριακή βράδυ, τριήμερο Αγίου Πνεύματος, γωνία Μνησικλέους και Λυσίου στην Πλάκα, ακριβώς κάτω από το «Γιασεμί», σε ένα από τα πιο φωτογραφημένα και τουριστικά σημεία της πόλης. Παρόλο που η κίνηση είναι μειωμένη λόγω τριημέρου και δεν κάνει ιδιαίτερη ζέστη, το αεράκι μεταφέρει τη μυρωδιά από τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν στους παρακείμενους κάδους και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική. Κάποια πρωτοβουλία από τους καταστηματάρχες, ίσως;

Τα γκραφίτι στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών

Τα γκραφίτι στην Ακαδημία Αθηνών, τα σκουπίδια της Πλάκας και τα κλαδιά των δέντρων Facebook Twitter
Το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών επί της Πανεπιστημίου θα έπρεπε μόνο να λάμπει.

Εκεί όπου ο φανατισμός συναντά την αδιαφορία – αυτό το αποτέλεσμα στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών επί της Πανεπιστημίου έρχεται να ασχημύνει ένα σημείο της πόλης που θα έπρεπε μόνο να λάμπει.

Τα κλαδιά των δέντρων που μεγαλώνουν προς τα κάτω

Τα γκραφίτι στην Ακαδημία Αθηνών, τα σκουπίδια της Πλάκας και τα κλαδιά των δέντρων Facebook Twitter
Τα ακλάδευτα κλαδιά αποτελούν μόνιμη απειλή στα πεζοδρόμια για τους διαβάτες, που εύκολα μπορεί να τραυματιστούν.

Δεν φταίνε, βέβαια, τα ίδια ούτε η φύση που τα έπλασε, είναι όμως μόνιμη απειλή στα πεζοδρόμια για τους διαβάτες, που εύκολα μπορεί να τραυματιστούν, π.χ. στο μάτι. Η ευθύνη είναι της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, που μάλλον θεωρεί το κλάδεμα εξωφρενική πολυτέλεια και το έχει περικόψει. Φημολογείται ότι για να κλαδέψουν οφείλεις να τους εκλιπαρείς από το τηλέφωνο. Tόσο απαιτητικό έχει γίνει, πια, το κράτος του ελέους!

Στείλτε μας τις δικές σας ιστορίες στο [email protected]

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ