Τα σκουπίδια στον Άρειο Πάγο, το κλείσιμο της Ηρώδου Αττικού και τα ταξί στη Μητροπόλεως

Τα σκουπίδια στον Άρειο Πάγο, το κλείσιμο της Ηρώδου Αττικού και τα ταξί στη Μητροπόλεως Facebook Twitter
1

Το κλείσιμο της Ηρώδου Αττικού.

Τις περισσότερες μέρες, όταν δεν είναι τελείως αποκλεισμένος, η πρόσβαση στον δρόμο που φιλοξενεί το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο είναι πολύ περιορισμένη, αφήνοντας έναν μικρό χώρο για μηχανάκια και αυτοκίνητα. Εντάξει, ας υποθέσουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας δικαιολογούνται σε περιπτώσεις επισκέψεων αρχηγών κρατών κ.λπ., αλλά ποιος είναι ο λόγος να γίνεται αυτό σε καθημερινή βάση; 

Η μικρή πιάτσα των ταξί στη Μητροπόλεως.

Τα σκουπίδια στον Άρειο Πάγο, το κλείσιμο της Ηρώδου Αττικού και τα ταξί στη Μητροπόλεως Facebook Twitter
Τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των ταξί στην πιάτσα έχει αυξηθεί και δημιουργείται συμφόρηση σε έναν δρόμο που είναι ήδη στενός και πολυσύχναστος.

Ανέκαθεν υπήρχαν σταθμευμένα ταξί στη Μητροπόλεως, στη διασταύρωση με τη Βουλής. Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συμφόρηση σε έναν δρόμο που είναι ήδη στενός και πολυσύχναστος.

Τα σκουπίδια στον βράχο του αρείου πάγου.

Τα σκουπίδια στον Άρειο Πάγο, το κλείσιμο της Ηρώδου Αττικού και τα ταξί στη Μητροπόλεως Facebook Twitter
Πριν από μερικές εβδομάδες μια δυσάρεστη έκπληξη περιμενε τους επισκέπτες στον βράχο του Άρειου Πάγου. Ο βράχος ήταν ξεχειλισμένος από σκουπίδια και δυσοσμία, με καταφανέστατη την αδιαφορία των υπευθύνων για την καθαριότητα!

O αναγνώστης Μάκης Κοσσιώρης μας επισημαίνει την κατάσταση που συνάντησε στον Άρειο Πάγο σε μια κυριακάτικη βόλτα του πριν από μερικές εβδομάδες. «Το πλήθος των Ελλήνων και των τουριστών περίμενε μια δυσάρεστη και ανεπίτρεπτη έκπληξη. Ο βράχος, ξεχειλισμένος από σκουπίδια και δυσοσμία, με καταφανέστατη την αδιαφορία των υπευθύνων για την καθαριότητα!».

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, «σε σχετική ερώτησή μου στα εκδοτήρια εισιτηρίων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, παραπλεύρως, πήρα την ακόλουθη εξωφρενική απάντηση: "Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την Ακρόπολη, ο λόφος δεν είναι αρχαιολογικός χώρος υπό τη δικαιοδοσία μας". Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το εξής: "Σήμερα, δε, είναι σχετικά καλά, μερικές φορές η μπόχα και το σκουπιδαριό ξεχειλίζουν μέχρι τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου!"».

Αθήνα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ